jeremy Публикувано Март 6, 2007 Публикувано Март 6, 2007 Здравейте,Чудя се как другите групи правят авторските си песни докато живот и здраве се запишат в краен вариант.При нас Jeremy се получават по два начина.Първият-Суров запис в домашни условия на Китара,бас и Вокали(без текст)след това идеята се коментира и се започва свиренето и с барабани ,от което се ражда и новият аранжимент+нови партии на всеки от инструментите и гласовете+текст.Така в продължение на времето песента придобива цялостен вид.Вторият-всичко това се случва без предварителния домашен запис на идеята. Ще се радвам да споделите как стоят нещата при Вас Ето и домашен запис(пеене без текст) на една такава идея която след като се запише в готов вариант ще я пусна пак http://funcklove.hit.bg/Funcky%20Love.mp3 Цитирай
muzicantini Отговорено Март 10, 2007 Отговорено Март 10, 2007 Песента е наистина добра. Хармонията е много красива. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Настина като сложиш ударни ще стане супер. Браво! И басовата партия е чудесна. Донякъде даже ми прилича на Бийтълс. Много успешно! Настина ми хареса! Само накрая където има вокал без съпровод леко не ми хареса, но иначе е супер! Цитирай
TONY Отговорено Март 10, 2007 Отговорено Март 10, 2007 jeremy - това са 2 добри варианта по пьрвия май работят доста метьл банди(Ентракс,Слеяр и тн) по втория доколкото знам са записвани последните албуми на Дрийм Тиьтьр ( демек е за банда на ниво - и хора доста добре познаващи се) иначе може да трьгнеш - от хармония ; от риф ; от текст( защо не и от барабанен ритьм) на някои им идвало всичко на ведньж - Дейвид Гилмьр няма правила - когато и както музата дойде и това което си постнал е готско - иска още малко работа аз усещам и Вайа Кон Диос - флейвьр в него Цитирай
ultramega Отговорено Март 11, 2007 Отговорено Март 11, 2007 За процесите на запис и техния ред съм абсолютно некомпетентен ,о за парчето мога да кажа че много ме изкефи и вероятно ше ме изкефи максимално когато се запише окончателният вариант. ПП. На мен пък ми звучи като нещо от Сиатъл през 90-те (най вече вокалите) и сигурно неслучайно групата се нарича jeremy Цитирай
jeremy Отговорено Март 21, 2007 Автор Отговорено Март 21, 2007 Здравейте,радвам се че темата се е харесала Благодаря за положителните отзиви за парчето.Сега ви пускам друго парче което е измислено преди 2 години,разработено с бандата преди 1 година и сега му предстои сериозен запис. Това е първата сурова идея записана от мен: http://novotoparcheza.hit.bg/Buena%20Vista...irst%20part.mp3 Това е втората идея за песента в по-агресивен вариянт. http://novotoparcheza.hit.bg/Buena%20Vista...Edit%20Demo.mp3 А това е готовият вариянт за живо свирене само от 3-ма души(колкото са в бандата) Файлът е видео и е заснет преди година някаде на живо в О!шипка когато още съществуваше като най-якиат клуб за авторска музика,ех спомени След като запишем песента ще я пусна първо тук Цитирай
Recommended Posts