ACfenyx Публикувано Март 24, 2007 Публикувано Март 24, 2007 Здравейте надявам се да не дасождам ако вече е обсъждано някъде ; но имам нужда от малко помощ Търся програма с която да настроя класическа китара но такава която да може да се ползва с микрофон за да си направя точна настройка на нормалната височина Китарата е нова ненастроена ; а аз не мога да настройвам ;а и нямам никакъв камертон и наистина няма кой да ми помогне точно в момента така че ако някой знае програма която да просвирвам пред компа да се ориентирам за да докарам вярната октава ще съм благодарен а ако някой знае къде в София мога да отида да ми я настроят също много ще се радвам благодаря предварително Цитирай
Tomov Отговорено Март 24, 2007 Отговорено Март 24, 2007 (Редактирано) Ето ти тема посветена на тунерите (в т.ч. и софтуерни) http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%D2%F3%ED%E5%F0 А иначе можеш да отидеш във всеки музикален магазин или репетиционна и да си настроиш/ти настроят китарата. Редактирано Март 24, 2007 от Tomov Цитирай
badValue Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 (Редактирано) Здр мисля 4е ще ти е от полза "хардуерен" тунер .. няма нужда от микрофони и т.н. може да си го носиш навсякъде .... има тунери за китара - EADGHe ... + същото "бемол" на според мен много прили4ната цена 25-30 лв ... слагаш и "въртиш клю4овете" .... другия по сложен вариант е МетроТунер - хромати4ен - с вграден микрофон а може и с "щипка" ... и на вси4кото отгоре ще ти "цъка" .. ама ве4е отива към 50лв разгледаи по магазините какво има.... а другия вариант е както ти споменаваш камертон - А440(вилица) .. или пък съм виждал и "свирки" за китара... ама признавам си .. терсене ми е да настроивам по слух .. отдава ми се ама много зор + време ... та няма много сми )) П.П. надявам се с това да не ти "разводних" въпроса а и да съм ти бил полезен (а и на други също) Редактирано Март 27, 2007 от badValue Цитирай
Recommended Posts