Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Препоръчайте ми захранващ адаптер за педал (камионче).

Аз от години ползвам само батерии, но реших да мина на вариант адаптер, а моят старият се скапа преди години (той и без това беше от Илиянци и му бях слагал едни огромни кондензатори, за да филтрирам тока).

Трябва ми адаптерчето да е 9 волта (или да има степен от настройките си, която да е 9 волта)

Какви марки да търся и кви модели?

Кой с какъв свири?

Трябва ми тока да е идеално филтриран. :unsure:

Отговорено (Редактирано)

Аз използвам един Vanson на 300 mA за да захранвам чейна от подписа ми. Едно време го купих за 15 лв, което си е бая за такъв адаптор (при положение, чеостаналите не надминават 7-8 лв), доста тежичък е, в сравнение с други адаптори със същите спецификации (което ми подсказва, че има бая неща в него, ако изобщо може да е критерий това) и съм много доволен, защото не се нагрява много, вади стабилно напрежение и нямам никакви шумове, като захранвам ефекти. Може да му се сменя поляритета и напрежението - 1,5V - 3V - 4,5V - 6V - 7,5V - 9V - 12V.

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

ОК, ше си зема Vanson.

Само да попитам - лесно ли се намират, демек има ли ги във всеки магазин за жичкаджии или са некфи спешъл за музиканти?

Отговорено

Аз ползвам Boss PSA-230P, с "over current circuit protection", захранвам ME-50 с него. Малко е скъпичък, но пък брумове няма.

Отговорено

Аз преди 2 години си взех един адаптор на сляпо.Просто ми трябваше стабилизиран и филтирран токоизправител за 9 волта.Взех си то тези с превключвача за 3,4.5,6,7.5,9,12 Волта и със смяна на поляритета.Някакъв китайски е марката е LIANLONG.Скоро го отварях и забелязах,че филтриращия кондензатор е с много голям капацитет (забравих колко) и стабилизатора е LM317.Разликата между батерия и адаптера е почти недоловима.Струваше 10 лв.

Отговорено

Ако си от София отиваш в Конрад и там има за 8 лв стабилизиран с напрежения 3-4,5-6-7,5-9-12. Аз такъв си купих и съм много доволен. Дава около 500 mA ток което си е напълно достатъчно. Отварял съм го вътре и е прилично направен. Захранвал съм с него камиончета и изобщо не вкарва брум.

Отговорено
Ако си от София отиваш в Конрад и там има за 8 лв стабилизиран с напрежения 3-4,5-6-7,5-9-12. Аз такъв си купих и съм много доволен. Дава около 500 mA ток което си е напълно достатъчно. Отварял съм го вътре и е прилично направен. Захранвал съм с него камиончета и изобщо не вкарва брум.

Listen what the man saaaaid...

Отговорено
Аз също имам един ама е стар и нещо се развали.Та ако ползвам батерий много ли често ще трябва да ги сменям??? :rocker:

Зависи и от батерията и от ефекта който захранва.Беше дискутирано някъде из форума колко ток ядат различните ефекти.