wolfgang Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 ... наскоро си поръча от USA ... да започнем с това, че китарата е гаранционна! Peavey ми изпратиха части без пари от юс до бг за техника с изтекла европейска гаранция, съмнявам се, че ибанес ще се скатаят за гаранционна, особено сингатура. ...сложи 20% ддс + 5% мито ... малка незначителна корекция: първо сецкат 5% мито, и върху така формираната цена се слага ДДС ...(ако случайно те хванат да плащаш ддс и мито за което искренно се съмнявам... големината на пакета ще е смешен)... пощенски пратки за лично ползване се обмитяват само ако стойността надминава $50, стойността се взима от CN22 или фактура или оценка. размерът няма значение в обмитяемата стойност се включва и транспорта, ако е вкаран в горните. практиката показва, че митничарите рядко правят уста за китарни чарколяци, друго е ако вкарваш цяла китара или апаратура. такъв е моят опит до момента. Цитирай
Rust Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 (Редактирано) Аз пък се чудя каква е и има ли изобщо разлика между Egde Pro и Lo-Pro Edge !!?!?!?!?!?!?!?! като гледам наименованието Edge-Pro май е от съвсем скоро , но на вид мен ми мяза на добрия стар Lo-Pro Edge .... та ... някой може ли да каже със сигурност къде е истината ?!? на тоя сайт дето даде Марио целите тремс са Ло-Про , но пък частите за тях се водят за Едж-Про ? ... някой поръчвал ли е директно до БГ от там ? ааааа .... и най-важното ... има части за Едж про и за Ло-про !? ... с различни цени даже .... пример : Edge Pro Saddle Cosmo - Complete 2EL2-2K 2 $24.00 Lo Pro Saddle Cosmo - Bare 2LE2-2K 0 $20.00 вярно че едното е bare , а другото complete , но пък защо пак ги пишат с различни имена ?! Редактирано Март 10, 2005 от Rust Цитирай
JEMer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Аз пък се чудя каква е и има ли изобщо разлика между Egde Pro и Lo-Pro Edge !!?!?!?!?!?!?!?! освен визуална, основната разлика е, че Lo-Pro Edge/Edge има locking post-ове което според мен е голям + и незнам що са ги махнали, но има мод който оправя тази недомислица. а иначе аз съм поръчвал от Rich(ibanezrules), но през приятел, който ми ги донесе от US. Цитирай
JEMer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 (Редактирано) ... има Jem-ове американски, които стигат до $5000 .. интересно ми е за точно кои е ставало въпрос.. :think: единствено се сещам за DNA(който е 5000$ ) и другите с swirl но в УС се прави само swirling-а на телата и китарите се сглобяват в Япония. но може и да греша.. Редактирано Март 10, 2005 от JEMer Цитирай
killer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 (Редактирано) ... има Jem-ове американски, които стигат до $5000 .. интересно ми е за точно кои е ставало въпрос.. :think: единствено се сещам за DNA(който е 5000$ ) и другите с swirl но в УС се прави само swirling-а на телата и китарите се сглобяват в Япония. но може и да греша.. И аз не знам за Американски Jem-ове ... съмнявам се че е имало някога, поне за масова продажба!!! :twisted: Марио :twisted: Редактирано Март 10, 2005 от killer Цитирай
Rust Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Ето един $5000-ов Джем : и един $5000-ов JS : Цитирай
JEMer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 ...единствено се сещам за DNA(който е 5000$ ).. ей сега се самоцитирах.. Цитирай
killer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Ето един $5000-ов Джем : Да но е произведен в Япония :twisted: JEM2KDNA Note - Multicolor paint which includes Steve Vai's blood. Hand swirled finish by Darren Johansen (DMI/ATD). The paint was done in Japan, Early April, 2000. The guitars are being assembled in a custom shop of Hoshino, instead of a current JEM/UV assembly line. Rear headstock includes serial # (1-300) and three stamped Y2K logos (for the Y2K Ibanez models: DNA, CP & Benson). Guitars come with letter of authenticity and Y2K guitar bag. All USA DNA's came in a black UV1000 varient case w/ "leather" handle and purple lining. All others came with a ATA type flight case. :twisted: Марио :twisted: Цитирай
Rust Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Аз в най-крайна сметка пак не разбрах марката Японска или Американска е ?! само че пича Хошино е създателя така да се каже ... което ме навява на мислълта че си е Японска пак !?!? Цитирай
killer Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Аз в най-крайна сметка пак не разбрах марката Японска или Американска е ?!само че пича Хошино е създателя така да се каже ... което ме навява на мислълта че си е Японска пак !?!? Абсолютно Японска марка си е ... поне от 25 години насам е същинската им история !!! До преди няколко години се правеха китари в Америка, само за Американският пазар (серията USRG) но сега вече май не се произвеждат (почти съм сигурен) в момента Японците имат модел J-Custom който се произвежда само за техният пазар (не се изнася .... не че не можете да си го поръчате НО :twisted: ) http://www.ibanez.co.jp/japan/frame_japan.html намирате J-Custom в Guitars . Сигничър моделите и по скъпите (топ модели) на Ibanez се произвеждат в Япония, по евтините модели в Корея (дори модели като JS100 и JEM555 които са от 670$ до към 900$) но от тази година се реши че вече и Prestige сериите (някои стигат до 1700$ - RG3120 например която не отстъпва по нищо на един Jem или JS)ще се правят в Корея + всички басове (за басовете не съм на 100% сигурен) Поздрави :hello: :twisted: Марио :twisted: Цитирай
Rust Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Силно се моля да не отиде и качеството по-надолу като ги преместят в Кореа и скъпите Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 10, 2005 Отговорено Март 10, 2005 Rusty страхотни снимки!!! Искам ги тия китари еееййййй! Цитирай
stratocaster Отговорено Март 10, 2005 Автор Отговорено Март 10, 2005 Силно се моля да не отиде и качеството по-надолу като ги преместят в Кореа и скъпите все едно да се молиш squier да почнат да правят по-хубави китари от fender. забрави просто. оттук нататък хубавите ибанзи ще са над 2000$. така е то. няма какво да се залъгваме. който ебал ебал (АХЕ да ме извинява за грубия израз). който навремето си е купил джапански да го пази щот след 10 години ще са златни Цитирай
Rust Отговорено Март 11, 2005 Отговорено Март 11, 2005 Силно се моля да не отиде и качеството по-надолу като ги преместят в Кореа и скъпите все едно да се молиш squier да почнат да правят по-хубави китари от fender. забрави просто. оттук нататък хубавите ибанзи ще са над 2000$. така е то. няма какво да се залъгваме. който ебал ебал (АХЕ да ме извинява за грубия израз). който навремето си е купил джапански да го пази щот след 10 години ще са златни Айде само да не намесваме Squier в темата на Ибанец :green: Цитирай
stratocaster Отговорено Март 11, 2005 Автор Отговорено Март 11, 2005 примерно говоря ни ми съ каръй Цитирай
Recommended Posts