rocker_vn Публикувано Март 5, 2007 Публикувано Март 5, 2007 някой опитвал ли е да си направи безжична китарата като използва радиомикрофон? аз опитах - купих си един от 20лв. но само дори като го включих и чух шума и го метнах в склада,използвам го само с кабела му и то ако се наложи... опитах и с Gemini VH-180 GSP series,определено е по добре но не ми вади реалния звук,прави го по мек и за съжаление имам чувството че честотната характеристика нещо е орязана.верно че импеданса на микрофона и китарата са различни ама неможе да е само това... остава ми 0.003% да се убедя че за да имам такава джаджа трябва да си я купя готова и то специално за китара... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 Значи - подобно устройство не може да е твърде евтино, понеже: -Трябва да пресъздава целия честотен диапазон, поне до 15кХз, и то с малка нелинейност. -Трябва да има голямо съотношение сигнал/шум от над 90dB за целия честотен диапазон. -Трябва да работи надеждно, без да се смущава лесно, или да губи сигнал. Ако устройството е аналогово, това означава че ще има огромно усилване в приемника. Това означава, че компонентите, трябва да са супер-нискошумящи, за да се получи 90 дБ динамика. Все пак не може да е като FM Radio, нали ще минава през дисторшън. Освен това модулацията/демодулацията трябва да е учудващо качествена. Хубавите аналогови компоненти не са хич евтини. Ако е цифрово устройство, използващо импулсна модулация, то това налага използването на качествени ЦАП, АЦП, както и бърз интерфейс и алгоритми за поправяне на грешки. Тези компоненти са скъпи. Цитирай
rocker_vn Отговорено Март 5, 2007 Автор Отговорено Март 5, 2007 с две думи,тези безжични устройства дето ги продават в томан.де за 70-80 евро например няма да свършат качествена работа когато минат през дистър или оувърдрайв?има от по 200-300 евро,то и цената говори за качеството,ама ми е твърде скъпо за една прищявка-изгъзица която не ми е наложима... извод:по добре да си буча телефонно подобния кабел в дистъра отколкото да се занимавам с радио-китари и без това не се качвам на голяма сцена... благодаря за вниманието Цитирай
Recommended Posts