Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Добрий вечер :)

Тези дни поекспериментирах малко със звуци, записи, speaker симулации и нови програми за записване (нови за мене), тъй като съм прекалено отвратен от качеството на записите през микрофончето на скайпа :)

Та ето един от първите резултати. Доста има да се желае, но тези от вас, които ми знаят "стандартното" за мен звучене, мисля че ще открият разлика.

Пускам тук а не в кавъри, защото реално не съм се занимавал да правя някаква песен, просто исках да запиша нещо. Песента я чух за първи път преди около 4-5 дена и я извадих вчера и има weak points, ама ко да се праи :) Не коментирайте свирнята

Очаквам коментари относно експеримента...

все пак още не съм изхвърлил микрофончето :)

Ново звучене...

Отговорено

Приятелю наистина звучи по добре за което те поздравявам . Бих ти дал следните препоръки които разбира се не са задължителни

1. по барабаните - на соло барабанчето бих добавил плътност в ниския регистър и малко в най високия плюс реверберация някаква - на този тип бавни парчета би подхождало едно по отворено барабанче

2. фуса звучи малко еднакъв и затова бих засили разликата между нивата на силно и слабо време и още по силен акцент на първо , освен това може да се използва малко по отворен фуз когато фуса зсъвпада с барабанчето но желателно да не е с еднаква сила през цялото време

3. не е лошо на първо време в началото на всяко повторение на схемата да се сложи по ярък краш и тук таме като акцент особено в зависимост от това което свири китарата за да се засили динамиката макар и изкуствено

4. не е лошо да си поиграеш малко с касата за да не звучи еднакво през цялото време - може да акцентираш тук таме с удари на слабо време в комбинация с фуса и т.н.

5. баса е малко стегнат и може да му се прибави обертонация за цвят а и не е лошо и тук таме да разнообрази линията с някоя фигура особено ако я съобразиш с солото на китарата

аз бих избрал по различен саунд на китара но там вече е въпрос на вкус . с други думи отвори малко цялото звучене и опитай да симулираш макар и по изкуствен начин динамика в парчето .... това е накратко . желая успех . Цеко :metalist:

Отговорено

аааааа не, не...

не си ме разбрал човече, макар че благодаря много за in-depth analysis-а :metalist:

Песента не е моя, и барабаните не са мои. В смисъл backing е.

Още не съм почнал да се уча да редя барабани, засега навлизам още в записа на китара на Сонар-а (искам да стигна до по-далече от натискането на Rec)

Само соло-китарата е мойта реално, като свиря каквото съм извадил от парчето и едно импровизирано соло. Тъй че само за lead-a може да се говори.

Но ти си слушал Searching-a ми, тъй че предполагам може да се направи съпоставка... ако реално звуците имат нещо общо :thumbdown:

мерси все пак!

Отговорено

Здравей.

ок звучи,но забелязваме леко''омазняване'' на звука като дублираш по панорамите :metalist:

може и това да гониш като звук де, просто впечатления са това.

и поздрави за 4 минути из грифа които не звучат скучно.

поне при мен се вписаха на шес няколко пъти ги врътках.