the_gorer Публикувано Май 20, 2007 Публикувано Май 20, 2007 Търся епоксидно лепило, което да е в ГОЛЯМА разфасовка и да е евтино. Трябва ми нещо по-големичко, да речем 150-200 грамова разфасовка и да е Тънко. Не ми се харчат излишни пари, за да не ми излезе текущия проект Златен. Видях в Практикер някакви смешки от по 50 грама, дето и з аполовин китара няма д ами стигнат, а бяха по 8-10 лева. Разните там "Поксипол" на кви цени се харчат и в какви опаковки (какъв обем)? Цитирай
Nikifena Отговорено Май 21, 2007 Отговорено Май 21, 2007 По магазините (практикер ала бала, магазини за строителни мат'риали и тн) има едно лелпило на бизон с цвят на разтройство в туба около 200мл То е доста твърдо и наподобява поксипол, но не е двукомпонентно. След като изсъхне става бая твърдо. Не мога обаче да ти кажа точното му име. Отзад на него пише, че лепи всичко Тубата му е алуминиева. Относно епоксидните смоли. Има български или няви други. Те се състоят от шише с епоксидна смолоа (примерно 300-350 мл.) и малко шишенце с втвърдител. Хавата е, че е бая играчка и много цапа ;( На бизон има и едни лепила които са двукомпонентни в едни спринцовки и пускат от 2те вещества по равно. Не знам колко струват и какво точно лепят. Иначе лепилото на бизон е малко над 8 лева, а по последни спомени епоксидната смола трябва да е малко по-евтина. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 21, 2007 Автор Отговорено Май 21, 2007 Купих българска епоксидна смола - 5 кинта. Оня в магазина май ме прееба с цената, но аз съм доволен. Още не съм я разгледал. Ще видим сега как ще я джуркам с втвърдителя, дано да има некфи маркировки и обозначения за съотношението. Цитирай
Nikifena Отговорено Май 23, 2007 Отговорено Май 23, 2007 ^ само един hint да ти дам. Епоксидната смола е доста гъста и доста трудно се работи с нея, Ако искаш да стане по-рядка преди да бутнеш втвърдителят е нагрей на парна баня (в купичка с вода в която има пласмасова чашка от кафе) и тя ще омекне. После слагаш в твърдителят и докато не е изстинала мацаш с баданарката по струните Цитирай
the_gorer Отговорено Май 23, 2007 Автор Отговорено Май 23, 2007 Знам го този трик. Някои дори кипват епоксидната смола на котлона и след това я ползват вряща. По този начин тя слепва и се втвърдява за 30 секунди, но не е готино да се дишат изпарениета. Друг трик с епоксидна смола е, ако ти хартисне смес от смола и втвърдител след лепенето, да я сложиш в камерата на хладилника - тя под 8-10 градуса спира да се втвърдява. Когато ти потрябва отново, вадиш от камерата и на водна баня я загряваш пак. Но това пак не е добра идея, защото е отровна и не е хубаво да седи в близост до храни. Дори не е препоръчително да ти попада по кожата, за очите и белите дробове да не говорим. Цитирай
Recommended Posts