AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 (Редактирано) Не си много прав(вероятно щото си седнал да пишеш на компа ) Значи от физична гледна точка става това: всички тела трептят понеже са над абсолютната температурна нула. Това включва и струните! Дори и когато не свириш на тях те пак си трептят! НО трептят със пренебрежима амплитуда. Когато обаче удариш примерно СОЛ на 6 струна вибрацията се предава на тялото и моста(флойд мойд квото е там) и от тях се предава и на другите струни и те започват да трептят съвсем леко повече. НО понеже 3 струна отворена е също СОЛ при нея се получава резонанс (неколкократно увеличаване на амплитудата на трептене при доближаване на собствената честота на трептене на тялото). И именно тоя резонанс ебава майката на чистия звук в случая. На изключена китара няма как да го чуеш. Отиди си надупи китарата, праси СИ или СОЛ на 6 струна и след това я заглуши (САМО 6та! ) и ще чуеш за кво става дума. Едит: MDFK и аз се замислих дали с фиксиран мост няма да е по добре - без тва на там съм тръгнал А кви са тия гнезденца? Редактирано Април 2, 2005 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 (Редактирано) @ Феникс,според мен по-скоро точно той ги разпространява,защото е от един, и не съвсем фиксиран за тялото, корпус - все пак виси на пружини, а не е закован за тялото на китарата... :think: ..така мисля. Има логика в това, но тогава не би ли трябвало сички да вибрират? Т.е. абсолютно си е така, ама моята теза е че тези вибрации са прекалено малки - поне при мене. Чак за да издадат звук другите струни..., това би означавало като дрънна 6та и да се получи едно размаааааааааазано А при мен не се едит: Тъй тъй. вдиях поста на АХЕ (преди тоя), та това тука е към него: Мухахахаххахаахахха Разбах за какво говориш. (усилвателя през цялото време е тука до главата ми, по изключение ) Значи, досега при мене това не се е плучавало, заради постановката ми. В смисъл, че като "тествах" досега и нищо нямаше, ама забеляах че аз през цялото време си държа 2ра, 3та и 4та (2ра не винаги) заглушени. Такваз ми е постановката и затова досега не съм срещал тоя проблем... Еми - давай и ти така, е моят съвет! Редактирано Април 2, 2005 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Fenix, вярно е, че Флойда, бидейки мека основа, убива адски много вибрациите на струните (затова и китарите с Флойд са с по-глух тон и имат малък и лайнян състейн), но при по-агресивен стил на свирене, какъвто явно е стилът на АХЕ, дори и пружинната играчка не може да обере и омекоти пренасянето на вибрации към другите струни, защото то става не само през бриджа, а и през грифа и през тялото - просто цялата китара започва да вибрира. PS: MDFk, сподели за другия проблем, защо предпочиташ да си "траеш"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Смятам че проблема иде от това че някои струни са по-тънки и,вероятно - по-затегнати. Така,когато са по-"сраснали" с Флойда,им е по-лесно да вибрират заедно с него,защото са лесно възбудими.А и вибрацията се пренася в кръгова форма,май? :think: Предполагам че обсега на вибрацията е по-малък,и не достига до 1ва струна примерно,а само до 2ра и 3та...а 5та и 6та са заглушени... Спекулирам сега. Може би греша,но така си мисля аз... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 @ Fenix - с дясната ръка ли ги заглушаваш? @ MDFK - не, вибрациите достигат почти еднакво до всички струни, но само някои резонират. Прасни 6та свободна и я заглуши - първа ще си бучи леко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Не си много прав(вероятно щото си седнал да пишеш на компа )Значи от физична гледна точка става това: всички тела трептят понеже са над абсолютната температурна нула. Това включва и струните! Дори и когато не свириш на тях те пак си трептят! НО трептят със пренебрежима амплитуда. Когато обаче удариш примерно СОЛ на 6 струна вибрацията се предава на тялото и моста(флойд мойд квото е там) и от тях се предава и на другите струни и те започват да трептят съвсем леко повече. НО понеже 3 струна отворена е също СОЛ при нея се получава резонанс (неколкократно увеличаване на амплитудата на трептене при доближаване на собствената честота на трептене на тялото). И именно тоя резонанс ебава майката на чистия звук в случая. На изключена китара няма как да го чуеш. Отиди си надупи китарата, праси СИ или СОЛ на 6 струна и след това я заглуши (САМО 6та! ) и ще чуеш за кво става дума. Едит: MDFK и аз се замислих дали с фиксиран мост няма да е по добре - без тва на там съм тръгнал А кви са тия гнезденца? Ми май и аз написах нещо подобно. Или не? Не съм си взел Физика 1,сега я уча.. Ми при басовете има по едно захващащо устройство(не си спомням как се казваше)като гнезденце на всяка струна - ръгаш я през гърба на баса(те по принцип идват със Стринг Тру Боди май) и тя излиза отгоре през гнезденцето. Всяко такова няма връзка със второто,т.е. всяка струна е като че със собствено мостче...Дано съм го обяснил,добре,щото аз оп примцип не мога да обяснявам... ОК, @АХЕ,ще пробвам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 @ Fenix - с дясната ръка ли ги заглушаваш? Мда. С долната (погледнато отгоре ) част на дланта. Тя ми седи върху мостчето, под някакъв ъгъл, като кутрето ми е на единия край на рамчицата на адаптора. Всъщност една част от ръката ми е на мостчето а другата на струните. \ | ----\ | -----\| ------|\ ------|-\ ------|--\ ------|---\ налконените черти са дланта ми, а изправените - мостчето. ъгълът не е точно тоя, но все пак това са възможностите на наклонените черти нещо такова. А като правя палм мютинг и просто си измествам китката по-наляво (по-към грифа) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 (Редактирано) @ MDFK - Аха, разбрах те. Ама те вибрациите се предават на тялото на китарата, на грифа - няма отърване И си мисля че решението е свързано с техника на свирене, а не с купена техника :green: (нойз гейтове, адаптери, струнници...) @ Fenix - аха, ми ще се преориентирам май Аз нали скоро си смених постановката и сега ръката ми стоеше изцяло опряна на дървото на китара и затова се повдигаше при високите струни. Ма май ще трябва да я държа опряна на струните и моста. Редактирано Април 2, 2005 от AXE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Това, което е постнал Fenix е долу-горе положението - кутрето сочи към лявото мъдо, лежи върху и заглушава долните струни (1,2,3), а дланта прави самия мютинг на струната или струните, на които свирим и заглушава останалите от по-горните струни (4,5,6) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 В тая връзка да питам - значи китката ви се опира само на струните и моста? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Китката ми не се опира никъде. Тя винаги е във въздуха. Само дланта лежи върху струните и моста. Междудругото, ако по някакъв начин успяваш да си подпираш и китката и съще временно да свириш, занчи определено ставаш за йога Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 Е то цялото не е ли китка Както и да е - имам предвид дланта да, щото при мен се опира и в тялото на китарата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 В тая връзка да питам - значи китката ви се опира само на струните и моста? Дланта - да. По принцип аз свиря така защото ми е готино тремолото В смисъл, едно такова гладичко... На кремонката мим там имам едни миниатюрни шестограмчета дето се забиваха в дланта ми , ама с Джаксъна е..... хмм да кажа, съвсем друго нещо И всъщност при мен се получава следното. Дланта ми е на мостчето, като не усещам струните (те нали са в едни мънички улейчета преди заключването. Обаче с някаква част от месото все пак ги допирам и - става! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 шъ взема едно видео да ви запиша с уебкамерата накрая..мостчета,меса кълки и всекви други пържоли То добре почна темата ама или аз нямам никакви проблеми със запушването или вие много се задълбочихте с тия резонанси мезонанси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Честно да ви кажа, колкото повече гледам, толкова повече разбирам че е според зависи. при различни неща свиря по уеко различни начини. Примерно като държа квинти на 5та струна (5та и 4та) ръката ми се вдига от струните (дясната) а с остатаъка от пръстите на лявата заглушавам 1ва 2ра и 3та. Като фана Ми квинта пък хващам една изродия. квинтата - малко баре на счики струни, като само с върха на показалеца си натискам (Си-то на 5та за да стане квинтата ) Сола като свиря пък заглушавам 3та и сичко нагоре Смахнато откъдето и да го погледнеш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts