Jump to content
Българският форум за музиканти

Поправка на стар ефект Dynacord


Recommended Posts

Имам един стар ефект Dynacord (DRS78) , на който държа. Нещо му се прецака. (крайно време му е било) Препоръки кой може да го чекне? В София съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефектите могат да будата поправени във всеки серзвиз за електроника.Едва ли ще ти вземат много.Доколкото знам ефектите не са чак толкова сложни за направа и ремонт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали е така... кой ще ти каже...

Как един поне не предположи, че може да има сериозна повреда, която да се ремонтира от специалист.

Дали "всеки сервиз" за телевизори е специализиран за Vintage Digital Reverb System 78 на DYNACORD?

То затова има скъпи синтезатори , ефекти и всякаква специализирана техника, които след "смяна на потенциометри" им ги връщат с гръмнали процесори и платки, а единствения изход е боклуджийската кофа.

Преди много години един качествен радиотехник казваше така: "Търсят някой да ремонтира радиото за една ракия, и като не стане го дават на специалист. Ама той вече трябва да оправи повредите, причинени от "майсторите" преди него, и чак тогава да се заеме с действителната повреда. После било скъпо..."

Задайте си въпроса защо у нас се доставя толкова много техника втора ръка, и колко струва сервиза на същата тази техника в страните, от където идва? По-рентабилно им е да я изхвърлят защото сервизът е скъпо действие, изискващо сериозни капиталовложения в знания, умения, апаратура ....

offtopic-

Защо когато намериха записите на Beatles от сесиите в BBC ги повериха на Geoff Emerick и George Martin, възстановиха в абсолютна точност студията и техниката с които те самите за записвали с Beatles? А не го възложиха на кварталното Home Studio.

Отговорът оставям на читателите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А колко хора мислят като теб,Parni_Valjak?Не искам нищо да казвам за мнението на SODOM,но мисля,че в 99% от сервизите майсторите хабер си нямат какво трябва да прави най-елементарният в техническо отношение ефект-дистъра.Не си струва изобщо да говорим за останалите неща дето обработват сигнала от една китара примерно по доста по-сложен начин.Аз си имам един digital delaj WESTAX,дето е бил ремонтиран в такъв сервиз-ами мъка!Взех го с ясното съзнание,че може би влизам вътре,ама краста....Та стига офтопик по темата на човека,нека ако някой се хваща да му помогне да му се обади!Аз НЕ ГО СЪВЕТВАМ ДА ХОДИ В СЕРВИЗ!Освен ако не е на ДИНАКОРД!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мда...

 

1. Нали правилно предполагам, че за моя случай ефекта Dynacord няма връзка с магазините Dynacord?

 

2. Ще взема да потърся service manual за него, та поне някой не-толкова тесен специалист да се ориентира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, има връзка именно с Dynacord. Но у нас това не е Dynacord, а Pro-technica. Това че продават Dynacord, не ги прави специалисти, а търговци. За съжаление именно тях имах предвид в един от посочените случаи, синта още лежи в мазето. Собственикът го заряза като разбра какви поразии са му нанесени.

Идеята за service manual е правилна, но специфичнните решения в апарата, който е от първите години на цифровото развитие, не мисля че лесно ще се обхванат от човек с малко практика. Затова рискът е голям - обикновенно смелостта с която съвременните майстори пристъпват към неясните за тях неща довеждат до сериозни последици. И да не забравяме, че освен да разбира, сервизният човек трябва да има умения, ръце и усет. А те не се придобиват в кварталното кафене или дискотека, за разлика от други умения :)

 

Ето и връзка за service manual

http://www.dynacord.manuals-in-pdf.com/dynacord-c-44.html

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mдаа, от динакорд глЮпаците държаха един дек от училищния рак повече от година, накрая отидохме и ония казаха, че не могат да го оправят. (Повредата е механична и е в няколко зъбни колелца :) ). Ок да предположим, че причината не е в техните способности и знания, а в чисто прозаични фактори, като нямат техника, нямат части. Ми хубаво защо не изписахте друг като е в гаранция, ми чакахте да изтече, за да ми кажете, че не можете да го оправите? С това преживяване ми свършиха взаимоотношенията с динакордовците (сервиза е в дружба). Лично аз не ти препоръчвам точно тези люде, а по-скоро някой, който се занимава с направата на ефекти. Съфорумци такива колко щеш :) Дали ще имат възможност да погледнат вече е въпрос, който трябва да отправиш към тях ;)

 

Ае со здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега сериозно: говори с някой от жичкаджиите в форума: Parni_Valjak или metalhammer. Поне тях ги познавам и знам, че са от София. Ако имат време и желание да погледнат пущината :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.