panhead Публикувано Юли 29, 2018 Share Публикувано Юли 29, 2018 (Редактирано) След като за втори път ми попадна VOX AC4TV Mini, беше време за малко mod-ване. Усилвателят е изключително удобен за пренасяне (дори и в раницата ми) и свирене в малки клубове. Характеристики: Лампов усилвател, Power 4W, 1W, and 0.1WSpeakers 1 x 6.5"Preamp Tube - 1 x 12AX7Power Tube - 1 x EL84 Корекции - тон, усилване, атенюатор. Произвеждан е от VOX през периода 2009 - 2010г. Кит за модване открих в eBay (BitMo VOXMo4). Предлагания набор включва следните компоненти: 033uF cap; 100k resistor; DPDT ключе; предуслвателна лампа 12АТ7; пълни инструкции за монтаж. Целта на ъпгрейда е превключване на три отделни бленди (1. оригинална - т.е. запазване на тоналните характеристики преди ъпгрейд; 2. повече високи и ниски: 3. усилване на Gain и по - лесно постигане на мек overdrive). Промените позволят по-широк спектър на звука, подобряване на тоналните характеристики и овърдрайва на лампата. За монтажа не се изискват сериозни умения. Необходимо е да се свали шасито на което да се разпробие малък отвор за новия превключвател. Запояването е по предоставените инструкции. По - долу ще добавя няколко снимки. Като цяло усилвателя постигна описания от продавача ефект. Особено радва омекотения overdrive, който се постига дори на 12ч. с Volume контрола. Изчезна характерното бучене и буквално "изпърдяване" при крайното натоварване на лампата. С контрола на усилването на китарата допълнително имате удоволствието да контролирате изкривяването и да постигате чистота на тона или да boost-вате при соло, без съществено да се променя силата на тона. Тон контрола стана осезаемо по - чувствителен. Накратко - подобрението абсолютно си заслужава 40-те долара. Описаното по - горе не претендира за професионален ремонт, просто се възползвах от готов кит. Замерванията и характеристиките, както и приложената схема ги оставям на вас. Аз отивам да свиря! Снимките по - горе са преди Редактирано Юли 29, 2018 от panhead 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Юли 29, 2018 Автор Share Отговорено Юли 29, 2018 (Редактирано) Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Явно съм надхвърлил позволения размер. Ще опитам да кача крайния резултат после. Редактирано Юли 29, 2018 от panhead Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Август 2, 2018 Автор Share Отговорено Август 2, 2018 Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Ето и добавките: 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Август 2, 2018 Автор Share Отговорено Август 2, 2018 П.С. Търся и нов говорител. Насочил съм се към Jensen, какъвто ползвах за друг сходен амп, но приемам всякакви предложения. Cheers! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts