sevenstring Отговорено Март 9, 2007 Автор Отговорено Март 9, 2007 Споко! Така или иначе, сигурно ще пробвам и двете марки на живо (да съм го напраил отдавна, ако имах време, ама тоя уикенд най-сетне май ще тръгна по магазините) и ще имам възможност да си преценя сам. Впрочем вече съм изчел тонове reviews от harmonycentral.com, ама винаги ми е интерсно да разбера и какво мислят хората тук, щото България си е България - с нашите си вносители, условия на репетиране, озвучаване и т.н., което сигурно също си има някакво значение. Иначе, целта ми е да си взема кубе за метъл, което да ми поема добре ниските (че бича с едно 7-струнно дръво), и да има драйв канал, с който да мога пълноценно да заместя смотаните дисторшъни на процесора си. От това, което съм чел, май наистина Randall-ите са по-доброто решение в ценовия клас, който мога да си позволя. Па, ако греша, отворен съм за още съвети! Цитирай
pedrocam Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 FM212 - рок&рол и .... и.... ..., ами стига толкова!!! Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Хубава темичка Тъкмо се канех да си взимам едно ейтакова ама нещо се разубедих.Е не напълно де ама се чудя се дали с моя Boss ME-50 ще звучи добре?Да не е като мойто DSP 15 само високи да вади, дето като се надъхам с нещо по-тежко и да се чува само звук от "изпърдяване" на говорител... Цитирай
ventsi Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 С играчки отпред вади звук сандъка. Ако разчиташ само на неговия драйв - не става, но като наредиш това-онова отпред можеш да изкараш брутални звуци. С 2X12" е все пак, колкото и де е зле, смазва с мощен и плътен звук. Цитирай
BuGZ Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 (Редактирано) Това че за нищо не става е много силно казано..що се отнася д о65- ватовия модел повярваи има разлика в звука от 100 ватовия...що се отнася до драйва и аз едно време го смятах за пълен боклук, НО какво установих след време..че драйва звучи убииствено с добра скъпа китара и добри адаптери(нещо тиично за аналоговто искривяване). А ти приятелию най-добри иди в някой музикален магазин където го продават и го чуй..тук ще чуеш само субективни мнения, а за теб ти най-добре можеш да си прецениш! И на мен вече беше почнало да не ми харесва, обаче това след НО-то си е напълно вярно... моята китара ( скуайер ) струва наполовината на Ibanez-a на тоя пич Редактирано Март 9, 2007 от BuGZ Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 10, 2007 Отговорено Март 10, 2007 Здрасти, Също съм имал 65R от тая серия и не помня да съм имал лоши спомени от него. За кубе за метъл надали ще ти хареса но иначе за тея пари не вади лош звук - когато бях с него цъках и на един VS30R на Marshall с него и ако щеш вярвай но бях откровено по-добволен от Фендер-а. Моето НО: и двете съм ги ползвал предимно на чист канал Препоръчвам ти да чуеш и Фендерчето и Ранал-а, по възможност едно до друго. Както виждаш това което за ушите на един е страхотен тон за друг е пълен буклук. Слушай и съди с твоите Поздрави, Дидо Цитирай
sevenstring Отговорено Март 11, 2007 Автор Отговорено Март 11, 2007 (Редактирано) Ами, всъщност вчера пробвах и двете - въпросния Фендър и 3 Randall-а, от които в крайна сметка, както и очаквах, най-много ми допадна RG100SC (smokejack знае как е). Между другото, в xxxx ми показаха и един Laney, който бая ме хвърли в размисъл ... но това е вече друга тема. Относно Фендърчето трябва да призная, че прозвуча доста прилично, обаче след Randall-а просто не можа да ме спечели. Моите впечатления са следните: "+" чистият канал е ОК сам по себе си (не съм връзвал ефекти в него); "+" драйв каналът за мое учудване произвежда доста пълноценен кривоч (на практика си звучи като пълноценен дисторшън), при това още на по-ниските нива на гейновете (около 3-4); има добър "ряз", чува се отчетливо; "-" всъщност направо мога да кажа, че драйвът е яко напържен; честотният му диапазон не ми хареса много-много - клони към средни и високи и трябваха доста корекции, за да ми прозвучат долу-горе ритъм китарите на 6-та и 7-ма струна, ама пак някак си без дълбочина; "-" това, че произвeжда добро изкривяване още на половината на нивата се компенсира от това, че, като ги вдигнеш по-нагоре, вече започва да избива яко и дава адски много feedback (микрофония); на практика вторят драйв ("more drive") вече прави нещата почти нетърпимо напържени и според мен направо е безсмислен; "-" като цяло звукът си става, но е някак си безхарактерен - все едно слушаш процесор, няма я дълбочината или "особената нотка", индивидуалността, която поне аз очаквах от един класен усилвател. Моето лично предположение, без да разбирам много от тия неща, е, че това си е правено за стандартна китара (с не много hi-output адаптери) в стандартен строй и сигурно е много добро за хора, свирещи по-умерени неща, но за метъл поне според мен не е върхът. Опредлено може да върши работа и за тази цел, но не е нещо, в което, дет' се вика, да се "влюбиш" ... Както казваше един приятел от Варна: "не ме къдри". Редактирано Март 11, 2007 от sevenstring Цитирай
Recommended Posts