Yo The Real Публикувано Март 31, 2019 Публикувано Март 31, 2019 Здравейте! Имам малък проблем. Днес се обзаведох с една електроакустична китара - Fender FA-345. Прибрах се вкъщи и беж да я включа в Кетнера, да видя как ще звучи - но сигнал няма, поне с безжичната система Line 6 Relay G10. На кабел звук си има и системата си работи перфектно с електрическите ми китари. Из чуждите форуми пишат нещо за някакви адаптери/преходници, но честно казано не мога да ги разбера какво точно ми е нужно. Ще се радвам, ако някой има идеи. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 31, 2019 Отговорено Март 31, 2019 В жака на акустичната има прекъсвач, който спира преампа, ако няма включен кабел. Като гледам конектора на G10 - има три контакта като стерео жак. Вероятно китарата очаква средния и крайния контакт да са свързани, за да пусне преампа. Пробвай с кабел женско мъжко, може и 20-30 см дълъг - просто жакът от страната на китарата да е обикновен моно. Цитирай
maer Отговорено Април 11, 2019 Отговорено Април 11, 2019 Г-н Бояджиев е напълно прав.Аз ползвам G10 за ел.акустична китара, но през преходник стерео вход към моно изход 6.3 : https://m.thomann.de/gb/the_sssnake_1936_adapter.htm?o=15&search=1555014164. Цитирай
Recommended Posts