Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
urgent

Клавишни инструменти Thomann

Recommended Posts

Здравейте, по принцип съм любител китарист и имам желание да повиша музикалната си култура и да развия по-добър слух понеже нивото до което можах да стигна сам не е задоволително за мен. Отидох на урок при една учителка по музика (пианистка) и в крайна сметка стигнахме до извода, че без пиано за упражнения вкъщи няма да успея да напредна толкова бързо и за това реших да се огледам за някакво пиано със седем октави (по нейна препоръка). Оказа се, че възможните варианти в повечето случаи надхвърлят предвидения бюджет понеже тези, които гледах първоначално преди и после след урока бяха с по  пет октави и съответно по-евтини. Та въпроса ми е някой имал ли преки наблюдения над качеството на дигиталните пиана на Thomann. Опитах се да намеря информация за тях в нета и Youtube обаче е сравнително оскъдна. Видях и оценките и коментарите в сайта на Thomann.

https://www.thomann.de/gb/thomann_sp_5600.htm

https://www.thomann.de/gb/thomann_sp_320.htm

https://www.thomann.de/gb/thomann_dp_26.htm

 

По принцип бюджета беше около 500 лв. но съм склонен и на първия модел.

Опитах се да сравня най-високия клас на Thomann SP 5600 с други пиана на други марки (на промоция в различни сайтове и магазини), но поне по параметри и цена май това е най-доброто за момента?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, след по обстойно проучване в крайна сметка разбрах, че тези пиана се произвеждат от фирма Medeli. Освен под собствения си бранд, те изпълняват поръчки за Thomann и MusicStore едни и същи модели дори като визия и екстри, но с различно брандиране. За самата марка не открих големи суперлативи въпреки, че почти не е коментирана. Намерих коментари за разни стари модели на Medeli. Предполагам, че новите модели, които са направени по поръчка на немците ще са с по-строг контрол на качеството както съотвено е при Harley Benton преди и сега. В крайна сметка поръчах модела Thomann SP 5600 и го очаквам до седмица да пристигне. Ще пиша отзив след като учителката по пиано, го погледне и чуе, а по нататък ако имате интерес и след като поне малко напредна мога да кача демо от него. :) 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.