PupleHaze Публикувано Март 3, 2007 Публикувано Март 3, 2007 Здравейте всички Искам да ви помоля за малко помощ. Така... Имам китара Squier Stratocaster (от най-високия клас Sqiuer да отбележа,не от тия по 200 лв) ефект процесор Boss ME-50 и кубе (не се смейте) Fender FM15 DSP. Ta... Кубето честно казано не ме кефи и въпроса се спира до него.Какво кубе да си взема? Искам нещо над 50 вата да речем и да е "чистичко" без драйв канали и али бали. Само потенциомети за Volume,Bass,Middle и Treble ако има ще чудно . 10х предварително. Цитирай
Icarus Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 А, Иво, здрасти Можеш евентуално да кажеш и к'ви пари можеш да дадеш. Не че имам много акъл за даване, ама така другите ще се ориентират горе долу и по-лесно ще ти помогнат. Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 3, 2007 Автор Отговорено Март 3, 2007 Хм...Незнам мислех си за нещо до към 600 лв.Ама най-напред искам да получа добра представа за това какво би ми свъшило работа...Абе нали казах комбинация мощно+семпло ако има някаква ,защото не ми се дават пари за неща които няма да ползвам(ефекти). Цитирай
7thString Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 А какво означава "най-високия клас на скуаер"? И друг въпрос- какъв звук искаш да постигнеш- какъв стил свириш? Цитирай
stanbog Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 ^ не съм 100% сигурен, но мисля че моделите по качество се редят така: 1. Bullet Series 2. Affinity Series 3. Standart Series 4. Deluxe Series (като първите два се правят от чист шперплат имхо) Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 разкарай процесора като за начало и си вземи един свестен амп някое пийви или кетнер Цитирай
stratocaster Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 ^ не съм 100% сигурен, но мисля че моделите по качество се редят така: 1. Bullet Series 2. Affinity Series 3. Standart Series 4. Deluxe Series (като първите два се правят от чист шперплат имхо) какъв шпертплат бе, колега имал съм афинити, и един булет съм разглобявал - къде го видя тое шпертплат не мие ясно виж, евтините джаксъни да..... ама скуаера е от истинско дърво Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 3, 2007 Автор Отговорено Март 3, 2007 Хм...Ами като я купувах от xxxx преди половин година.Пича ми обясняваше че тва е няккъф Special Edition и че е най-високия клас Squier. Аз лично намирам разлика в вдигнатото тремоло и елегантния вид (черно с хромирано) и струваше 400 лв тогава, а обикновените стандарти струваха 300 май.Ще те излъжа.Както и да е...А за кубето идеята ми е да звучи добре(в смисъл да не е пищялка като моето) и да държи на драйв като потрябва.Просто не си струва да имам такъв процесор с такова кубе като моето.Колкото до стила - не си падам по свръх тежки звуци Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 3, 2007 Автор Отговорено Март 3, 2007 разкарай процесора като за началои си вземи един свестен амп някое пийви или кетнер Какво му е на процесора ? Цитирай
7thString Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Бе то няма никой предвид много тежки звуци ама ти направо си каза, че го искаш акустично, без драйв Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 (Редактирано) Значи, ако искаш да минеш тънкаж, вземи си един ЛАТ Л55 от тези без драйв, и му ръгни един фендер инструментален говорител примерно. Така ще си е баш клийн. За жички е много яко. Иначе, ако ще харчиш, си вземи по-хубав амп. Ако не държиш на лампички, можеш да си вземеш пиви, рандал, или нещо подобно. За целта ти е важно само чистия канал да не оцветява много звука, както и да ти харесва как звучи. Пиви транстюб-овете имат, според мен, много благ драйв. Но пак ти казвам - най-добре пробвай. Ако имаш възможност - грабвай китарата и процесора из магазините, и пробвай. Редактирано Март 3, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
PupleHaze Отговорено Март 3, 2007 Автор Отговорено Март 3, 2007 Идеята с ЛАТ Л55 не е лоша само че от къде мога да си набавя такива говорители + не съм много навътре в "направи си сам" Цитирай
black_waltz Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 като за начало можеш да не слушаш мухабети от сорта на "разкарай процесора" и други подобни ако искаш да имаш звук, който става за нещо повече от пърпъл де най-малкото процесора ти е хубав и можеш да ползваш модулациите, в случай че драйв канала на кубето те изкефи повече като за тия пари мисля, че някакво пиви ще ти свърши работа, чувал сум 1-2, непомня модели, но имаха много добър чист канал рандалите също ги бива, ама незнам при по-малките цените как са... Цитирай
stanbog Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 какъв шпертплат бе, колегаимал съм афинити, и един булет съм разглобявал - къде го видя тое шпертплат не мие ясно виж, евтините джаксъни да..... ама скуаера е от истинско дърво ще ме извиниш за невежеството колега, нямах предвид шперплат в буквалния смисъл. но където официалния сайт пише че китарата е от "laminated hardwood", там аз не очаквам нищо повече от няколко (доста) парчета (понякога дори и разлино) дърво залепени заедно. това не е критика, ами даже е съвсем нормално според мен - след като цялата китара струва по-малко отколкото един действително добър корпус от alder... това също така е причина за факта, че всеки Скуайер е различен - ако има човек късмет може да случи на действително добър екземпляр. а Jackson сигурно знаеш е дъщерна фирма на Fender в момента, така че предполагам най-ниските Jackson и Squier ги правят в една и съща фабрика в индонезия или китай. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Ами в райзинга има говорители фендер за 100-ина кинта парчето. Цитирай
Recommended Posts