Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Тука се занимавам вече няколко дена страшно много с тази постановка :) Мисля , че почти я открих , но малко трябва да свикна :) Тя пак ще ми се промени , но.... чувствам се по-отпуснат.Мерси мн на всички.Мисля , че темата ще е полезна за всички начинаещи китаристи като мен.

ПС : А дано се видим на някоя сцена за да си поприказваме повече :):):):)

• 1 month later...
Отговорено

Според мен най-важното е да се чувстваш отпуснат. Нещата да ти идват леко. Гледай видео на големите китаристи, пробвай някои от техните постановки на дясна ръка и прецени как на теб ще ти е най-удобно. Аз също съм се чудил как свирят с така поставена дясна ръка но....Извода е, че всеки от тях си е намерил постановката която му е най-удобна а също и че я сменят по време на свирене в зависимост от техниката която използват. Леле колко несвързано съм...... :metalist: Дано съм успял да помогна.

Отговорено

Аз си подпирам предмишницата на ръба на китарата, а китката на 5-а и 6-а струна. А ако солото преминава през тези две струни слагам кутрето на първата струна, свиря каквото имам да свиря и пак си подпирам китката на последните струни. Малко е странно, но е супер удобно а и ръката не се напряга.

Отговорено
Майкъл Анджело ще те обори :wallbash: Неговата ръка е стегната като гипс като свири :thumbs_up:

Не съм много сигурен колко му е стегната ръката на Анжело. Самата постановка на китката и старанието му да е максимално пестелив с движенията, наистина създават впечатлението, че перото всеки момент ще се скърши от стискане, но вероятно истината е по-друга, защото ако ръката му е действително толкова стегната, би се обездвижила твърде бързо, а това не се случва :metalist:

Отговорено

Ами не знам, бях гледал в едно видео, че спомена, че си движи ръката от лакътя, не от китката. Но всеки луд с номера си :thumbs_up:

Отговорено

М/у другото от уроците които имам на Анжело (Спийд килс 1 и 2) оставам с впечатление, че той и със зъби да го хване това перо, пак ще вдигне скорост :thumbs_up: . В този смисъл ми се струва, че не е добра идея да се подражава на постановката на дяснота му ръка - определено за един простосмъртен :wallbash: има доста по-удачни варианти - вижте като пример повечето известни техничари (без примерно Марти Фридман или някои други със свое "патентовано" мнение по въпроса).

Отговорено

Според мен Анджело свири без особено напрежение на дясната ръка. Перото му е почти перпендикулярно на струните.Много голяма част от движението поемат и пръстите с които държи перото. Наистина ръката му изглежда като застопорена но явно така му е удобно на човека. :virtuoz:

Отговорено

Вярно е, че когато свири по-бавните неща Анжело доста мърда пръстите на дясната ръка, но в момента в който зажули бързо на алтернейт (?) пикинг, там видимо изчезва всякакво движение.

Отговорено

аз пък съм свикнал да си опирам китката над флоида на самата китара....много ли е грешно това?

Отговорено

Абе момчета, аз пък си мисля, че постановката зависи и от положението на китарата - едни свирят на коляно, други ще се удушат с китарата, ама сичките са добри. Така че моят непрофесионален съвет (но мисля стойностен) - свирете, свирете и свирете (обаче различни работи) и ръката сама ще си намери правилното положение, така и най-добре ще прецените колко да е вдигната китарта, ъгълът и спрямо вас и такави работи. Обаче това може и да е предпоставка за грешно учене, но мисля, че точно със свиренето на различни работи това не става (+ това сме свидетели как големите свирят по различни начини, като спрямо някой друг голям е грешно - така че май няма точна наука по въпроса).

Надявам се, че бях полезен

Отговорено

1/ Какво е това 'Както ти е удобно'. Според мен това е напълно грешно. Все едно в спорта, като отидеш на тренировка, питаш тренера, как да го направя това най-добре и оня ти се изцепи ми както ти е удобно... Човешката физиология е подобна за всеки човек. И за всяко движение съществива первектна траектория. Ако се прави друга освен перфектната, ще се загуби откъм скорост, както ив случая на човека, получава крампи... май не му е много удобно. :music:

И още по-лощо е да правиш нещо без да си поне малко наясно как да го правиш. Ще свикнеш да правиш нещо грешно и после става кофтак.

Не разбрах вие за какъв стил музика говорите. Защото за всеки тип си има специфики. И най-вече не разбрах, какво е това да ти опира китката??

Ето тези 2 постановки, които на мен ми изглеждат адекватни:

http://www.nl-guitar.com/p4-2.jpg

http://www.theguitarsuite.com/images/right...-side-view1.jpg

Някои може ли да ми обясни /даде пример/ за свирене при което се допира китката? На мен ми се сижда бая 'изгърчено'.

2/ Относно отпуснатостта. Абсолютно съм убеден, че без отпуснатост, няма нито бързина нито точност. И не разбирам как човека, които обсъждате свири с 'вдървена ръка' и извършва ротация чак в раменните стави... ? :D