Jump to content
Българският форум за музиканти

лампови кубета и глави


vhcs

Recommended Posts

Здравейте,

 

решил съм да си взема нещо лампво и имам малко въпроси. Лично май съм се спрял на Ampeg BA 300, Ampeg BA 600, Ampeg SVT 4 Pro или нещо от сорта. Цените са супер яки и затова доста се притеснявам ако след някоя и друга година искам да го продам дали няма да е непродававаем един подобен амп. Това е едното и другото - какво бихте препоръчали друго като марки и модели.

 

поздрави

алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от доста време си мечтая за Hughes & Kettner QT600 - лампова глава, но няма къде да я пробвам (освен да се разходя до Германия). Да не би тия Ampeg-и да има къде да се пипнат у нас ??? А за непродаваем - да, почти непродаваема е стока за 2 бона у нас (щото ако някой все пак извади тия пари, ще си го вземе ново, а не от теб).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и Ampeg SVT 4 Pro (или 6 Pro/8 Pro),така и Hughes&Kettner QT 600,не са изцяло лампови,ами са хибридни модели. :greenball:

 

Изцяло лампов модел например е Ampeg SVT CL.По-късно като имам повече време ще пиша подробно по темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен най-добрият избор би бил Mesa/Boogie 400+ . Класическият усилвател за рок и метъл.

Друг вариант е ако можеш да намериш отнякъде стар Ampeg или Trace Elliot (тук е малко по-сложно, зависи от коя година е модела) втора ръка.

 

Съвременен Ампег не е много за препоръчване, но ако държиш на марката разговорът е излишен. За горе-долу същите пари аз бих си взел Orange или някакъв транзисторен/хибриден усилвател - EBS Fafner, Меsa/Boogie M-Pulse или Big Block серия, Gallien Krueger RB1001, нещо на Hughes&Kettner или Ashdown Klystron 1000/500. Всички тези, както се сещаш звучат коренно различно, така че ще трябва да ги чуеш.

 

 

Знам, че Markbass и Fender имат чисто лампови модели, но нямам впечатления от тях и затова не коментирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдаааа 400+ е класика ама и струва три самосвала с пари а на старо я няма защото който си купи подобен амп си го купува за цял живот.

 

за продаването си мислех че аз така или иначе ще го купувам от Германия и наложи ли се да го прадвам може пак там да го пусна по форумите и др. подобни. Нали сме в ЕС - не само може да пазаруваме при тях а и да продаваме, по-голям и силен пазар - би трябвало по-лесно да се продават подобни неща от този ценови клас.

 

Иначе аз много съм навит на Ampeg. Защо си на мнение, че новите им продукти не са толкова добри?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няколко пъти съм мяркал 400+ за 800-1000 долара втора ръка в американски форуми. С транспорта дотук и митата ще се върже колкото един хубав Ампег от магазин, май.

 

Ампег бяха закупени преди време от Loud Technologies Inc. - собственик на Mackie, EAW и др. Последва стандартен ход - преместиха голяма част от производството в Азия (май във Виетнам, не съм сигурен), включително и скъпи модели. Басистите нададоха страхотен вой по американските форуми за всеки дефект на новите усилватели. Далеч съм от мисълта, че преди не е имало дефекти - нормално е за всяко голямо производство, но на американците явно им дойде в повече.

Сложи към тези истории и масовото мнение на хора правили директно сравнение, че новите модели (включително reissue!!!!) звучат различно от старите и ще разбереш защо много от сериозните производители на бас усилватели пуснаха модели насочени към рок музика през последната година-година и половина.

Като цяло нямам някакви свръх сериозни аргументи против, но аз лично бих се позамислил дали да не заложа на марка с добра репутация относно здравина и дефекти (една от причините да си взема Gallien Krueger). При потенциален дефект, ако искаш да ти го оправят гаранционно ще трябва да се изпраща до друга държава - нещо, с което не бих искал да се занимавам.

 

Повтарям си препоръката за Меса. Ако не можеш да вземеш 400+, вземи някой от другите, въпреки че няма да е лампов.

Ако се решил да e Ампег заложи на изцяло лампов SVT или V4B. Друг вариант е техен лампов предусилвател (напр. SVP CL, но не съм сигурен дали е още в производство) + качествено крайно стъпало от произволен производител. Не забравяй и колоната - важно е :(

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми за сега съм се српял на Ampeg и то конкретно та тия 3 модела: V-4BH all-tube amp, SVT-3 Pro или SVP CL preamp .... BA кубетата ги отсвирих.

 

Меса е калсика ама както вече ти казах има да ровя една година и при голям късмет да намеря някоя на старо - нито съм от търпеливите, нито от късметлиите ... иначе съм напълно съгласен с твоето мненеи.

 

Ще разгледам и прослушам какво друго има на пазара.

 

Поздрави и мерси за мненията и помоща

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.