zeratuL_x Публикувано Май 12, 2007 Публикувано Май 12, 2007 искам да попитам как мога да си настроя акустичната китара?не разбирам много от китари затова моля ви обяснете ми как да си я настоя.предварително благодаря
to6kata Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 ами ако не ти се дават пари за тунер можеш да си свалиш една програмка D'Accord Easy Tuner (на мен ми вършеше чудесна работа... ако някой знае други що годе хубави нека пише). Тъпото е, че е trial и имаш 10 пъти да я използваш но пък и 10 пъти не са чак толкова малко. Друга алтернатива е да напишеш в гугъл online tuner и все ще ти излезе нещо. Настройваш си с някой от тунерите само 6-а струна (ако искаш и всички си ги настрой с тунера, но на мен лично не ми настройваше китарата както трябва) и оттам нататък си настройваш другите като всяка следваща струна трябва да звучи като предишната натисната на пето прагче. Например както си си настроил 6-а струна натискаш я на петото прагче и донастройваш 5-а да звучи по същия начин. След това хващаш 5-а струна, натискаш пето прагче и настройваш 4-а. И така си караш до края като има изключение само когато настройваш 2-а струна - третата струна трябва да е натисната на четвърто прагче не на пето. П.П. извинявай че обяснявам супер тъпо
vlex Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Като изключим факта, че неопитен музикант с необработен слух 100% ще даде отклонение до четвърт тон идеята да настройваш по слух е велика На сайта ми има един тунер, който принципно е фриуеър ника ми последван от дата.бг Трябва ти микрофонче. Другият вариант е наистина по слух, но ме съмнява да успееш асм Успех!
Тони96 Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 (Редактирано) Моят съвет е първо, да си свалиш тунера, за който колегите по горе говорят. Първо използвай него, а по-нататък, когато си поразвиеш слуха, вече ще можеш сам правилно и точно да си настроиш китарата!!! УСПЕХ!!! Редактирано Май 12, 2007 от Тони96
david nakov Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Само да вметна ако не знаеш какво трябва да показва тунера то 1 -струна трябва да Е 2-B(H) в зависимост коя от двте букви показва 3-G 4-D 5-A 6-E Успех
zeratuL_x Отговорено Май 13, 2007 Автор Отговорено Май 13, 2007 благодаря на всички! сега звучи много по-добре
acustic guitar Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 можеш да използваш програмата guitar pro 5.1 там има дигитален тунер за натройване
vlex Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 Във всички гитар про-та има тунер, смао дето няма смисъл да си инсталира гп5.1 за единия тунер имайки предивд че е 350мб само рсе енджина, а ако няма да го ползва (мен лично ме дразни) кел файда да инсталира 5.1 -> инсталирай тунечето 1-2-3мб е финалната инсталация Успех!
Recommended Posts