rocker_vn Публикувано Май 12, 2007 Публикувано Май 12, 2007 (Редактирано) какво се прави когато струните бръждят(звънкат) защото опират в 2-ро прагче а инъче са си ниско до грифа и никъде другада не се получава това бръждене...силно изразено е само на 1-ва струна...при свободни ненатиснати струни пак бръжди от 2-ро прагче... можете ли да ми дадете някакъв съвет за настройка,ако има нужда от това де... редакция:всъщност грифа ми е идеално прав...страх ме е да пипам да си призная... за да се огъне леко напред трябва да затегна или да отпусна??? Редактирано Май 12, 2007 от rocker_vn Цитирай
rocker_vn Отговорено Май 12, 2007 Автор Отговорено Май 12, 2007 няма ли компетентни които да помогнат? Цитирай
vlex Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Вариант 1: Вдигаш струната от горния мост Вариант 2: Вдигаш струната от бриджа Вариант 3: Отпускаш малко род-а (ако има такъв естествено), за да позволиш струните да опънат грифа напред и да вдигнат струните Работата е, че при вариант три вдигаш всички струни, а при вариант 1 и 2 само определената. В случая предполагам, че при положение че бръжди САМО на 2-а позиция на първа струна е най-удачен вариант 1... Дай някакви снимки да видим да поумуваме още Цитирай
the_gorer Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Вариант 4 - носиш на лютиер, защото не са ти изравнени добре прагчетата. Вариант 5 - носиш на лютиер, защото ти се е надигнало 2-ро прагче от разсъхване на грифа. Цитирай
rocker_vn Отговорено Май 13, 2007 Автор Отговорено Май 13, 2007 (Редактирано) мама му стара то на мен ако не се случи - няма на кой.... надявах се да се размине това... всъщност се пооправя само сякаш,но бръженето на 1-ва струна 1-во прагче си личи още... Редактирано Май 13, 2007 от rocker_vn Цитирай
Raxus Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 вариант 6-носиш на лютиер той ще ти каже кво да правиш вариант 7-зимаш една отверка и почваш да си играеш със бриджа,спроед мин проблема не е във тръс рода и няма никакав смисал да си играеш с него за да не преебеш китарата... Цитирай
vlex Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Само за протокола: Китарата е някакъв джаксън с флойд -> как с отвертката ще вдигне струната от флойда не ми е ясно, но ок щом казваш Цитирай
Overdrive Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 баси тоя тръс род го имате като нещо свър-сложно, което само лютиери с опит 20години могат да настроят, а то всъщност е една стоманена пръчка с болт накрая Цитирай
rocker_vn Отговорено Май 14, 2007 Автор Отговорено Май 14, 2007 значи да отпусна малко да се превие напред... Цитирай
vlex Отговорено Май 15, 2007 Отговорено Май 15, 2007 Отпускаш МАЛКО! Малко значи 1/8 оборот! Ако не е достатъчно отпускаш още 1/8 (предполагам 1/4 ще е повече от достатъчно ) Цитирай
Overdrive Отговорено Май 16, 2007 Отговорено Май 16, 2007 изтегли си от сайта на производителя сетъп менюъл (ако разбираш английски) - там е обяснено всичко по сетъпването Цитирай
Recommended Posts