Transform Публикувано Юни 23, 2007 Публикувано Юни 23, 2007 Наскоро почнах да свиря по - сериозно и ми хрумна да понауча и няколко класически парчета малко да свикна да свиря по - добре, не само с един пръст или нещо такова , пък и да не циклля само на ЧРД или Тръгнал Кос примерно . Ще съм ви много благодарен, няма значение ноти или табове(ако са табове аз мога да си потърся да го чуя изпълнинето като знам името ). Май въпросът ми е малко тъп, ама тепърва почвам да свиря . Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 Май въпросът ми е малко тъп, ама тепърва почвам да свиря. Въпросът ти хич не е тъп, но е формулиран ужасно. Ако не си забелязал в музиката съществуват няколко основни групи инструменти (ударни, клавишни, струнно-лъкови и т.н.). Та за различните видове инструменти има различни подходящи произведения, включително и от класиката. Та мисълта ми е - кажи на какво свириш бе човече! Цитирай
Transform Отговорено Юни 23, 2007 Автор Отговорено Юни 23, 2007 (Редактирано) Оу, извинявай. Мислех, че съм си записал инструмента в профила. Нещо днес май блея. На китара свиря, поне се опитвам. Мерси, че спомена за инструмента, аз щях да се чудя защо няма отговори . ПП: ще редактирам и профила, да не се излагам така вече Редактирано Юни 23, 2007 от Transform Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 Така, щом става дума за китара ти препоръчвам следното. Намираш си учител. Ако имаш парички и желание ти препоръчвам Росен Балкански (невероятен класически китарист и композитор). Може и доц. Панайот Панайотов. Ако нямаш достатъчно пари за добър учител, ти препоръчвам да провериш в читалището в квартала ти. Ако и за това няма парички ти препоръчвам една книжка "Етюди за класическа китара" на Любен Панайотов. Те са лесни, но ако си нотно неграмотен и нямаш правилна постановка не се знае докъде ще я докараш. Успех, Петър Цитирай
Transform Отговорено Юни 23, 2007 Автор Отговорено Юни 23, 2007 Наскоро почнах да ходя на учител(мноо добър при това, тоя човек ме радва ), макар, че сега ще изпусна малко заради оформянето в училищеи като цяло не се събират много уроци. Идеята ми беше просто да науча нещо повече, в смисъл ако мога допълнително да си помогна защо пък да не се опитам . Последният урок даже ми показа нотите, вече мисля, че ги знам(горе - долу, вече е въпрос да се науча да ги намирам по - бързо), и си мисля за нещо като упражнения да си направя. Освен това, което ми е дал от време на време поглеждам и някои песнички, но повечето се оказват трудни поне за сегашното ми ниво. А и не знам и аз точно какви песни да търся, които сега ще са ми от полза. Основните неща ги знам, а това, което сега мога да изсвиря, почва да ми става по - лесно, и просто сметнах, че с повече свирене, може по - лесно да се оправям като цяло . И така, накакви линкове към ноти, например C Jam Blues, който беше в урока((което ми напомня и него да го видя пак). Заради училището забавих темпото и сега искам да си го наваксам поне малко Цитирай
nebrezniq Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 даи си е-меила...мога да ти изпратя доста добри школи на Тарега...от техника до преработки на големи концерти...не са от наи-лесните но са истински...дерзаи!!! Цитирай
Django Отговорено Юни 24, 2007 Отговорено Юни 24, 2007 Пич приветАко си начинаещ първо започни с най-лесни пиеси,важно е да си постоянен и да мислиш целомъдрено,ако искаш да напреднешЧаткаш ли англйски,качил съм една хубава школа/начална/ за класическа китара,ако искаш разгледай я и виж дали ще ти е от полза http://store3.data.bg/hium/Guitar%20school...de_guitarra.pdf Цитирай
Recommended Posts