kris131 Публикувано Февруари 23, 2022 Share Публикувано Февруари 23, 2022 Здравейте, ето ме отново след 3г прекъсване . Навремето си съветвах с вас и си купих Корг па 600 посвирих няколко месеца и го продадох . после реших , че искам клавир повече да наподобява пияно и си купих Yamaha DGX-660 и си свируках 2г и ми писна и я продадох сега искам да си купя Yamaha MODX8, ама никъде не намирам във форума да се пиши за нея . Май наистина тука сте превърженици на Корг, което няма лошо защото и аз харесвам Корга повече от Ямахата и се двоумя между Yamaha MODX и korg kronos и единствено намерих тука в форум на ямаха да ги сравняват ihttps://yamahasynth.com/ask-a-question/montage8-or-korg-kronos . горе долу са еднакви и аматиор като мен няма да усети много разлика . корга има карма а ямахата имало незнам си какво . Единстввеното което ми хареса, че казаха че с ямаха било по лесно и разбираемо и това ме спеччели, защото моята па 600 затова е продадох защото ми беше всичко мн сложно и така по същество, някой може ли да си каже експертното мнени за 3500лв, които искам да дам за клавир кое е по. Аз искам предимно да си измислям мелодиики да наслагвам електронна музика като типа на Жан Мишел Жар или Вангелис. не съм някой голям музикант . нямам мн техника на пръстите . имам добър слух и си свиря почти всичко . не харесвам чалгата . просто се разтоварвам под електронни звуци и мисля, че това е клавира който ще ми донесе щастие . Благодаря за съветите предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kris131 Отговорено Февруари 23, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2022 също така си мисля и за този клавир https://www.olx.bg/d/ad/yamaha-motif-xs8-CID618-ID8laVz.html?reason=observed_ad&isPreviewActive=0&sliderIndex=3 yamha motif xs8 и сега чета из нета за тях мотива и мода . някой ако има мнения да пиши , ще съм много благодарен. мотифа xs е излязъл малко отдавна 2007 ма и това ме притеснява че няма да има новите неща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kris131 Отговорено Февруари 23, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2022 еми вече няма смисал от писанетo ми горе защото 98% съм решил да е korg kronos 73 . някой ако има друго преложение да казва но за 3000 лв бюджет на старо ще си взема един хубав кронос Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Apple&VSTI Отговорено Февруари 24, 2022 Share Отговорено Февруари 24, 2022 Преди 17 часа, kris131 написа: еми вече няма смисал от писанетo ми горе защото 98% съм решил да е korg kronos 73 . някой ако има друго преложение да казва но за 3000 лв бюджет на старо ще си взема един хубав кронос Правилно си решил, и си в десетката в избора си... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaverWild Отговорено Февруари 24, 2022 Share Отговорено Февруари 24, 2022 Щом си взел решението давай. Аз лично съм пристрастен към Ямаха, беше ми първи синт, а старата любов ръжда не хваща, но в момента съм фен на Роланд. Въпреки всичко няколко съвета: Недей разчита тук основно да те посъветват. Аз като купувам нещо се чупя да гледам и слушам ютюб видеа. Ако можеш пробвай го. Ако не - поне питай някой в ютюб дето го е пробвал, макар че има сериозно количество ревюта, та няма смисъл. Ориентирай се основно по начина на работа - как си представяш че искаш да правиш музика с машината - търси машина с която можеш да правиш музика най-близко до това което си представяш Представи си какво звучене искаш да има машината - търси машина близка до нея С това казано, да кажа че аз все още не мога да свиря. 2011 си купих Yamaha MM6 само по две причини - аз съм огромен фен на групата Milk Inc и исках синт с подобно звучене, а тая ямаха до докарваше на 85% особено с филтъра беше 1:1. Втората причина беше Бърт Сморенбург (не се смейте ейййй!!! )(споко бе смейте се, знам че е смешно и аз се смея ) Гледах как я демонстрира и викам си я то лесно. Да де, ма за човек дето не може да свири гледай какво става. Седя прашасва, но по едно време все пак се упражнявах. Но нищо не направих. Сърце ме боля, но я продадох, заедно с повечето неща които купих последните 10г. Ти си в подобна ситуация, щом вече си продал 2 синта. Та мисли кое не ти е харесало и гледай в следващия синт да го няма. Аз примерно не си правя илюзии да свиря, макар че бих купил нов синт отново. Но то с друга цел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kris131 Отговорено Февруари 24, 2022 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2022 (Редактирано) 4 hours ago, RaverWild said: Щом си взел решението давай. Аз лично съм пристрастен към Ямаха, беше ми първи синт, а старата любов ръжда не хваща, но в момента съм фен на Роланд. Въпреки всичко няколко съвета: Недей разчита тук основно да те посъветват. Аз като купувам нещо се чупя да гледам и слушам ютюб видеа. Ако можеш пробвай го. Ако не - поне питай някой в ютюб дето го е пробвал, макар че има сериозно количество ревюта, та няма смисъл. Ориентирай се основно по начина на работа - как си представяш че искаш да правиш музика с машината - търси машина с която можеш да правиш музика най-близко до това което си представяш Представи си какво звучене искаш да има машината - търси машина близка до нея С това казано, да кажа че аз все още не мога да свиря. 2011 си купих Yamaha MM6 само по две причини - аз съм огромен фен на групата Milk Inc и исках синт с подобно звучене, а тая ямаха до докарваше на 85% особено с филтъра беше 1:1. Втората причина беше Бърт Сморенбург (не се смейте ейййй!!! )(споко бе смейте се, знам че е смешно и аз се смея ) Гледах как я демонстрира и викам си я то лесно. Да де, ма за човек дето не може да свири гледай какво става. Седя прашасва, но по едно време все пак се упражнявах. Но нищо не направих. Сърце ме боля, но я продадох, заедно с повечето неща които купих последните 10г. Ти си в подобна ситуация, щом вече си продал 2 синта. Та мисли кое не ти е харесало и гледай в следващия синт да го няма. Аз примерно не си правя илюзии да свиря, макар че бих купил нов синт отново. Но то с друга цел. Хахахахахахахаха еееееее един брат намерих тук . И аз съм като теб , не съм някакъв про музикант, просто от малък мн харесвах електронна музика даже съм ходил на концерти на Жан Мишел Жар. в Париж. От малък имах синтезатори ама си свирех за кеф по слух. Композирвах си мои мелодии и съм ги записвал на касетки и сега си мисля да ги направя на ново мн по модерно . Още 93 та година си купих токущо излязлия клавит Yamaha PSR- 510 и там наслагвах на лупа и ставах мн хубави мелодии . После 15 години не съм пипнал нищо и си купих па-600 сложна ми се видя и си взех па 50 . после исках клавир с усет за пияно продадох го и си взех ямахата dgx 660 свирих си така с кеф 2 годинки по слух всякакви любими песни после 2г не го погледнах и сега пак ме удари някаква вълна по цял ден гледам в туба какви електронни звуци с арпежи и тем подбни имат тези клавири и полудях искам да създавам мелодии . Сега имам само едноо нещо което не ми е ясно и мн искам да съм по в час с него и това е този алгоритам КАРМА . Много ме кефи направоо е побъркващо . Мислех си че е патент на Корг и само той го има ама се оказа че и ямахите го иматет: https://www.karma-lab.com/yamahaproducts.html така че мога да си взема и ямаха . Дугото което гледам че новите клавири от по новото поколение нямат карми е ко имат ? Ямахите имат оня светещ супер бутон който не разбрах е нещо като карма ли? И кое е по яко кармата или този бутон ? някой ако има някаква представа да пише или покаже линкове да прочета , че не намирам . Благодаря П.С пак да кажа моята цел е да си правя електронна музика с тези фантастични звуци и алгоритми на карма и този супер бутон. и клавиатурата ми да е хамър с усещане за пияно а не като на па 600 като детска играчка. Ето тези 2 клавира съм си харесал Yamaha MODX 8 или Korg Kronos ама незнам кое е по хубаво Карма алгоритма или този супер бутон Редактирано Февруари 24, 2022 от kris131 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaverWild Отговорено Февруари 25, 2022 Share Отговорено Февруари 25, 2022 И аз бях луд ден на Жар и Вангелис като тийнейджър, но ги изоставих. Новите на Жар не ми харесват много. Пропуснах концерта на Крафтверк като бях в Канада. Както и да е. Успех с търсенето както казах. Аз се разминавам в това, което ползвам заради това, което искам да постигам, така че не мога да помогна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts