Fire_ball_ Публикувано Февруари 24, 2007 Публикувано Февруари 24, 2007 Та имам питане относно как се свири това нещо с перце без да се закачи средната струна. Ето и нагледно ако нещо бъркам с термините: e ----12----14----15---- B ------------------------ G ----12----14----15---- нещо от тоя сорт. Искам да изсвиря това с перце без да закачам B-струната. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Е човеко не се проявявам като разбиращ.....просто споделям мнение....... Лично аз го свиря като хванеш тоновете на Е и Сол струната с показалец и безименнен а с средният пръст го "Отпускаш" върху В струната.....и така тя не се чува като Пляскаш с перцето Цитирай
Zlatyio Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Ако свириш с перо няма как да не закачаш просто я заглушаваш с някой пръст на лявата ръка. Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 Същото важи и ако свириш с дисторшън/овърдрайв или какъвто и да е друг кривоч. Облягаш си някой от свободните пръсти на лявата ръка върху струната, но така, че да не я натискаш на прагче. Целта е като я удариш, пръста ти 'гаси' вибрациите и така се прави т.нар. заглушаване. Цитирай
Fire_ball_ Отговорено Февруари 24, 2007 Автор Отговорено Февруари 24, 2007 По принцип и аз така го правя ( макар че виждам доста зор ), обаче понеже на таблатурите на някой места заглушените ноти са отбелязани, а на други не, си помслих, че бъркам нещо. Мерси много, хора! Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 24, 2007 Отговорено Февруари 24, 2007 ако действително държиш междинната струна да не се чува, тогава свириш по-ниската нота с перцето а по-високата нота с пръст (на мен ми е удобно с безименния - говорим за дясната ръка нали се сещташ) ако не се лъжа много коректният термин е "chicken picking" и се използва доста в кънтри. Цитирай
Recommended Posts