Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся ноти за класика


Recommended Posts

Наскоро почнах да свиря по - сериозно и ми хрумна да понауча и няколко класически парчета малко да свикна да свиря по - добре, не само с един пръст или нещо такова :P, пък и да не циклля само на ЧРД или Тръгнал Кос примерно :surprise: .

Ще съм ви много благодарен, няма значение ноти или табове(ако са табове аз мога да си потърся да го чуя изпълнинето като знам името :hysterical: ). Май въпросът ми е малко тъп, ама тепърва почвам да свиря blush.gif .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май въпросът ми е малко тъп, ама тепърва почвам да свиря.

 

Въпросът ти хич не е тъп, но е формулиран ужасно. Ако не си забелязал в музиката съществуват няколко основни групи инструменти (ударни, клавишни, струнно-лъкови и т.н.). Та за различните видове инструменти има различни подходящи произведения, включително и от класиката. Та мисълта ми е - кажи на какво свириш бе човече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Оу, извинявай. Мислех, че съм си записал инструмента в профила. Нещо днес май блея. На китара свиря, поне се опитвам.

Мерси, че спомена за инструмента, аз щях да се чудя защо няма отговори :hysterical: .

 

ПП: ще редактирам и профила, да не се излагам така вече :surprise:

Редактирано от Transform
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, щом става дума за китара ти препоръчвам следното. Намираш си учител. Ако имаш парички и желание ти препоръчвам Росен Балкански (невероятен класически китарист и композитор). Може и доц. Панайот Панайотов. Ако нямаш достатъчно пари за добър учител, ти препоръчвам да провериш в читалището в квартала ти. Ако и за това няма парички ти препоръчвам една книжка "Етюди за класическа китара" на Любен Панайотов. Те са лесни, но ако си нотно неграмотен и нямаш правилна постановка не се знае докъде ще я докараш.

 

Успех,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро почнах да ходя на учител(мноо добър при това, тоя човек ме радва :surprise: ), макар, че сега ще изпусна малко заради оформянето в училищеи като цяло не се събират много уроци. Идеята ми беше просто да науча нещо повече, в смисъл ако мога допълнително да си помогна защо пък да не се опитам :P .

Последният урок даже ми показа нотите, вече мисля, че ги знам(горе - долу, вече е въпрос да се науча да ги намирам по - бързо), и си мисля за нещо като упражнения да си направя. Освен това, което ми е дал от време на време поглеждам и някои песнички, но повечето се оказват трудни поне за сегашното ми ниво. А и не знам и аз точно какви песни да търся, които сега ще са ми от полза. Основните неща ги знам, а това, което сега мога да изсвиря, почва да ми става по - лесно, и просто сметнах, че с повече свирене, може по - лесно да се оправям като цяло ;) .

И така, накакви линкове към ноти, например C Jam Blues, който беше в урока((което ми напомня и него да го видя пак). Заради училището забавих темпото и сега искам да си го наваксам поне малко :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

даи си е-меила...мога да ти изпратя доста добри школи на Тарега...от техника до преработки на големи концерти...не са от наи-лесните но са истински...дерзаи!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич привет:)Ако си начинаещ първо започни с най-лесни пиеси,важно е да си постоянен и да мислиш целомъдрено,ако искаш да напреднеш:)Чаткаш ли англйски,качил съм една хубава школа/начална/ за класическа китара,ако искаш разгледай я и виж дали ще ти е от полза:)

 

http://store3.data.bg/hium/Guitar%20school...de_guitarra.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.