Jump to content
Българският форум за музиканти

поети с китара


beggins

Recommended Posts

Бардове, поети с китара, singer-songwriters... - Дилън, Loudon Wainwright, Висоцки и т.н. Има ли хора тука, които правят или обичат такава музика - само глас и акустична китара? Правя един сайт по тази тема, www.poetiskitara.com, но засега българското присъствие е слабичко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има, както и познавам много такива хора. Отиди на misskin.net, там се опитват да създадат официален лейбъл за такава музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз точно в момента тва се опитвам да правя интересно бих ти помогнал с нещо ако искаш.само кажи кво ти трябва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много се кефя на такава музика! Правя някакви опити, които си остават по скоро за мен да си начешем крастата...

Евала за идеята за сайта! Веднъж засякох Гриша Трифонов да пее една песен за една котка "казах чао на котката лаалла, взех си шапката алаллал сложих котката в шапката лаалал" :) от тогава тази песен не ми излиза от главата. Страхотна е! Ако някой има текстът, самата песен или просто името и, моля да сподели за да се успокоя най-накрая :wallbash:...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ами то от самия сайт би трябвало да е ясно: искам да има най-вече българска музика, достъпна за слушане - за да може да се популяризира този малко занемарен в момента жанр. ако правиш такава музика, виж условията за публикуване - и пращай :-)

 

също, ако искате да помогнете - пращайте ми линкове към места, откъдето може да се стриймва такава музика (англо, руско и българоезична засега). също - ако имате любими изпълнители, пратете техни клипове или концерти в youtube, google video, vbox, за да ги включа в сайта.

 

поздрави и благодаря, че се включихте!

Редактирано от beggins
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си падате по тази музика, потърсете диска "Спомен от вълнА" на Мария Бъчварова и Маргарита Друмева. Песните са предимно по текст на Владимир Левков, който от години не е сред нас. А ако някога сте чували за варненската група "ВълнА", този диск определено ще ви донесе приятни емоции. Не е издаван официално. Записван е в "Графити".

 

Радва ме, че все още има почитатели на бардовата музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Ловеч си имаме ежегоден "Бардфест" и там се събират точно такива хора - няколко вечери подред пеят безплатно в салона на читалището, като естествено не всички са с китари, но преобладават - та интересно е - има много руски песни и подбни романси и български такива парчета дето са си точно "бард-стайл", ама нямат българско лице според мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Харманли всяка година вече има " Поети е Китари " и започнаха да се сабират доста хора от всички краища . Датата не знам но знам ,че е някаде първата неделя на октомври .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.