Jump to content
Българският форум за музиканти

как да си настоя китарата?


zeratuL_x

Recommended Posts

искам да попитам как мога да си настроя акустичната китара?не разбирам много от китари затова моля ви обяснете ми как да си я настоя.предварително благодаря :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами ако не ти се дават пари за тунер можеш да си свалиш една програмка D'Accord Easy Tuner (на мен ми вършеше чудесна работа... ако някой знае други що годе хубави нека пише). Тъпото е, че е trial и имаш 10 пъти да я използваш но пък и 10 пъти не са чак толкова малко.

Друга алтернатива е да напишеш в гугъл online tuner :greenangel: и все ще ти излезе нещо. Настройваш си с някой от тунерите само 6-а струна (ако искаш и всички си ги настрой с тунера, но на мен лично не ми настройваше китарата както трябва) и оттам нататък си настройваш другите като всяка следваща струна трябва да звучи като предишната натисната на пето прагче.

Например както си си настроил 6-а струна натискаш я на петото прагче и донастройваш 5-а да звучи по същия начин. След това хващаш 5-а струна, натискаш пето прагче и настройваш 4-а. И така си караш до края като има изключение само когато настройваш 2-а струна - третата струна трябва да е натисната на четвърто прагче не на пето.

 

П.П.

извинявай че обяснявам супер тъпо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим факта, че неопитен музикант с необработен слух 100% ще даде отклонение до четвърт тон идеята да настройваш по слух е велика :metalist:

 

На сайта ми има един тунер, който принципно е фриуеър ника ми последван от дата.бг :greenangel: Трябва ти микрофонче. Другият вариант е наистина по слух, но ме съмнява да успееш асм ;)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Моят съвет е първо, да си свалиш тунера, за който колегите по горе говорят. Първо използвай него, а по-нататък, когато си поразвиеш слуха, вече ще можеш сам правилно и точно да си настроиш китарата!!!

 

УСПЕХ!!!

Редактирано от Тони96
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна ако не знаеш какво трябва да показва тунера

то 1 -струна трябва да Е

2-B(H) в зависимост коя от двте букви показва

3-G

4-D

5-A

6-E

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във всички гитар про-та има тунер, смао дето няма смисъл да си инсталира гп5.1 за единия тунер имайки предивд че е 350мб само рсе енджина, а ако няма да го ползва (мен лично ме дразни) кел файда да инсталира 5.1 -> инсталирай тунечето 1-2-3мб е финалната инсталация :angry:

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.