AXE Публикувано Април 2, 2005 Share Публикувано Април 2, 2005 Абе тая тема сме я нищили, но мисля че това, което ме притеснява в случая, не сме го обсъждали. Проблема ми е, че като свиря на ниските струни и се получава фийдбек от 2 и/или 3 да кажем :killyou: Малко зор виждам да ги заглуша, защото ако го направя с дясната ръка ще ми се ограничи много движението и е неудобно. С лява също е шит, щото като държа нота на ниските струни и пръстите ми правят дъга, а за да заглушат трябва да са прави, което също е неудобно. Дори и да имам свободни пръсти(които не свирят в момента) трябва да заема много интересна позиция, за да мога да заглушавам с тях, така че да не ми пречи на свиренето :wall: Та вие как се справяте с този проблем? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Ами при мен е така: при свирене на ритъм и специално на палм мютинг, първи пръст на лявата ми ръка е единствения, който не е в дъга и прави нещо като голямо баре върху струните, но, естествено, не ги натиска, а ги заглушава. Но не разчитам на него - дясната ми ръка лежи върху всички струни и кутрето ми по диагонал (в посока, сочеща към лявото ми мъдо) също покрива всички струни и ги мютва. По този начин всичко е перфектно заглушено и няма абсолютно никакъв фийдбек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Абе тая тема сме я нищили, но мисля че това, което ме притеснява в случая, не сме го обсъждали. Проблема ми е, че като свиря на ниските струни и се получава фийдбек от 2 и/или 3 да кажем :killyou: Малко зор виждам да ги заглуша, защото ако го направя с дясната ръка ще ми се ограничи много движението и е неудобно. С лява също е шит, щото като държа нота на ниските струни и пръстите ми правят дъга, а за да заглушат трябва да са прави, което също е неудобно. Дори и да имам свободни пръсти(които не свирят в момента) трябва да заема много интересна позиция, за да мога да заглушавам с тях, така че да не ми пречи на свиренето :wall: Та вие как се справяте с този проблем? Фийдбек? Къф фиидбек ве? Издават звук 2ра и 3та? от нищото? или имаш предвид че ги закачаш по някакъв начин? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 Ами примерно като свиря СИ на 5 или 6 струна и 2ра започва да трепти понеже тя също е СИ и се получава резонанс. Ще пробвам това дето каза горера, ако има други идеи - :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Fenix, когато удариш дадена струна, цялата ти китара започва да вибрира. Това включва и всички останали струни, и те издават звънтене, което се улавя от адаптерите и замазва звука, освен ако не си ги заглушил с техника на свирене. За тази техника питаше АХЕ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Много чудно И що не заглушаваш при ритъм Аз приглушавам с кутрето на дясната ръка и с част от дланта Струва ми се че това не би трябвало да е проблем за никого, ама де да знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 ако бичите с сгъната в юмрук дясна ръка обаче ще го имате проблема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 Така не става дума само за ритъм. Но дори и като свиря ритъм заглушавам само ниските струни защото ръката ми е под ъгъл спрямо тялото на китарата(към високите струни се издига леко). Пробвах да я залепя, ама ми е яко неудобно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 може и да не съм разбрал ама що не заглушаваш с останалите пръсти на лявата ръка нещо май не разбрах добре ама това, което си представям е акорд с лявата нали и другите струни си ги държиш пак с лявата как така ще звучат , а и с дясната не ми се струва проблем да се заглушава. тя си е разтворена и покрива всички струни освен тези на които джангъриш :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 2, 2005 Автор Share Отговорено Април 2, 2005 Еми чети малко де - всичко съм го казал. Лявата ми ръка не лежи върху всички струни - при високите е леко повдигната. А пръстите на дясната ми ръка правят дъга точно над тия струни дето искам да заглуша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Boss Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 На мене през цялото време малкия пръст на дясната ми ръка "виси" и заглушава струните, така че не страдам от фийдбек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 Това дету вика Горер-а е тъй, за лявата ръка и барето, но трябва да внимаваш пак ис това щото ако се улееш с дясната може да извадиш някой прочудлив флажолет .От друга страна с дясната ръка трябва да имаш повече от достатъчно.Това че прави лека дъга(пръстите де ) като че ли ме кара да мисля че не е много отпусната ами присвита..това не е добре според мен.Зависи много и от мелодията особенно ако е бърза и е комбинация от запушени и отпушени тонове пристъргвания и тнт..там трябва и малко синхрон да има между двете ръце..да си разпределят работата един вид по запушването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 На мене през цялото време малкия пръст на дясната ми ръка "виси" и заглушава струните, така че не страдам от фийдбек. Да, кутрето на дясната ръка върши по-голямата част от заглушаването. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 (Редактирано) :think: :think: :think: Не ви знам как блъскате така че да се получава такъв резонанс, такова чудо. Доколкото разбирам искате да ми кажете, че като ударя 6та примерно и тя така разтърсва китарата че зазвънтяват и 2ра и 3та На мене такова нещо не ми се случва... Още повече че съм с Флойд (както и АХЕ) и той обира една част от вибрациите. Разбирам точно за к'во става дума, но просто не мога да си го представя, особено както съм сега с китара в ръка, а по принцип колкото повече се предава вибрация от едно тяло на друго толкова повече се губи силата й (тука пишешеш звука - т.е. пълни глупости :green: ) :arrow: струна -> флойд -> тяло > струна некак си чак да завибрира... Бтв, по принцип такъв шум би трябвало да е адски слаб и неща като нойз гейт, или просто добри адаптери би трябвало да го елиминират.... ... нали? А иначе, при свирене, особено както не жаля Метъл зона, просто това би ми било още някакъв шум Редактирано Април 2, 2005 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Април 2, 2005 Share Отговорено Април 2, 2005 (Редактирано) :think: :think: :think: Не ви знам как блъскате така че да се получава такъв резонанс, такова чудо. Доколкото разбирам искате да ми кажете, че като ударя 6та примерно и тя така разтърсва китарата че зазвънтяват и 2ра и 3та На мене такова нещо не ми се случва... Още повече че съм с Флойд (както и АХЕ) и той обира една част от вибрациите. Разбирам точно за к'во става дума, но просто не мога да си го представя, особено както съм сега с китара в ръка, а по принцип колкото повече се предава вибрация от едно тяло на друго толкова повече се губи звука :arrow: струна -> флойд -> тяло > струна некак си чак да завибрира... Бтв, по принцип такъв шум би трябвало да е адски слаб и неща като нойз гейт, или просто добри адаптери би трябвало да го елиминират.... ... нали? А иначе, при свирене, особено както не жаля Метъл зона, просто това би ми било още някакъв шум @ Феникс,според мен по-скоро точно той ги разпространява,защото е от един, и не съвсем фиксиран за тялото, корпус - все пак виси на пружини, а не е закован за тялото на китарата... :think: ..така мисля. А и мен ме гърчи АБСОЛЮТНО същоия проблем...и още един ама ще си трая... едит:относно нойз гейта,при мен той работи чак като отслабва сигнала,т.е. когато си спрял да свириш ноти и просто китарата резонира. По време на свирене той не ебава и шумовете които стават са си налице и само положение на ръцете го спира. А някой знае ли този проблем има ли го при китари със единични "гнезденца" за всяка струна? Редактирано Април 2, 2005 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts