Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Жалко че няма магазин в България,където може да се пипне и чуе подобен инструмент.

А случайно да знаете някой майстор ,който може да направи нещо подобно.

Отговорено

Навремето се моташе един такъв басет в Джаза - тамън го хванах да го попипам и магазина затвори :)

За направата - разбира се, че има кой да ти направи, но не са ми наоколо телефоните за да ти препоръчам някой сега - може би по-късно или утре :)

Отговорено

уфффф, по света има толкова готини неща .... и все парите не стигат. Кво да се прави, живота е такъв.

Моята листа с предстоящи покупки е пълна за година напред ... то са тригери, тригерни модули, смяна на усилвателя, студиини монитори и тн ... няма край значи и като видя нещо такова само въздишам тежко

Поздрави

Алекс

Отговорено

Пепи Цветанов е най-добрият лиутиер в сф за такива неща, може да ти направи мн добър басет и всичко свързано със семейството на цигулките

Упсех!

Отговорено

Аз съм гледал такъв инструмент на живо и по-скоро е разочароващо. Много яко изглежда на снимка, но един контрабас е къде по-внушителен. Иначе звука не ми направи впечатление да е различен много от този на акустичния бас с пиезо. Поздрави!

Отговорено

Гледах 2005 Eberhard Weber във Варна свиреше на подобен инструмент - беше извънземно но Вебер си е Вебер а и апаратурата му беше изключителна. Иначе във студиото на "Бели, Зелени..." има един басет но електрониката му е развалена и събира прах от години :)

• 2 weeks later...
Отговорено

Добре, че пусна снимка та да го видя. Добре изглежда, но не се ли върти около оста. Обикнавено слагат една рамка от дясно, която имитира контура на контрабаса.

П.П. Затвориха клуба.

• 3 months later...
Отговорено

Аз попаднах на това и честно казано взех да се замислям http://www.assoc-admin.com/ergo/. Явният проблем е че не може да се чуе на живо, но поне навсякъде из мрежата съм срещал само положителни мнения и то при сравнение с доста по-скъпи инструменти. Явно предимство е, че (като че ли) е абсолютно най-евтиният инструмент в този клас и дори с всички допълнителни разходи по пращането му до България, май пак ще е по-евтин от един контрабас нисък клас. Да не говорим, че може да се пренася дори да не притежаваш ТИР, което не е малко.

Иначе съм убеден, че не може напълно да замести истински акустичен контрабас, ма кво да се прави, все пак е вариант.