the_gorer Публикувано Април 12, 2007 Share Публикувано Април 12, 2007 Препоръчайте ми захранващ адаптер за педал (камионче). Аз от години ползвам само батерии, но реших да мина на вариант адаптер, а моят старият се скапа преди години (той и без това беше от Илиянци и му бях слагал едни огромни кондензатори, за да филтрирам тока). Трябва ми адаптерчето да е 9 волта (или да има степен от настройките си, която да е 9 волта) Какви марки да търся и кви модели? Кой с какъв свири? Трябва ми тока да е идеално филтриран. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 12, 2007 Share Отговорено Април 12, 2007 (Редактирано) Аз използвам един Vanson на 300 mA за да захранвам чейна от подписа ми. Едно време го купих за 15 лв, което си е бая за такъв адаптор (при положение, чеостаналите не надминават 7-8 лв), доста тежичък е, в сравнение с други адаптори със същите спецификации (което ми подсказва, че има бая неща в него, ако изобщо може да е критерий това) и съм много доволен, защото не се нагрява много, вади стабилно напрежение и нямам никакви шумове, като захранвам ефекти. Може да му се сменя поляритета и напрежението - 1,5V - 3V - 4,5V - 6V - 7,5V - 9V - 12V. Редактирано Април 12, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Април 12, 2007 Share Отговорено Април 12, 2007 аз ползвам също VANSON - 600 милиампера около 20 лв струваше, стабилизиран е - преди хранех с него разниметъл зони и други дистери и не вкарва шум Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 12, 2007 Автор Share Отговорено Април 12, 2007 ОК, ше си зема Vanson. Само да попитам - лесно ли се намират, демек има ли ги във всеки магазин за жичкаджии или са некфи спешъл за музиканти? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 12, 2007 Share Отговорено Април 12, 2007 Аз си го купих от жичкаджийски магазин, не е специален музикантски. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
racerx Отговорено Април 12, 2007 Share Отговорено Април 12, 2007 Аз ползвам Boss PSA-230P, с "over current circuit protection", захранвам ME-50 с него. Малко е скъпичък, но пък брумове няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Април 12, 2007 Share Отговорено Април 12, 2007 Аз преди 2 години си взех един адаптор на сляпо.Просто ми трябваше стабилизиран и филтирран токоизправител за 9 волта.Взех си то тези с превключвача за 3,4.5,6,7.5,9,12 Волта и със смяна на поляритета.Някакъв китайски е марката е LIANLONG.Скоро го отварях и забелязах,че филтриращия кондензатор е с много голям капацитет (забравих колко) и стабилизатора е LM317.Разликата между батерия и адаптера е почти недоловима.Струваше 10 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kirilp Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Ако си от София отиваш в Конрад и там има за 8 лв стабилизиран с напрежения 3-4,5-6-7,5-9-12. Аз такъв си купих и съм много доволен. Дава около 500 mA ток което си е напълно достатъчно. Отварял съм го вътре и е прилично направен. Захранвал съм с него камиончета и изобщо не вкарва брум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nasius0123 Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Аз също имам един ама е стар и нещо се развали.Та ако ползвам батерий много ли често ще трябва да ги сменям??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Ако си от София отиваш в Конрад и там има за 8 лв стабилизиран с напрежения 3-4,5-6-7,5-9-12. Аз такъв си купих и съм много доволен. Дава около 500 mA ток което си е напълно достатъчно. Отварял съм го вътре и е прилично направен. Захранвал съм с него камиончета и изобщо не вкарва брум. Listen what the man saaaaid... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Април 15, 2007 Share Отговорено Април 15, 2007 Аз също имам един ама е стар и нещо се развали.Та ако ползвам батерий много ли често ще трябва да ги сменям??? Зависи и от батерията и от ефекта който захранва.Беше дискутирано някъде из форума колко ток ядат различните ефекти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts