Константин Публикувано Април 26, 2007 Публикувано Април 26, 2007 Значи имам 400 лв и искам да знам кой модел мога да си купя нов и за същите пари какво мога да намеря втора ръка ? (разбира се нещо от което сте доволни) Ново или секънд хенд да взема и другия ми въпрос е -има ли смисъл от басс кубе или да си я пускам през колоните,които имат задоволително големи басове ? Мерси предварително Цитирай
разбойник Отговорено Април 26, 2007 Отговорено Април 26, 2007 Според мен за тези пари по-добре втора ръка, но само при положение, че имаш търпение, опит за да избереш прилична тояга (познат, който може да помогне също е вариант) и малко късмет. За тези пари би вземел доста компромисен нов инструмент. Ако искаш все пак кажи каква музика харесваш и свириш, от колко време се занимаваш и т.н. Това определено би помогнало на желаещите да ти дадат съвет Цитирай
Константин Отговорено Април 27, 2007 Автор Отговорено Април 27, 2007 Еми харесвам по-тежка музика Начинаещ съм и търся 4-ри струнен басс.Иначе има една оферта в фактор за 499 Washburn T12+Кубе 30W+калъф+тунер+перце+дискове.Ако субера още малко ще мога да го взема но се чудя трябва ли ми кубето ... или за събраните пари да взема само една китара и калъфче. Цитирай
thurston Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 навъртай се около джаза, и тук във форума- излизат добри оферти понякога. когато гледаш китари втора ръка винаги ги пробвай, свири през апаратура и виж дали са ти удобни. може конкретната китара да ти допадне много дори и да е squier, или нещо бюджетно. за 'тежка' музика - чуй какво ще ти препоръчат хората, които свирят метъл например, аз сум чувал добри думи за ямахи, ибанец... аз свиря с епифон модел тип фендерски Р-бас, дълбоки ниски и т.н. -екстра е за sludge, desert, prog rock, black sabbath-ски неща, но много зависи. аз чаках много докато попадне точно тази оферта и я взех много евтино, далеч под твоите 400 лева, но това е адски късмет и не знам дали ти се чака. не се подвеждай по това, че видиш ли Р-бас не били за метъл, ако това ще свириш изобщо. късмет. Цитирай
olygofren Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Освен това, тук също има хубави неща понякога. Попоглеждай. Цитирай
разбойник Отговорено Април 27, 2007 Отговорено Април 27, 2007 Ако не можеш да вземеш с теб човек с опит когато избираш инструмент (което е по-добрия вариант) бих те посъветвал следното. 1. Чуй ги първо "на сухо" - как звучи самият инструмент, а не електрониката му. 2. След това изпробваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в усилвател - първо с всички корекции на 0, после на едни и същи, а накрая се опитай да направиш за всеки бас звук който ти допада. 3.Посвири на набелязаната тояга, а после (ако пазаруваш в магазин) пробвай най-скъпия бас в магазина или някой които струва поне 2 пъти повече от "твоя". Опитай се да си отговориш на въпроси като: - по-добре ли звучи - в какво е разликата в звука - по-удобен ли е - как изглежда като сравнение "хардуера" - ключове, адаптери, струнник 4. Провери всяка струна на всяка позиция дали има неравни прагове (обикновено се чува как струната допира в позицията докато вибрира) За 4 струнен бас аз бих се огледал за нещо втора ръка. При 5 стр. - може би не, защото изборът би бил доста по-ограничен. Успех! Цитирай
4avdar Отговорено Август 14, 2007 Отговорено Август 14, 2007 Еми харесвам по-тежка музика Начинаещ съм и търся 4-ри струнен басс.Иначе има една оферта в фактор за 499 Washburn T12+Кубе 30W+калъф+тунер+перце+дискове.Ако субера още малко ще мога да го взема но се чудя трябва ли ми кубето ... или за събраните пари да взема само една китара и калъфче. може да пробваш този http://www.dalavera.net/read.php?1,36529 Цитирай
JOKICH Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Пич аз се уредих преди доста време на един Squier oт xxxx и съм мн доволен.Точно 10 кинта ми останаха от 400,но досега не съм му жзимал нищо освен колан и калъф,пак от там-40 лв.Даже още съм на оригиналните струни.Важното е като свириш да ти е удобно на теб самия,другото е вече свикване....И успех,батка! Цитирай
fluxa Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Виж тук за 300лв бас, а за 400лв ще получиш и твърд case Цитирай
Recommended Posts