Jump to content
Българският форум за музиканти

CRANBORNE AUDIO за Вашето студио - A Modern Approach To Vintage Sound


Factor
 Share

Recommended Posts

Имаме удоволствието да представим новото попълнение към арсенала ни за студиен звукозапис - CRANBORNE AUDIO

Cranborne Audio e компания създадена от четири продуктови дизайнери за изграждане на аудио марка, която прави нещата по правилния начин:

"Не поемаме по преки пътища. Не правим компромиси. Ние не приемаме „достатъчно добри“. "Модерен подход към винтижд звука" определя нашия подход към съвременните изисквания на звукозаписното студио. Вярваме в съвременните работни процеси, съвременни компоненти и съвременни идеи, като същевременно улавяме същността на любимите ни епохи на записи и аудио оборудването, използвано за създаването им."

"We make products that we want to use to make music. We create, innovate, and design with passion, purpose, and belief. "

Sean Karpowicz, Managing Director, Co-Founder

https://www.cranborne-audio.com/

 

Edited by Factor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

CRANBORNE AUDIO 500ADAT

https://www.youtube.com/watch?v=RRCIzEBFQgs

http://onlineshop.audio-factor.eu/product/6526/cranborne-audio-500adat.html

image.png

Разширете студиото си. Подобрете звука си.

500ADAT е шаси за 8 от любимите ви модули от серия 500. Това също е 8 - входен / 8 - изходен ADAT разширител и аналогов суминг миксер. Той увеличава броя входове / изходи на всеки аудио интерфейс, оборудван с ADAT интерфейс.

Удобството на ADAT

Свържете 500ADAT към всеки аудио интерфейс, оборудван с ADAT, и увеличете наличните си входове и изходи с 8. Извлечете повече от сегашния си аудио интерфейс, като използвате изпитан, проверен и надежден ADAT.

Възможности от серия 500

500ADAT е високотоково шаси, с 8 слота за устройства от серия 500, с аналогово-цифрова конверсия и ADAT интерфейс. Това е достъпен и мощен начин да включите любимите си модули от серия 500 във вашия тракинг/миксинг цифров работен процес.

image.png

 

 

 

Отключете неизползвания потенциал на вашия аудио интерфейс с 500ADAT. Вашият аудио интерфейс може да има 8 допълнителни канала за запис и възпроизвеждане, които чакат да бъдат използвани! Нарича се ADAT и е идеалният начин да разширите текущия си аудио интерфейс. Аудио интерфейсите от големи производители като Universal Audio®, Focusrite® и Apogee® разполагат с ADAT / оптична свързаност. Просто свържете 500ADAT към тези неизползвани ADAT портове и отключете пълния потенциал на вашия аудио интерфейс.

 

 

 

image.png

image.png

image.png

500ADAT обединява цифровите и аналоговите работни процеси като 8-to-2 аналогов суминг миксерс нулевa латенция, с 2 изхода за слушалки с референтно качество и  ADAT & SMUXII/IV с честота на дискретизация до 192kHz

ADAT, SMUX II/IV разширител

Трансформирайте вашия аудио интерфейс, оборудван с ADAT, в аналогова централа, като добавите 8 канала за разширение до 96 kHz или 4 канала за разширение при 192 kHz.

Миксер с нулева латенция

Използвайте двата aux буса на 500ADAT, за да създадете качествено звучащи аналогови миксове, които могат да бъдат смесени с DAW-плейбек и изпратени до вашите музиканти с нулева латенция.

 

image.png

 

 

 

Нашата AD и DA конверсия е най-доброто в класа. Изцедихме всички възможни .1dB производителност от конверторите на 500ADAT, за да гарантираме, че единственото нещо, което оцветява вашите записи са позициите на микрофоните, решенията ви за смесване и изборът на модули от сериите 500.

Динамичен диапазон: 121dB A-weighted, AES17 method, 20Hz - 20kHz

Честотен обхват: -1dB, 2.2Hz to >80kHz

THD+N: <0.00032% (-110dB) @ -4dBFS, 20Hz - 40kHz, 1kHz, A-weighted

Clock Jitter: <0.5 Picoseconds

image.png

 

 

Дълбока интеграция от серия 500

Смесете и съчетайте вашите модули от серия 500, за да намерите най -добрите комбинации по време на запис и смесване, за да създадете свой собствен аналогов звук.

Избор на източник

Пренасочете вашия 500ADAT с едно натискане на превключвател. Превключвателите за избор на специален източник за всеки слот от серия 500 настройват маршрута на сигнала за изпращане на аналогови, C.A.S.T. или USB източници през всеки от вашите модули.

Достатъчно I/O за всеки хардуер

500ADAT може да се интегрира с целия ви аналогов/цифров хардуер. Ползвайте 500ADAT със собствения му конвертор или интегрирайте вашата 19 -инчови рак устройства, чрез специални TRS жакове за всеки слот.

Нямате модули? Няма проблем

Заобиколете неизползваните слотове, като използвате специалния превключвател за байпас на 500ADAT и можете да използвате всички налични аналогови линии за запис, докато продължавате да изграждате своята колекция от 500 серии.

image.png

 

Разширяем с 500R8

Когато искате повече свързаност от серия 500, можете да използвате до две 500ADAT с някои интерфейси или да сдвоите 500ADAT с нашите 500R8. Свържете 500R8 и 500ADAT заедно чрез ADAT и сега имате 16 канала от модули от 500 серии, с които да работите. по време на запис и смесване. Докато 500ADAT предлага същата производителност като 500R8, всеки разширител ADAT на трети страни също е съвместим.

Edited by Factor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CRANBORNE AUDIO  500R8

https://www.youtube.com/watch?v=vSYTWIiji0Q

http://onlineshop.audio-factor.eu/product/6527/cranborne-audio-500r8.html

 

Cranborne Audio 500R8

Студио в кутия

500R8 е шаси за 8 от любимите ви модули от серия 500. Това също е 28 -  входен / 30 - изходен USB аудио интерфейс, контролер за монитор и дискретен аналогов суминг миксер.

Аналогов характер

Конфигурирайте 500R8 така, че да отговаря на желания от вас аналогов вкус. Напълнете го с предусилватели от серия 500 в ретро стил, когато записвате барабани, чисти и неоцветени предусилватели, когато записвате струнни инструменти, или EQ / Компресор / други модули от серия 500, когато е време за смесване.

Цифрова прецизност

Свържете 500R8 директно към вашия PC/Mac и уловете всеки един нюанс на вашите аналогови източници с AD/DA преобразуване от референтен клас и превъзходно вътрешно синхронизиране. Предавайте без усилие аудио между аналогов и цифров свят без цифрови артефакти, които оцветяват и влошават вашите записи.

image.png

The Studio Essentials

500R8 има всичко необходимо за изграждането на вашето мечтано аналогово/цифрово хибридно студио. Всеки елемент е внимателно обмислен и проектиран да ви даде най -доброто от всичко, комбинирано в пакет, който е интуитивен (и забавен) за използване.

USB аудио интерфейс

Свържете се директно към вашия PC/Mac чрез USB и използвайте вградения 28-входен/30-изходен USB аудио интерфейс на 500R8 за запис и възпроизвеждане директно към/от избраната от вас DAW.

Контролер за монитор

Превключвайте между два комплекта високоговорители, превключвайте Mono sum, Mute, Dim и Talkback функции, като същевременно следите пиковото ниво на вашия микс с 28-сегментни LED индикатори.

Миксер с нулева латенция

Мониторинг на живо в аналоговия домейн с нулева латенция, чрез използване на контроли за ниво и панорама за всеки канал.

Дискретен суминг миксер

Повишете качеството на вашия микс с аналогов характер и сумирайте 8 USB източника чрез вашите модули от серия 500 и в дискретен аналогов миксер за сумиране, който да бъдат сумирани и записани обратно във вашия DAW като стерео трак.

За да накарате вашите модули от серия 500 да блестят във вашите цифрови записи, нашето преобразуване трябваше да бъде най-доброто в класа. Изцедихме всички възможни .1dB производителност от преобразувателите на 500ADAT, за да гарантираме, че единственото нещо, което оцветява вашите записи са позициите на микрофоните, решенията ви за смесване и изборът на модули от сериите 500.

Динамичен диапазон: 121dB A-weighted, AES17 method, 20Hz - 20kHz

Честотен обхват: -1dB, 2.2Hz to >80kHz

THD+N: <0.00032% (-110dB) @ -4dBFS, 20Hz - 40kHz, 1kHz, A-weighted

Clock Jitter: <0.5 Picoseconds

 

image.png

 


 

Дълбока интеграция от серия 500

Смесете и съчетайте вашите модули от серия 500, за да намерите най -добрите комбинации по време на запис и смесване, за да създадете свой собствен аналогов звук.

Избор на източник

Пренасочете вашия 500R8 с едно натискане на превключвател. Превключвателите за избор на специален източник за всеки слот от серия 500 настройват маршрута на сигнала за изпращане на аналогови, C.A.S.T. или USB източници през всеки от вашите модули.

Достатъчно I/O за всеки хардуер

500R8 може да се интегрира с целия ви аналогов/цифров хардуер. Ползвайте 500ADAT със собствения му конвертор или интегрирайте вашата 19 -инчови рак устройства, чрез специални TRS жакове за всеки слот.

Нямате модули? Няма проблем

Заобиколете неизползваните слотове, като използвате специалния превключвател за байпас на 500R8 и можете да използвате всички налични аналогови линии за запис, докато продължавате да изграждате своята колекция от 500 серии.

image.png

Когато искате повече свързаност от серия 500, да сдвоите 500ADAT с 500R8. Свържете 500R8 и 500ADAT заедно чрез ADAT и сега имате 16 канала от модули от 500 серии, с които да работите. по време на запис и смесване. Докато 500ADAT предлага същата производителност като 500R8, всеки разширител ADAT на трети страни също е съвместим.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CRANBORNE AUDIO Camden 500

https://www.youtube.com/watch?v=I80kquAvU1k&t=1s

http://onlineshop.audio-factor.eu/product/6490/cranborne-audio-camden-500.html

 

image.png

Най -доброто от двата свята

Camden 500 е най-изумително чистият, линеен, прозрачен предусилвател, който някога сте чували. Но също така има функция „Mojo“ - 2 дискретни персонализирани аналогови схеми за насищане, чрез които да  добавите характерен „цвят“ към звука.

Чисто, прецизно и естествено

Camden 500 осигурява максимална яснота и детайлност, когато това е най -необходимо. Неговата персонализирана топология „Camden“ постига зашеметяващи характеристики с нисък шум и ниско изкривяване: -129.8dB EIN (150ohm, непретеглено) и THD+N до 0.0002%. Той също така задава нов стандарт за честотна и фазова линейност: ± 0.7dB честотна характеристика от 5Hz до 200kHz при максимално усилване и <2 ° фазово изместване при 50Hz - 20kHz. Резултатът е най-естествено звучащият предусилвател, който сте чували.

Винтидж, топъл и цветен

Camden 500 разполага с функция „Mojo“ - персонализирана аналогова схема за насищане/сатурация, която превръща Camden 500 в най -дебелия, най -топлия и най-цветния микрофонен предусилвател във вашия арсенал. Проектиран да въведе хармоници и ефекти на насищане/сатурация, Mojo може да се прилага фино, може да бъде преекспониран, както и напълно изключен ...

image.png

Безупречно модерно чисто представяне

Проектиран от самото начало от нашия инженерен директор Едуард Холмс, Camden 500 е създаден, за да бъде най-добрият вариант за запис на съвременните студиа и да издържи на условията на съвременния работен процес и производствени техники. Проектиран да се работи отлично с всеки входен източник, Camden 500 разполага с напълно оригинална, персонализирана топология на предусилвателя, която постига зашеметяваща производителност с нисък шум и ниско изкривяване и линейност на честота/фаза при всяка настройка на усилване от единица до 68,5 dB.

Стъпков контрол на усилването

Camden 500 разполага с първокласен, 12-степенен контрол на усилването - до 68,5 dB чист, прозрачен гейн на стъпки от 5,5 dB. Това улеснява повторяемостта на настройките за усилване и както и възможност за ползване на два Camden 500 за стерео приложения.

Стерео приложения

С внимателно подбрани съвременни компоненти, всеки два предусилвателя на Camden са напълно стерео съобразени с точност до 0,1 dB. Всеки предусилвател на Camden също преминава през строг тест за честотна характеристика във фабриката, който гарантира, че всеки продукт работи идентично.

"Хай пас" филтър с прогресивна крива

"Хай пас" филтърът на Camden разполага с прогресивна крива - първоначално на около 6dB/октава и след това се увеличава до 12dB за най-ниската октава.

3-степенен превключвател за тип вход

Специализиран входен импеданс и хедрум за микрофонни, линейни и Hi-Z източници означава силен и пълен обхват на запис с +26,5 dBu входен хедрум, както и напълно естествено звучащи DI инструменти с уникалния си BJT дизайн и 1,5 М ома входен импеданс.

image.png

'Mojo'

За моменти, в които искате ретро настроение във вашите записи, ние разработихме Mojo - наша собствена персонализирана аналогова схема за насищане/сатурация, която добавя „цвят“ към предусилвателите на Camden при запис или смесване. Mojo добавя аналогово насищане/сатурация към всички аудио сигнали.

Thump добавя хармоници към сигнала в диапазона 20Hz - 100Hz. Тъй като Thump не е базиран на EQ, допълнителното хармонично съдържание се формира от източника и съществуващото нискочестотно съдържание, което води до естествено добавяне на допълнителна „топлина“.

image.png

Cream драстично увеличава хармониците и динамично изглажда ниските средни нива за увеличаване на HF акцента. Подобно на Thump, Cream е напълно динамичен и ще променя ефекта си в зависимост от нивото на входа и изходния материал.

image.png

Трансформаторът и лампите са неразделна част от конструкцията на някои  предусилватели и затова не могат да бъдат изключени от пътя на сигнала или променени за различни ефекти. Mojo, от друга страна, може да бъде настроен по вкус

EIN: <-129.5dBu, 150 ohm source, unweighted
<-135.5dBu, Inputs common, unweighted

THD+N: <0.0004%, 1kHz, 35dB gain, 24dBu out

Phase Shift: <2.25°, 40dB gain, 20Hz to 20kHz
<4°, Max gain, 20Hz to 20kHz

Freq. Response: <±1dB, <5 Hz to >200 kHz, all gain settings

CMRR: >70dB, typ >85dB, 35dB Gain, 10-20kHz, 100mV Common mode
 

Edited by Factor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CRANBORNE AUDIO Camden EC1

https://www.youtube.com/watch?v=Fc12lAcur50

http://onlineshop.audio-factor.eu/product/6491/cranborne-audio-ec1.html

image.png

Camden EC1 е предусилвател с аналогова стаурация Mojo и усилвател за слушалки с референтно качество с дискретен линеен миксер, вграден в настолно шаси с размер ½ рак.

Предусилвател носител на награди

Осигурявайки до 68,5 dB чист гейн, Camden EC1 е идеалният предусилвател за употреба с динамични микрофони с нисък гейн или лентови микрофони.

Мощен мониторинг на слушалки

С референтен клас усилвател за слушалки със специален миксер за линия, Camden EC1 ви дава ИСТИНСКА, нулева латентност, мониторинг на качеството на вашия предусилвател, който се смесва без усилие с възпроизвежданото от вашия DAW.

Може да е първият предусилвател, който някога ще купите, но вероятно ще е и последният. В ценови клас като за първи предусилвател, това ще е единственият предусилвател, от който някога ще имате нужда. Техническо съвършенство от световна класа у дома или във всяко професионално студио.

image.png

Свръхчист и прозрачен

Запишете вашия микрофонен, линеен или инструментален сигнал с пълна прозрачност; усилване на нискочувствителни динамични микрофони без добавяне на шум; и улавяне на моментални пикове без фазови отмествания, които затрудняват смесването.

Vintage Mojo

В края на обхвата на Mojo контрола, чистият предусилвател Camden придобива звученето на ретро трансформаторен или лампов предусилватели, използвайки аналоговия контрол на сатурация Mojo в два разлчни варианта - 'thump' and 'Cream'.

 

 

image.png

 

 

Перфектен за музиканти, студийни инженери, подкастери, войс оувър артисти и др.

 Съвременното чисто или ретро наситено представяне на предусилвателя, комбинирано с изчерпателен набор от функции прави Camden EC1 един от най-универсалните предусилватели на пазара и перфектно решение във всяко приложение, което можете да си представите.

image.png

Музиканти

Разработете свой собствен „сигничър“ звук, използвайки аналоговата сатурация на Mojo. Уловете перфектно характера на вашите адаптри и инструмент. Разделете Hi -z сигнала, използвайки Link Output, за да запишете както DI, така и обработен усилен сигнал - идеален при реампинг.

Студийни инженери

Контролорайте вашия микс или мастер, като използвате истински референтен усилвател за слушалки с чиста мощност и достатъчно сила на звука. ИСТИНСКА нулева с контрол за ниво директно на предния панел на предусилвателя. Бо0гат входно изходен интерфейс, включително балансирани XLR и 1/4 " балансирани изходи на предусилвателя и 10dB пад, за да се предотврати клипването на конверторите.

Войс оувър артисти

Директен мониторинг на гласовия канал с помощта на слушалки, свързани към самия предусилвател. Използвайте аналоговия контрол на сатурация Mojo в два разлчни варианта - 'thump' - за „интимност“ and 'Cream' за „вълнение“. Записвайте с помощта на настройките Mojo за рационализиран работен процес.

Подкастери

Приложете усилване от 68,5 dB към микрофони с ниска чувствителност (Shure SM7b. EV RE20), без да добавяте шум или оцветяване. Мониторинг на собствения Ви глас с НУЛЕВА латентност, както и на програмния изход, чрез използване на вградения към предния панел усилвател за референтен клас за слушалки.

Equivalent Input Noise (EIN): <-129.5dBu (150 Ohm source, unweighted)

Frequency Response: ±0.7dB (<1 Hz to >1000 kHz, 35dB Gain)

Phase Shift: <4° (20Hz to 20kHz, 63dB Gain)

THD+N: <0.00025% (1kHz, 35dB Gain, +24dBu out)

Edited by Factor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.