vurbito Публикувано Април 8, 2007 Share Публикувано Април 8, 2007 (Редактирано) ето го и въпроса....знаете ли от къде мога да намеря качествена дървесина за ритъмка(в кой магазин т.н) ...нз защо,но реших да пробвам какво мога да сътворя предварително Редактирано Април 8, 2007 от vurbito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Април 8, 2007 Share Отговорено Април 8, 2007 еми ако погледнеш 2-3 теми по-надолу ще видиш какво сме писали по въпроса а това 'дървесина за ритъмка' нищо не ми говори принципно иначе и от чам може да се направи, ако само искаш да 'Видиш' какво може да сътвориш..... дървесината обаче далеч не е единственото нещо, което трябва да си осигуриш.......... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Април 9, 2007 Автор Share Отговорено Април 9, 2007 пич знам от какво дърво...ама ми трябва да купя суха дървесина и не знам от де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 9, 2007 Share Отговорено Април 9, 2007 Конкретно за следващия си проект съм решил да се снабдя с качествен екзотичен масивен паркет. Из центъра има магазини (има един на мадрид точно до малък градски зад канала). Инак ще бродя из столичните магазини за паркет и ще си избера този който пасва в графата цена/качество/единица обем/площ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Април 9, 2007 Share Отговорено Април 9, 2007 Потребителят Wanted се занимава с продажба и монтаж на екзотични паркети,предполагам,че може да помогне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Конкретно за следващия си проект съм решил да се снабдя с качествен екзотичен масивен паркет. Из центъра има магазини (има един на мадрид точно до малък градски зад канала). Инак ще бродя из столичните магазини за паркет и ще си избера този който пасва в графата цена/качество/единица обем/площ Във вид на паркет не си заслужава - тънки са дъските, и малки по размер. Най- много за фингърборд на китара да стане (но не и на бас). Ходих в тоя магазин и ги гледах. Екзотичен масив внася една австрийска компания - JAF, но не на дъски, а направо на талпи - ще гледам до края на месеца да ида да видя за какво става въпрос. Говорих по телефона - имат талпи на склад (абанос, махагон, венге, зебра). Цените са ~ 2000 лв на кубик (усреднено), но не знам това колко лв на дъска прави (както и не знам размерите на предполагаемата дъска). Та така - масив в София ИМА. Ще ида да го видя, търся желаещи за партия !! За ценова справка - в магазина на "Мадрид" за абанос на паркет ми казаха 80 $ на кв.м. Предполагам, на JAF цените са от този порядък ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 13, 2007 Share Отговорено Април 13, 2007 Мисля, че беше обсъждана темата някъде тук, потърси. Доколкото се сещам, извода беше, че качествени екзотични дървета нямаш шанс да си намериш :/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
swifter Отговорено Април 14, 2007 Share Отговорено Април 14, 2007 (Редактирано) ей момчета това го набарах в нета.. мн добре ми се струва откъм цена - African Mahogany - 9 - 10 евро материал за тялото; 70 евто American Maple и European Maple.. fingerboard-ове от Ebony по 18 евро и такива готини работи.. мисля че е във испания това не6то така че трябва да се види как ще се донесат, но мисля че си заслужава http://madinter.com може да срещнете малко трудности докато разберете ко пише ама... ако сте мераклии Редактирано Април 14, 2007 от swifter Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Април 14, 2007 Share Отговорено Април 14, 2007 Ми като изключим факта, че най-евтиното парче за ел китара е 55 евро и че е с размери 56х21х5, а за факта, че няма да ти стигне за страт и върши работа само за разни странни форми няма и да споменавам, всичко е ок. 5 евро са праговете, което е хубаво, само, че с транспорта я стане 10 я не стане, а за малко повече от 20 кинта можем и оттук да си вземем Абе да се надяваме, че до 2-3 години неща ще могат съвсем спокойно да се пазаруват и оттук и то без големите надценки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Април 14, 2007 Share Отговорено Април 14, 2007 Предполагам запознатите ще знаят- дали няма да се намират разни качествени дървета из цеховете за луксозни мебели? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Април 16, 2007 Share Отговорено Април 16, 2007 Привет на всички... искам само да споделя едно наблюдение: Понеже съм родом от Габрово, по Великден обикалях из Етнографски музей "Етъра". Та се натъкнах на майстори на гаванки, дървени съдове разни и много от тях бяха мисля от габър, но с шарка т.нар. "мраморна гнилост". Много красива дървесина, но май е само за топ-а на китара, защото е мека...поне с такова впечатление съм останал. Та поразпитах там и се оказа, че може да се намери нещо като за китара...не е лесна работа щото на тях им трябва дебело и тясно, а за китара тънко, но широко ..демек различни нужди имаме..но пък това е добре, че няма да се конкурираме Та така..надявам се да съм бил полезен на търсачите на екзотична дървесина. Аз мисля да поразчопля случая като минавам пак нататък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Април 16, 2007 Share Отговорено Април 16, 2007 (Редактирано) Всъщност не е габър, а е БУК, извинете. За незапознатите и любопитните: Ето и дървесината: http://www.gilmerwood.com/photo%20html/Beechspaltedphoto.htm Ето пример на китара с тази дървесина: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2639250 Мечтая за една такава..(не бас обаче) Редактирано Април 16, 2007 от alexthegreat Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 17, 2007 Share Отговорено Април 17, 2007 Предполагам запознатите ще знаят- дали няма да се намират разни качествени дървета из цеховете за луксозни мебели? Точно в цехове за луксозна мебел търсих скоро, но от там ми казаха, че получават дървото направо нарязано и оформено на части за мебелите, които се произвеждат, поне тези, които пообиколих. Та и от там не става. Това са скъпи дървета и предполагам, че няма много такива производители, които сами си обработват дървесината. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 Конкретно за следващия си проект съм решил да се снабдя с качествен екзотичен масивен паркет. Из центъра има магазини (има един на мадрид точно до малък градски зад канала). Инак ще бродя из столичните магазини за паркет и ще си избера този който пасва в графата цена/качество/единица обем/площ Във вид на паркет не си заслужава - тънки са дъските, и малки по размер. Най- много за фингърборд на китара да стане (но не и на бас). Ходих в тоя магазин и ги гледах. Екзотичен масив внася една австрийска компания - JAF, но не на дъски, а направо на талпи - ще гледам до края на месеца да ида да видя за какво става въпрос. Говорих по телефона - имат талпи на склад (абанос, махагон, венге, зебра). Цените са ~ 2000 лв на кубик (усреднено), но не знам това колко лв на дъска прави (както и не знам размерите на предполагаемата дъска). Та така - масив в София ИМА. Ще ида да го видя, търся желаещи за партия !! За ценова справка - в магазина на "Мадрид" за абанос на паркет ми казаха 80 $ на кв.м. Предполагам, на JAF цените са от този порядък ! Ицо, шо стана с тая фирма? Иначе от тия на мадрид става пазаренето - 6 кинта е дъската и става за 1 фборд след известна обработка... Кво стана и с оная талпа махагон, дето я беше набарал? Нещо дърводялачите се нароиха, та ще си намериш народ за партия, убеден съм... След няколко месеца, може и на мен да ми дотрябва махагон за едно ЛП тяло, тъй че ако все пак имаш мераци да взимаш свиркай Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 Всъщност не е габър, а е БУК, извинете. За незапознатите и любопитните: Ето и дървесината: http://www.gilmerwood.com/photo%20html/Beechspaltedphoto.htm Ето пример на китара с тази дървесина: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2639250 Мечтая за една такава..(не бас обаче) Мечтата ти е напълно осъществима. И въобще, няма нищо рядко и трудно з анамиране при нашарения бук. Нашият съфорумец Пакман беше направил бас с топ от spalted бук, като букът е взет от (ВНИМАНИЕ!)... дърва за огрев. Нема майтап, виж тази тема от далечната 2005 година: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2523&hl= Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts