Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов съм с клавирните - моля помогнете! :)


Recommended Posts

Здравейте! Пише ви един амбициран начинаещ! :punk_guitar: Преди 2 години някъде свирих на барабани в една група, след което прекъснахме поради липса на репетиционна, а междувременно се бях зарибил по китарата :thumbup: ходих около 1-2 години (но не много редовно :) ) на уроци по китара и го докарах до ниво "обща култура" :) но сега ми стана страшно интересно пианото :thumbs_up: и по-точно функцията на синтезатора да се свири всякакви работи от барабани до незнам си какви симфонични оркестри :)

Та реших да си продам барабаните, които и без това прашасват, и да си взема един хубав синтезатор :) Но не знам какъв, до сега съм ги виждал само по картинки :| Надявам се да ми помогнете ще се опитам да ви ориентирам максимално - значи говорим за най-много 500 лв или около там някъде... Да има много инструменти и да звучи добре :) Държа да не е втора ръка, но ако няма други алтернативи ще се примиря...Освен това страшно много искам ако е възможно да има , там от ляво на клавиатурата има едни като плъзгачи с които може да си криви тона :) тия страшно много ме кефят :) искам да има такива ако е възможно за тази цена...

Харесал съм си Casio CTK-900

който за съжаление няма точно тези плъзгачи, за който говорих не им знам името :)

Това попада в категорията Синтезатори...

За същата цена е CME UF6 (тук ги има тези плъзгачи)

Това обаче е някаква Мастър Клавиатура... Каква е разликата между нея и синтезатора?

 

Ако знаете нещо от калибъра на синтезатора, само че да има плъзгачите, ще съм ви безкрайно благодарен! :) Нещо повече - по една бира на всеки, който даде акъл! :P

 

П.С. Защо няма видео уроци за клавиристи? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще кажете за този модел?

Yamaha PSRE403

 

<picture> http://dynatone.ru/baseimg/arm99001618.jpg </picture>

 

Струва ли си? На каква цена ще върви в България ако го има изобщо... Или да поръчам някъде да ми го доставят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата между синтезатора и мастер клавятурата е, че синтезатора си има собствен звуков модул и си работи самостоятелно. Мастер клавятурата използва софтуерни синтезатори които са програмки или плъгини за програмки като Сонар или Кюбейс. Ръгваш мастер клавятурата в компа пускаш програмка и започваш...много са удобни за работа с горепосочените програми, зашото всеки плъзгач може да му задаваш отделна функция. За компютърна музика и елктроники е най-добрият избор за мен. Но. Ако имаш намерение да я използваш по концерти, репетиций и всякаква работа в движение, трябва да е 1-во:лека и удобна за носене(а УФ-6 тежи 9 кила :)), 2-ро:трябва ти лаптоп :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

403 е хубава горе-долу, за начинаещ става, има и някакви корекции на тона. Ще се накефиш много с нея. Ако имаш повече пари, ти препоръчвам DGX серията на Ямаха - 300 или 305. 300 на старо е много добра и не много скъпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.