MaKaVeLi Публикувано Април 7, 2007 Публикувано Април 7, 2007 Колко е горе доло една заплата на тонрежисъор.Голяма ли е разликата между някой който е искарал курса в СУ и някой с точно такова висше образование. Цитирай
Katsko Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 тонрежисьорите обикновено са на хонорар, а не на заплата. парите зависят от това кой колко дава и колко си търсен, а това се определя от това колко можеш, какво си направил и немалко други фактори Цитирай
steeltanto Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 и немалко други фактори ..... а също и от стила музика чалгаджиите са най-добре платени Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 "заплатата" е толкова,колкото си заслужи Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 и немалко други фактори ... чалгаджиите са най-добре платени ...амба - така си Мислиш Цитирай
steeltanto Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) Не си мисля,колега Говорим за реалности,ако нямаш нищо напротив при това без лично пристрастие - но паричките са си парички,нали,както казва един твой градски баскитарист... Редактирано Април 8, 2007 от steeltanto Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) Точно - здраво съм стъпил на реалностите и знам как е заплащането в Поп Фолка и то в Най-Голямата Чалга Фирма. Имам "Инфо от Извора" и затова,твърдя че Тонрежисьорите ,в случая(в Поп-фолка) не са най-добре заплатените. Търсете си работа по София -там по-дават пари Стила няма значение - Бюджета на продукцията има - донякаде... ...най-важно е как и с кого ,за какво се договаряш... Редактирано Април 8, 2007 от BlackCorsair Цитирай
steeltanto Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Имам "Инфо от Извора" и затова,твърдя че Тонрежисьорите ,в случая(в Поп-фолка) не са най-добре заплатените. Търсете си работа по София -там по-дават пари 1.не си плюй в извора... 2. в софия също е голяма чалга 3. не спорим с теб,колега,говорим на един език 4. в България няма музикален бизнес и скоро няма да има - системата е стихийна,но няколко човека правят добри пари 5. недоразуменията ги оставям без коментар,че много взеха да се изживяват нещо като автори и аранжори,но това е друга манджа Цитирай
MaKaVeLi Отговорено Април 8, 2007 Автор Отговорено Април 8, 2007 никой не каза поне няква бегла цифра Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 над 500 и под 1000 лв на месец -зависещи от колко песни са завършени - "бегли цифри" - Цитирай
MaKaVeLi Отговорено Април 9, 2007 Автор Отговорено Април 9, 2007 ахм баси тва за един вишист ми се струва малко , естествено бегли цифри и зависи от тея работи дет викаш ама .. малко бе Цитирай
BlackCorsair Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 (Редактирано) ...зависи от гледната точка - много БГ висшисти работят и за по-малко пари в БГ... ...а други пък без образование печелят доста добре и в БГ и в Европа... ...пък и ако си Майстор и знаеш как и какво да правиш нема да чакаш само на заплата, я Това със "Заплатите" е Строго Индивидуално. Редактирано Април 9, 2007 от BlackCorsair Цитирай
aitapeapea Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 ...зависи от гледната точка - много БГ висшисти работят и за по-малко пари в БГ......а други пък без образование печелят доста добре и в БГ и в Европа... ...пък и ако си Майстор и знаеш как и какво да правиш нема да чакаш само на заплата, я Това със "Заплатите" е Строго Индивидуално. Напълно подкрепям. Аз съм от тонрежисъорите на твърда заплата, колегата ми е изкарал курса в СУ, и работи наравно с мен, но получава по-малко. Това далеч не означава , че аз съм по добър от него. А естественно е че каквато и да е заплатата, никой който може и си намира задачки, ще седи на тая заплата. Предимството на заплатата е че има месеци в които бачкаш малко, има месеци в които спиш малко, въпрос на баланс, и всеки си преценява за себе си, докато при час-прома, колкото бачкаш толкова и взимаш. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 Tонорежисьорите в БНР получават не повече от 350 лева и не са на хонорар а на твърда заплата Заплатата на Боб Рок със сигурност е над 3500$ на месец Цитирай
vhcs Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 Заплатата на Боб Рок със сигурност е над 3500$ на месец луд ли си ... според мен е към 500-600 долара на час ако въобще се навие да работи (но все пак си прав - за над 3500$ на месец става дума ) . По принцип е продуцент което означава че той плаща на музикантите и има участие в продажбите. На металика е продуцирал 5 албума, на мотлей 3 на бон джови един ... по принцип в България трудно се изкарват добри пари а и манталитета ни е все да минем тънко. това е и една от причините работата на специалистите да не е уважавана ... пазарна икономика - цената се образува където се срещне търсенето и предлагането поздрави Алекс Цитирай
Recommended Posts