AXE Публикувано Март 18, 2005 Публикувано Март 18, 2005 Абе имам един въпрос. Значи вибратото ми е ясно като техника и мога да го правя. Обаче като тряба да правя вибрато с показалеца и имам един уек проблем. Ако натисна струната със страничната част на пръста - няма проблем. Обаче ако съм я натиснал с върха - е тогава е зор. По гадно ми е, по трудно - абе шит е. А има някои неща дето като ги свириш и си натискаш нотата с върха на показалеца. Та вие как се справяте с този проблем? Цитирай
Glacierise Отговорено Март 19, 2005 Отговорено Март 19, 2005 Ами правиш друг вид вибрато - от пръста (при което китката не се движи), или цигулково. Ама гледай да не ти се случва много често Цитирай
AXE Отговорено Март 19, 2005 Автор Отговорено Март 19, 2005 Бах, че то май ще ми е по лесно да се науча да хващам нотата със страничната част на пръста, отколкото да правя бързо вибрато от пръста Цитирай
Joys Отговорено Март 19, 2005 Отговорено Март 19, 2005 Нямаме проблем с коя част на пръста ще натискаме струната. В крана сметка си свири както ти е удобно и да има резултат на края. :guitar: Цитирай
AXE Отговорено Март 19, 2005 Автор Отговорено Март 19, 2005 Това е така, но нали затова има термин китарна техника. Щото може да си мислиш че нещо ти е най удобно, ама да не знаеш за друго, или просто да не си изпълнявал правилно другия подход. Затова питам. Цитирай
Fenix Отговорено Март 19, 2005 Отговорено Март 19, 2005 Че къф е проблема да си извъртиш леко пръста? Тренировка То може и с цялата ръка, примерно ако искаш вибрато на квинта. А това доколкото разбирам е за нормалното по-тихото вибрато не wide, (дето си е направо бендове), така ли? Щото ако е тъй не виждам проблем, просто леко да си извъртиш пръста. :hello: Цитирай
AXE Отговорено Март 19, 2005 Автор Отговорено Март 19, 2005 Ми щото свириш и други неща и ти идва по удобно да си хванеш нотата с върха на пръста. Иначе всички останали нови са с върха и само за тази тряба да си изкривиш ръката. Ама май тва е решението. Цитирай
Recommended Posts