the_gorer Публикувано Март 17, 2005 Share Публикувано Март 17, 2005 ОК, сори, че пак отварям тема за софтуерни барабани, ама тук искам да помоля разбирачите за конкретна услуга. Значи, в момента записвам кавър на Рънинг Уайлд. Всичко е шестак, звука на китарите ми харесва, бас сам ще си сложа, вокали може би, но шибаните барабани просто не мога да ги докарам да звучат реалистично и това си е! Тук качвам един MIDI файл с барабаните и искам да помоля някой спец да ми добави готини семпли и да хюманизира цялата хава, та да се получи готино и реалистично (все едно не свири комп ) После същия този спец да ми прати wav файла с готовите барабани, а пък аз (за благодарност) ще го удавя в бира За да няма обърквания съм ъплоуднал и оригиналната песен на Рънинг в .ogg формат. http://thegorer.tripod.com/Running_Wild_Walpurgis_Night.mid <<=== MIDI-то с барабаните (започва с десетина секунди тишина) http://thegorer.tripod.com/Running_Wild_Walpurgis_Night.zip <<=== същото MIDI, но зипнато за по-лесен даунлоуд http://thegorer.tripod.com/Running_Wild_Walpurgis_Night.ogg <<=== оригиналната песен на Рънинг Ще ви помоля ако вече имате песента, да не я смъквате от моя сървър, защото той бързо си надвишава позволения дневен лимит за даунлоуд и после не пуска трафик. Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 18, 2005 Share Отговорено Март 18, 2005 Изтеглих файла и ще видя какво мога да направя за теб. Утре ще ти дам отговор! До скоро! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 18, 2005 Автор Share Отговорено Март 18, 2005 Човече, направо рулираш! Усещам, че ще има сериозно напиване! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
keeper Отговорено Март 18, 2005 Share Отговорено Март 18, 2005 А за да не ти се налага да молиш следващия път - повечето приятели залисват барабани по следната схема - МИДИ - Ризън - и го обличат със Семпли на барабани - реалини. Това една от добрите комбинации - ако нямаш семпли драсни едно ПМ да ти кажа къде има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joys Отговорено Март 18, 2005 Share Отговорено Март 18, 2005 А за да не ти се налага да молиш следващия път - повечето приятели залисват барабани по следната схема - МИДИ - Ризън - и го обличат със Семпли на барабани - реалини. Това една от добрите комбинации - ако нямаш семпли драсни едно ПМ да ти кажа къде има. добра комбинация. С Reason можеш да си ги направиш какъвто си искаш звук. Някой хора още не могат да го разберат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
keeper Отговорено Март 18, 2005 Share Отговорено Март 18, 2005 Въпрос на манталитет е - аз ползвам понякога Грув агент и ПЛП120 бива си ги - и доста лесно се работи с тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 18, 2005 Автор Share Отговорено Март 18, 2005 А за да не ти се налага да молиш следващия път - повечето приятели залисват барабани по следната схема - МИДИ - Ризън - и го обличат със Семпли на барабани - реалини. Това една от добрите комбинации - ако нямаш семпли драсни едно ПМ да ти кажа къде има. По принцип ползвам доста семплери и съответно доста семпли за тях - Battery, Drumkit From Hell, а наскоро един редовен член на форума (Delian ) ме снабди с FXPansion BFD. Убедил съм се, че не е достатъчно да ползваш семпли на истински барабани. Превръщането им в реалистично звучащи дръм бийтове изисква много работа с MIDI файловета, а мен там ме няма никакъв. С други думи: семплите са си наред, ама аз не ставам. Не съм ползвал Reason, но предполагам, че няма да ми е по-полезен от останалите програми и семплери, защото дори резултатите от най-мощните от тях не ме задоволяват. Барабаните ми винаги звучат "роботски". Затова помолих някой професионалист да ми семплира барабаните към песента. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
keeper Отговорено Март 18, 2005 Share Отговорено Март 18, 2005 Ами за Ризъна само ще кажа че за спорта - записах китара и после я облякох със семпъл на флейта - направо мания :guitar: незнам къде другаде мога да го правя - иначе ползвам и кубейс и семплитюд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 19, 2005 Share Отговорено Март 19, 2005 Който не харесва предложението на горера може просто да не му помага и да прескочи темата. (Ако не знаете за кво говоря забравете кво сте прочели ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Март 19, 2005 Share Отговорено Март 19, 2005 (Редактирано) Бих те посъветвал, ако може, да се научиш да работиш със семпли, защото много по-лесно се получава задоволителен резултат,ако смениш звука на семпъл, отколкото да се опитваш да "хюманайзваш" компютърен бийт... поне според мен де Даже последното ми звучи малко невъзможно Пс. Тоест, възможно е, ама какъв е резултата... Редактирано Март 19, 2005 от Steff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 19, 2005 Автор Share Отговорено Март 19, 2005 много по-лесно се получава задоволителен резултат,ако смениш звука на семпъл, отколкото да се опитваш да "хюманайзваш" Какво имаш предвид? По принцип хюмънайзърите правят точно това (а и не само) - сменят звука на семплите, така че, примерно, да не ти върви един и същи монотонен фус в продължение на цялата песен. Това става с превключване между няколко семпли на един и същи фус, които имат съвсем малки разлики, но все пак създават впечатление за жив барабанист. Интересно защо при мен не работят... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Март 19, 2005 Share Отговорено Март 19, 2005 абе reason му е майката,а относно семпли на живи барабани могат да се намерят.за хората от пловдив ако искат да ми пишат едно PM и ще им ги дам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 19, 2005 Автор Share Отговорено Март 19, 2005 Ами аз намерих някакъв (Propellerheads?) Reason в моята мрежа - на 3 CD-та е. Ще взема да го смъкна, но преди това, моля ви, ми разяснете някои неща: Защо според вас Reason е най-подходящ за емулиране на живи барабани? Какво точно го прави по-готин от Cubase SX, да речем? В комбинация с какви семплери го ползвате? Мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
____ Отговорено Март 19, 2005 Share Отговорено Март 19, 2005 (Редактирано) ми не точно.... humanization (правилната) е с off-set на началото на сампъла и със вариране на velocity на всеки индивидуален удар.... както и със вариране на quantization на нотите Не! Reason няма абсолютно никакви преимущесва пред Cubase, нито пред другите хостове -- напротив -- стращно е дървен по отношение на всичко -- качеството на аутпут-а е просто гадно.... не можеш да ползваш VST/DirX/AU/MAS/RTAS ефекти а само тези които са във Reason, да не говорим че веднъж вкараш ли си самплите във РеФил формата с който работи Reason не можеш да си ги изкараш просто а трябва да рендерваш към аудио при което пада още повече каачеството на самплите .... Просто на мен лично ми е гаден Reason.. .. става за губене на време -- като нямаш какво да правиш а не ти се занимава сериозно със музика в момента.... Редактирано Март 19, 2005 от ____ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 20, 2005 Автор Share Отговорено Март 20, 2005 (Редактирано) Изтрито от the_gorer Редактирано Март 20, 2005 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts