Jordan_J Публикувано Март 19, 2005 Share Публикувано Март 19, 2005 Бях се загледал в един IBANEZ RBM в eBay, понеже Реб Бийч ми е любимец, но модела беше с EMG адаптери и активна електроника. Аз лично предпочитам DiMarzio Fast Track II. Вашето мнение? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bulby Отговорено Март 19, 2005 Share Отговорено Март 19, 2005 Абе според мен примерно едни EMG 81 активни са много добри за някакъв твърд метъл (особено при по-ниски настройки на китара), защото можеш да изкараш доста агресивен, твърд и напомпан звук без да имаш странични шумове. Но иначе навсякъде съм чувал, че при активния адаптер дървото на тялото почти никаква роля не ти играе и така може две китари от различно дърво, с различна мензура, изработка и т.н. да звучат съвсем идентично ако са с еднакви активни адаптери. Тъй че аз предпочитам да имам китара с пасивни адаптери, ако тя е от висок клас и с наистина хубаво дърво. Иначе би било яко след време да си взема една 7-струнна за тежки жици и да и хакна една двойка EMG 707 :twisted: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
killer Отговорено Март 20, 2005 Share Отговорено Март 20, 2005 Аз лично предпочитам да използвам много "горещи" адаптери които са близки до активните, ползвам Dimarzio Evolution 7 с Output 420mv + Air Norton 7 (260mv - middle output). Angermeans е прав че за повечето "твърди" стилове едни активни пикапи биха могли до някаква степен да са в плюс, но смятам че при една хубава лампова система (Amp, Preamp... или само хубав Амп) един пасивен адаптер с силен изход не би отстъпил по нищо на активният ... Въпреки че досега не съм чул пасивни пикапи които да доближат David Gilmore (Pink Floyd, свири с активни EMG SA - single coil) като звук :twisted: Марио :twisted: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Март 21, 2005 Share Отговорено Март 21, 2005 Хубавата лампова система треа да си продам половината резервни части, дето ми се повтарят (бъбреци, дробове, очи), та да си я купим EMG 81 rules! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts