Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Та... Гледах тези дни китарата (или това което е останало от нея и реших да се заема да я постегна малко та да я заприлича на нещо (при първа възможност ще кача и снимки). Пооформих грифа, изшкурих боята... Някой си беше оставил ръцете на нея, тъй като не вярвам още от производителите китарата е била лакирана с обикновен лак, който става на люспи и почва да се рони като хляб... Както и да е. Справих се някакси но установих че като не смятаме грифа всичко друго и е за смяна. Повечето неща ги намерих в thomann.de, но тъй като имах мерак да и сложа флойд роуз се отказах поради марката(а и оттам на цената) на единия http://www.thomann.de/gb/floyd_rose_tremolos.html. Та мисълта ми беше някой да знае откъде мога да закупя сравнително евтин и качествен флойд роуз?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето лично мнение - събери пари и си купи нещо истинско!! Иначе вероятноста да береш ядове хич не е малка!

 

Успех!

 

Петър Давидов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нисък клас китара не заслужава, според мен поне, най-хубавия флойд, а за калер да не говорим въобще. В рф имаше някакви евтини мисля, а отделно имаше едни китайски/корейски, ако се не лъжа, флойдове дето се въртяха из форума преди няколко месеца - поразтършувай се!

 

Успех! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип наистина няма голям смисъл, но ми се занимава. Плюс това ми е жал да я гледам как гние. Имам незнайно от къде 2 хамбъкера на jackson и мислех да и ги сложа.... А относно събирането на пари - съгласен съм напълно, но нищо не ми пречи да събера малко повече пари, да си взема някоя добра китара (харесал съм си от thomann един от сигнейчърите на Алекси Лайхо), но и да направа тази :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Не си ме разбрал правилно! Имах предвид качествено тремоло тип Флойд Роуз! Почти сигурен съм, че тази сгара китара е изработена от много по качествена дървесина ст тези които сега се правят в Азия! При едно качествено оборудване с необходимите механика и електроника може да не се наложи да си купуваш нов инструмент! А за духовното удовлетворение е излишно да се споменава!

 

Успех!

 

Петър Давидов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя грешка. Извинявам се... А относно дървесината съм напълно съгласен, но има един проблем. Ще използвам само грифа на китарата. Самото тяло съм си играл да го шкуря, направих го, но накрая осъзнах че ми трябва ново, поради причината че има много старо тремоло (ако може даже да се нарече така) и мястото му е много голямо дори и за флойд роуз. Плюс това мисля да сложа адаптерите направо към тялото без пикгард, но това е невъзможно поради наличието на една огромна дупка, която всъщност трябва да се закрива от самия пикгард. А като заговорихме за адаптери кои можете да ми препоръчате за добър дисторжън звук да става и за хеви сола (от thomann). Аз лично съм си харесал няколко, но искам да чуя и други мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто технически ако тялото е от качествена суха дървесина с добри характеристики, нищо не ти пречи да си изрежеш парче с формата на кухината за жиците и адаптерите от СЪЩАТА дървесина (предполагам е хубаво да спазиш и посоката на жилите), да сипеш една кофа лепило и да го оставиш да втаса стегнато на дърводелски стяги 2-3 дни за по-сигурно. После взимаш една оберфреза/носиш китарата на човек дето си разбира отработата и си издълбаваш отпред отвори за адаптерите. След което ако искаш слагаш полупрозрачен финиш, ако искаш грундираш и боядисваш, но резултатът ще е: китара без пикгард и с адаптери хванати здраво за дървесината :recourse: Аз лично препоръчвам в случай, че си харесаш тоя вариант, да сложиш финишинг с плътен цвят, или тъмен байц, за да не се забелязва толкова ясно разликата в жилките. Стествено, можеш дапостъшпиш и професионално, като след като залепиш тапата на мястото на дупката, пуснеш китарата на фреза/щрайхмус да ти вземат съответните милиметри, и да сложиш някакъв фурнир за по-интересен финиш (какви фурнири се ползват нямам идея, но като гледам по тубата филмчета как се прави гибсън с тоя qurtersawn maple фурнир и ми е ясно че не се минава тънко :cheers: )... Акъл все ще се намери кой да даде ти само нерви да имаш да ни слушаш глупостите... е и пари, да ги изпълняваш естествено :ok:

 

Ае со здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.