d4rk Публикувано Март 31, 2007 Публикувано Март 31, 2007 Начи ако някой може да ми обясни какво е hummer(hummering май беше) и pick off на чист български без термини ... Мерси предварително Цитирай
d4rk Отговорено Март 31, 2007 Автор Отговорено Март 31, 2007 само да добавя че тва е на китара че забравих да го спомена Цитирай
maringtr Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 Приятелю, да не би да имаш предид hammer on и pull off Цитирай
d4rk Отговорено Март 31, 2007 Автор Отговорено Март 31, 2007 хах да ако можеш да ми помогнеш плс не че ми трябват сега шото сам още в началото ма ми трябват за 1 песен плс кажи ако знаеш Цитирай
stanbog Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 hammer-on: натискаш първа струна на 5-то прагче примерно, удряш струната с перцето, чуваш ла (при нормална настройка на китарата). докато се чува ла-то натискаш 7-о прагче и от ла-то става си. това движение на пръстите на лявата ръка (освен ако не си левичар - тогава е на дясната ръка) е хамър-он. pull-off: абсолтно обратното движение на горе описания хамър-он, т.е. натискаш 7-о прагче, удряш струната, чуваш си. махаш си пръста от 7-о прагче (като преди това си натиснал 5-о) и се чува ла. това е Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 Ако искаш още по-изчерпателна информация погледни това: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1066 Цитирай
Guest Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 Само да вметна, тази техника се нарича също и "легато", ако ще ти помогне Цитирай
Recommended Posts