Roevers Публикувано Април 12, 2007 Публикувано Април 12, 2007 Имам един стар ефект Dynacord (DRS78) , на който държа. Нещо му се прецака. (крайно време му е било) Препоръки кой може да го чекне? В София съм. Цитирай
SODOM Отговорено Април 12, 2007 Отговорено Април 12, 2007 Ефектите могат да будата поправени във всеки серзвиз за електроника.Едва ли ще ти вземат много.Доколкото знам ефектите не са чак толкова сложни за направа и ремонт. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 12, 2007 Отговорено Април 12, 2007 А дали е така... кой ще ти каже... Как един поне не предположи, че може да има сериозна повреда, която да се ремонтира от специалист. Дали "всеки сервиз" за телевизори е специализиран за Vintage Digital Reverb System 78 на DYNACORD? То затова има скъпи синтезатори , ефекти и всякаква специализирана техника, които след "смяна на потенциометри" им ги връщат с гръмнали процесори и платки, а единствения изход е боклуджийската кофа. Преди много години един качествен радиотехник казваше така: "Търсят някой да ремонтира радиото за една ракия, и като не стане го дават на специалист. Ама той вече трябва да оправи повредите, причинени от "майсторите" преди него, и чак тогава да се заеме с действителната повреда. После било скъпо..." Задайте си въпроса защо у нас се доставя толкова много техника втора ръка, и колко струва сервиза на същата тази техника в страните, от където идва? По-рентабилно им е да я изхвърлят защото сервизът е скъпо действие, изискващо сериозни капиталовложения в знания, умения, апаратура .... offtopic- Защо когато намериха записите на Beatles от сесиите в BBC ги повериха на Geoff Emerick и George Martin, възстановиха в абсолютна точност студията и техниката с които те самите за записвали с Beatles? А не го възложиха на кварталното Home Studio. Отговорът оставям на читателите. Цитирай
ditronix Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 А колко хора мислят като теб,Parni_Valjak?Не искам нищо да казвам за мнението на SODOM,но мисля,че в 99% от сервизите майсторите хабер си нямат какво трябва да прави най-елементарният в техническо отношение ефект-дистъра.Не си струва изобщо да говорим за останалите неща дето обработват сигнала от една китара примерно по доста по-сложен начин.Аз си имам един digital delaj WESTAX,дето е бил ремонтиран в такъв сервиз-ами мъка!Взех го с ясното съзнание,че може би влизам вътре,ама краста....Та стига офтопик по темата на човека,нека ако някой се хваща да му помогне да му се обади!Аз НЕ ГО СЪВЕТВАМ ДА ХОДИ В СЕРВИЗ!Освен ако не е на ДИНАКОРД! Цитирай
Roevers Отговорено Април 13, 2007 Автор Отговорено Април 13, 2007 мда... 1. Нали правилно предполагам, че за моя случай ефекта Dynacord няма връзка с магазините Dynacord? 2. Ще взема да потърся service manual за него, та поне някой не-толкова тесен специалист да се ориентира. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 (Редактирано) Напротив, има връзка именно с Dynacord. Но у нас това не е Dynacord, а Pro-technica. Това че продават Dynacord, не ги прави специалисти, а търговци. За съжаление именно тях имах предвид в един от посочените случаи, синта още лежи в мазето. Собственикът го заряза като разбра какви поразии са му нанесени. Идеята за service manual е правилна, но специфичнните решения в апарата, който е от първите години на цифровото развитие, не мисля че лесно ще се обхванат от човек с малко практика. Затова рискът е голям - обикновенно смелостта с която съвременните майстори пристъпват към неясните за тях неща довеждат до сериозни последици. И да не забравяме, че освен да разбира, сервизният човек трябва да има умения, ръце и усет. А те не се придобиват в кварталното кафене или дискотека, за разлика от други умения Ето и връзка за service manual http://www.dynacord.manuals-in-pdf.com/dynacord-c-44.html Редактирано Април 13, 2007 от Parni_Valjak Цитирай
vlex Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Mдаа, от динакорд глЮпаците държаха един дек от училищния рак повече от година, накрая отидохме и ония казаха, че не могат да го оправят. (Повредата е механична и е в няколко зъбни колелца ). Ок да предположим, че причината не е в техните способности и знания, а в чисто прозаични фактори, като нямат техника, нямат части. Ми хубаво защо не изписахте друг като е в гаранция, ми чакахте да изтече, за да ми кажете, че не можете да го оправите? С това преживяване ми свършиха взаимоотношенията с динакордовците (сервиза е в дружба). Лично аз не ти препоръчвам точно тези люде, а по-скоро някой, който се занимава с направата на ефекти. Съфорумци такива колко щеш Дали ще имат възможност да погледнат вече е въпрос, който трябва да отправиш към тях Ае со здраве! Цитирай
Nikifena Отговорено Април 13, 2007 Отговорено Април 13, 2007 Както се казва: "Да не ти влиза майстор в къщата.... и в ефекта" Цитирай
Nikifena Отговорено Април 14, 2007 Отговорено Април 14, 2007 Сега сериозно: говори с някой от жичкаджиите в форума: Parni_Valjak или metalhammer. Поне тях ги познавам и знам, че са от София. Ако имат време и желание да погледнат пущината Цитирай
Recommended Posts