assoass Публикувано Март 20, 2005 Публикувано Март 20, 2005 (Редактирано) преди около повече от месец Никифена и аз бяхме в Разбойника по басистски. След като си полафихме и посвирихме (образно казано) по едно време нещо стана въпрос за височината на струните (или по-скоро за това дали ни кефи лекичко да браздят струните в прагчетата). Ники и Явор се оказа, че не се кефят така и само аз си останах...." странен" или какъвто там, защото точно на това се кефя. Мама му, много медец ми капе на душицата като леко затракат тез струнки у прагчетата. А вие, как го предпочитате? Редактирано Март 20, 2005 от assoass Цитирай
fracture Отговорено Март 20, 2005 Отговорено Март 20, 2005 бройте ме в отбора на Никифена и Разбойника, до тук сме трима Цитирай
pacman Отговорено Март 20, 2005 Отговорено Март 20, 2005 Ми май и аз не съм много фен на тракането, но зависи от стила - според мен е подходящо за raw rock звук, ако са сещаш... P-Bass/Rickenbacker, перце и... дан-дадан-дадан... тогава бразденето някакси придава естественост на зука. Цитирай
Steff Отговорено Март 21, 2005 Отговорено Март 21, 2005 Моите обикновено ги настройвам така, че като ги натискам нормално с лявата ръка, звука е чист, а ако натискам малко по-леко, мъничко браздят-има моменти, в които ми харесва да е така. Цитирай
MDFk Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 (Редактирано) Ти ма знайш,Илийка: оби4ам си малко по-високо,не знам що обаче.така свикнах,така ме и кефи... едит:май-предпо4итам по-малко браздежи,макар че наистина малко не вредят... Редактирано Март 22, 2005 от MDFk Цитирай
Bassko Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 Абе моят бас където и да го натиснеш, все тая колко силно, той пак си бръмчи зверски. И може би затова като хвана някой по-добър бас и дори съвсем малко да издрънчи си викам тоя бас не е хубав. Като ти дранчи постоянно после квото и да дранчи се изнервяш Цитирай
Steff Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 Bassko МюзикМен-а е доста капризен бас... Може би това му е единствената забележка...или може би не е забележка Цитирай
Bassko Отговорено Март 24, 2005 Отговорено Март 24, 2005 Bassko МюзикМен-а е доста капризен бас... Може би това му е единствената забележка...или може би не е забележка В каква насока капризен? Цитирай
rudibass Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 аз си бражда иако и немам проблеми. Цитирай
Demiurg Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 Аз пък ако искам да ми дрънчат струните в прагчетата (като на Стив Харис) просто дърпам струните по- паралелно на равнината на тялото. Ако искам чист звук - дърпам успоредно на равнината на тялото. Просто и елементарно - само с едно бутване на дясната китка напред. Но мразя да ми дрънчи. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 Аз пък ако искам да ми дрънчат струните в прагчетата (като на Стив Харис) просто дърпам струните по- паралелно на равнината на тялото. Ако искам чист звук - дърпам успоредно на равнината на тялото. Просто и елементарно - само с едно бутване на дясната китка напред. Но мразя да ми дрънчи. Много правилно казано, определено А иначе единственото, което ме дразни в Харис е точно тоя саунд, но как да е Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Април 10, 2005 Отговорено Април 10, 2005 Аз пък ако искам да ми дрънчат струните в прагчетата (като на Стив Харис) просто дърпам струните по- паралелно на равнината на тялото. Ако искам чист звук - дърпам успоредно на равнината на тялото. Просто и елементарно - само с едно бутване на дясната китка напред. Но мразя да ми дрънчи. Sorry 4e sym na latinica no flextype se preeba ne6to. na4iiiiiii paralelno i usporedno ne sa li edno i sy6to ne6to?!? A za brazdeneto, abe ne me kefi osobeno ama na koito kakto mu haresva... Цитирай
Recommended Posts