ceco milanov Публикувано Юни 2, 2007 Share Публикувано Юни 2, 2007 Здрасти. Въпроса е някой от вас може ли да ме снабди с размери за тялото на горепосочената китара. Като се почне от самото тяло, дупките за адаптрите, гнездото за грифа. Нещо от тоя сорт само, че за Ibanez-a Цял следобед се рових и нищо не намерих. Незнам дали не търса правилно или какво, но голям резултат няма. Благодаря, на колегата the gorer, че помогна с каквото можеше. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 2, 2007 Share Отговорено Юни 2, 2007 (Редактирано) Ами виж сега, аз не погледнах какво точно представлява модела GRG270. Предположих, че сигурно е нещо нестандартно , щом търсиш схема толкова време и не я намираш. Но преди малко погледнах да видя какъв е този модел и на практика това е най-обикновен стерилен Ibanez от класическата им и до болка позната на всички RG серия. Не ти трябва шаблон точно на този модел - просто търси шаблони на някакъв Ibanez RG, независимо кой от всичките - по форма те са едни и същи. Естествено, намери такъв, който да е с HSH разположение на адаптерите и си готов. PS: В онзи сайт, който ти дадох има RG: http://www.guitarbuild.com/modules/mydownl...isit.php?lid=35 Редактирано Юни 2, 2007 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 2, 2007 Автор Share Отговорено Юни 2, 2007 Търсих и за RG серии, но пак не намерих нещо подобно на чертежа по горе. А иначе това, от сайта, който ми прати изглежда така: Върши работа до определена степен но не напълно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 2, 2007 Share Отговорено Юни 2, 2007 (Редактирано) Най-добрият начин е да вземеш от някой авер Ибанец и да го копираш (пълно е с RG-та), защото, както ти бях споменал, повечето от тези безплатните схеми в интернет са неточни и е най-добре ти сам да си вземеш размерите от готова китара. Ако нямаш възможност да копираш размерите от нечие RG, направи си схема по снимка. Ако и това не е достатъчно добър вариант, купи си от някой сайт за професионални схеми. За друга опция не се сещам. Редактирано Юни 2, 2007 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 2, 2007 Автор Share Отговорено Юни 2, 2007 Ще пробвам някак си по снимка пък ще видим какво ще излезе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 7, 2007 Автор Share Отговорено Юни 7, 2007 Ето какво измайсторих. Мисля, че като за шаблон става. Трябва да направя и задната част на тялото. Но сега се изморих. Най- вероятно тези дни ще го довърша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 Прекрасно е. Тези гнезда за адаптерите ми изглеждат малко длъжки, но тов ане е проблем - като стигнеш до дълбането на гнездата, просто вземи адаптерите, които смяташ да ползваш и направи гнездата според техния размер. Това ме подсети да попитам по-печените от мене: има ли някакъв установен стандард за размера на основата на хъмбъкерите или всичко е според фирмата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 (Редактирано) Искате ли да ви нарисувам един точен шаблон? знаете ли горе колко е широк нъта, на колко разстояние са струните горе и долу. Само това ме интересува. А сега баш ме мързи да търся. Редактирано Юни 7, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 7, 2007 Автор Share Отговорено Юни 7, 2007 Искате ли да ви нарисувам един точен шаблон?знаете ли горе колко е широк нъта, на колко разстояние са струните горе и долу. Само това ме интересува. А сега баш ме мързи да търся. Цена няма да имаш ако го направиш ..(най-вече ако ни споделиш размерите) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 (Редактирано) Дайте малко инфо за китарата. За сега разбрах, че е 648мм мензура. Главата наклонена ли е? Предполагам е, със 43мм широк locking nut(3.5мм от ръба на грифа до външните струни), и с 53.3мм (10.66мм от струна до струна) тремоло, подобно на Original Floyd rose/Floyd Rose II/Floyd Rose Licensed тип тремоло. Така поне го чертая. Ако имате информация за размери, радиус и др. пишете. Редактирано Юни 7, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 8, 2007 Автор Share Отговорено Юни 8, 2007 Ето тук намерих разни работи, който може да влезат в употреба.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 8, 2007 Share Отговорено Юни 8, 2007 (Редактирано) Цецо, на твоята картинка наистина дупките за адаптерите и флойда са по-широки, от колкото всъшност трябва да са. Като се загледаш в дупката за neck адаптора примерно, се вижда че почти отива до ръба на китарата, пък на моята (RG370DX) е малко по-далечко. А също и горният рог е по-дълъг. Коригирай по някакъв начин. И успех в начинанието, за което ти трябва тоя шаблон, каквото и да е то Редактирано Юни 8, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 10, 2007 Share Отговорено Юни 10, 2007 Има ли смисъл изобщо да търся шаблони за това Ibanez ILT1 евтино тремоло, с което идва китарата, можете ли да си купите такова, или да продължа да рисувам шаблона за стандартно Original Floyd Rose tremolo(скицата е наполовина готова, а за това тремоло имам точни размери). Изобщо с какво тремоло ви трябва китарата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Юни 10, 2007 Автор Share Отговорено Юни 10, 2007 Продължавай с Original Floyd Rose tremolo..тва, което го имаш като размери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 10, 2007 Share Отговорено Юни 10, 2007 Имате ли някаква информация за размерите на джоба за грифа, че на снимките остава скрит винаги. Или може би най-добре да направя максинално дълъг джоб, за точен максимален контакт. Но ще е проблем, ако шаблона се използва с оригинални грифове от ГРГ270.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts