ceco milanov Отговорено Юни 10, 2007 Автор Share Отговорено Юни 10, 2007 Няма проблем.. ако грифа не е от ГРГ270.. и от обикновен РГ пак става Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 На мойто RG220 джобът на грифа се свързва с гнездото на нек-адаптера (като извадя адаптера се вижда печата с датата на грифа) и по принцип е толкова дълъг, колкото е и фретборда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 Лека преинсталация на windows.. и продължавам с шаблона. Да ви показвам ли междинния вариант за обсъждане? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simeon4o Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 Ако стане на Кремона ще вадим Зегето.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 12, 2007 Автор Share Отговорено Юни 12, 2007 хаха.. всеки преинсталира windows напоследък.. стана нещо като пролетна преинсталация. Давай да видиме какво представялва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 (Редактирано) http://www.picvalley.net/v.php?p=u/46/11311_740.JPG Не иска да ми качи цялата снимка в този сайт, но както и да е. Значи, вече формата на тялото(с изключение на неточности в кривината на нек - покета) и местата на адаптерите са точни. Имам формата на отворите за електрониката и превключвателя, както и точните размери на кухината за тремолото отпред и отзад тремолото. Каза се, че джоба на грифа се слива с отвора за нек адаптера. Имам и точните ширини на грифа. Грифа на много RG-та е Wizard II neck: Scale 648mm/ 25.5" a : Width at Nut 43mm b : Width at Last Fret 56mm c : Thickness at 1st 19mm d : Thickness at 12th 21mm ?? Дълбочината на джоба за грифа според някои източници е 19.4мм. Други казват, че откъм главата, джоба е дълбок 19.4мм, а по-към нек адаптера - 19.8мм, демек, имаме лек наклон на грифа накъм струните. Не знам дали е така. Доколкото разбрах, фингърборда май е с константен радиус 400-430мм(?? или пък е compound). * Имате ли размера на капаците за тремолото/електрониката/буксата? * Буксата както при JEM ли е разположена? * Мястото на флойда още буди в мен малко несигурност - ще се радвам, ако някой е работил с флойд роуз тремоло от лютиерите, да каже ТОЧНО къде по дължината на 648мм скала трябва да се сложи. * Важен елемент, който още е неизвестен за мен е местата на винтовете, които държат грифа, както и разстоянието между 2-та винта горе, които държат заключването. * Главата наклонна ли е? Колко? Tова са въпросите, които в момента ми изникнаха, ще се радвам, ако ми помогнете с намирането на информация. Накрая ще пратя направо Corel Draw файла с 1:1 размери. Редактирано Юни 13, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2007 Share Отговорено Юни 13, 2007 Ехоо.. има ли живи.. нали шаблон ви трябва.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2007 Share Отговорено Юни 13, 2007 Тия капаци отзад в оригиналие размер ли ви трябват? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 Ами ако можеш да ги направиш оригиналните би било добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 A някой има ли идея от размерите на оригиналните? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 добре - има ли във форума човек, който има Ибанез RG.GRG, и скенер??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 (Редактирано) Доста се ровя из нетя, и за сега не мога да намеря всичко, което ми трябва. Ако има човек измежду вас с китара RG или GRG, и има един ден, в който да можем да и сканираме каквото трябва, ще стане много по-лесно. Иначе ето до къде докарах тялото. Джоба за грифа по принцип не е съврем прорязан до адаптера, а има малки неизрязани дъгички от двете страни на джоба, точно зад петата на грифчето. Освен това дупките за болтовете за сега са малко плаващи... http://www.picvalley.net/v.php?p=u/54/13379_207.JPG Редактирано Юни 14, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 15, 2007 Автор Share Отговорено Юни 15, 2007 Така е повече от добре Евтиме. Направи го 1:1 да е и предната част е готова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 15, 2007 Share Отговорено Юни 15, 2007 Има ли някой от вас Ibanez RG/GRG?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 21, 2007 Share Отговорено Юни 21, 2007 Утре качвам шаблона. Но с една уговорка - като си купите тремолото, трява да го позиционорате така, че края на мензурата(линията, на 648мм от нъта) трябва да съвпада с мястото на седлата на тремолото, от където струните излизат, когато седлата са сложени така, че да могат да се движат 25% напред накъм адаптерите, и 75% назад. Ако не ви е ясно какво имам предвид - питайте! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts