дхс Публикувано Ноември 25, 2023 Публикувано Ноември 25, 2023 Здравейте! Може ли да ми кажете с какво да почистя космите на лък за цигулка? Цитирай
lyubohar Отговорено Ноември 25, 2023 Отговорено Ноември 25, 2023 Косми се сменят,не се почистват. Космите имат едни зъбчета,които задържат колофона,който на практика свири. Като се износят,колофона пада веднага и звука не е качествен. По принцип цигуларите,които свирят по няколко часа на ден е желателно космите да се сменят 1-2 пъти в годината. Цитирай
дхс Отговорено Ноември 25, 2023 Автор Отговорено Ноември 25, 2023 Благодаря за отговора! Казаха ни да ги перем, но не ми се стори добра идея, затова търсих информация, какво всъщност е най-добре да се направи. Детето ми свири на цигулка и тъй като не съм музикант, всяка стъпка, която е елементарна за професионалист, ми отнема много четене и търсене на информация. Благодаря! Цитирай
lyubohar Отговорено Ноември 26, 2023 Отговорено Ноември 26, 2023 Наскоро ми донесоха лък със замазани,лепкави косми.Ползвали някакъв препарат за почистване на косми.Меко казано-боклук.Само са повредили космите.По добре научете децата да не пипат космите с ръце.За детски лък не си струва да се сменят.Нов лък струва колкото смяната.После,като се купи скъп лък тогава като се изтрият се сменят с нови. Цитирай
Recommended Posts