Jump to content
Българският форум за музиканти

Опирате ли си китките на бриджа когато свирите?


flipsy

Recommended Posts

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тука се занимавам вече няколко дена страшно много с тази постановка :) Мисля , че почти я открих , но малко трябва да свикна :) Тя пак ще ми се промени , но.... чувствам се по-отпуснат.Мерси мн на всички.Мисля , че темата ще е полезна за всички начинаещи китаристи като мен.

 

 

 

 

 

 

ПС : А дано се видим на някоя сцена за да си поприказваме повече :):):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Според мен най-важното е да се чувстваш отпуснат. Нещата да ти идват леко. Гледай видео на големите китаристи, пробвай някои от техните постановки на дясна ръка и прецени как на теб ще ти е най-удобно. Аз също съм се чудил как свирят с така поставена дясна ръка но....Извода е, че всеки от тях си е намерил постановката която му е най-удобна а също и че я сменят по време на свирене в зависимост от техниката която използват. Леле колко несвързано съм...... :metalist: Дано съм успял да помогна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си подпирам предмишницата на ръба на китарата, а китката на 5-а и 6-а струна. А ако солото преминава през тези две струни слагам кутрето на първата струна, свиря каквото имам да свиря и пак си подпирам китката на последните струни. Малко е странно, но е супер удобно а и ръката не се напряга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майкъл Анджело ще те обори :wallbash: Неговата ръка е стегната като гипс като свири :thumbs_up:

Не съм много сигурен колко му е стегната ръката на Анжело. Самата постановка на китката и старанието му да е максимално пестелив с движенията, наистина създават впечатлението, че перото всеки момент ще се скърши от стискане, но вероятно истината е по-друга, защото ако ръката му е действително толкова стегната, би се обездвижила твърде бързо, а това не се случва :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам, бях гледал в едно видео, че спомена, че си движи ръката от лакътя, не от китката. Но всеки луд с номера си :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М/у другото от уроците които имам на Анжело (Спийд килс 1 и 2) оставам с впечатление, че той и със зъби да го хване това перо, пак ще вдигне скорост :thumbs_up: . В този смисъл ми се струва, че не е добра идея да се подражава на постановката на дяснота му ръка - определено за един простосмъртен :wallbash: има доста по-удачни варианти - вижте като пример повечето известни техничари (без примерно Марти Фридман или някои други със свое "патентовано" мнение по въпроса).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Анджело свири без особено напрежение на дясната ръка. Перото му е почти перпендикулярно на струните.Много голяма част от движението поемат и пръстите с които държи перото. Наистина ръката му изглежда като застопорена но явно така му е удобно на човека. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е, че когато свири по-бавните неща Анжело доста мърда пръстите на дясната ръка, но в момента в който зажули бързо на алтернейт (?) пикинг, там видимо изчезва всякакво движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе момчета, аз пък си мисля, че постановката зависи и от положението на китарата - едни свирят на коляно, други ще се удушат с китарата, ама сичките са добри. Така че моят непрофесионален съвет (но мисля стойностен) - свирете, свирете и свирете (обаче различни работи) и ръката сама ще си намери правилното положение, така и най-добре ще прецените колко да е вдигната китарта, ъгълът и спрямо вас и такави работи. Обаче това може и да е предпоставка за грешно учене, но мисля, че точно със свиренето на различни работи това не става (+ това сме свидетели как големите свирят по различни начини, като спрямо някой друг голям е грешно - така че май няма точна наука по въпроса).

 

Надявам се, че бях полезен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1/ Какво е това 'Както ти е удобно'. Според мен това е напълно грешно. Все едно в спорта, като отидеш на тренировка, питаш тренера, как да го направя това най-добре и оня ти се изцепи ми както ти е удобно... Човешката физиология е подобна за всеки човек. И за всяко движение съществива первектна траектория. Ако се прави друга освен перфектната, ще се загуби откъм скорост, както ив случая на човека, получава крампи... май не му е много удобно. :music:

И още по-лощо е да правиш нещо без да си поне малко наясно как да го правиш. Ще свикнеш да правиш нещо грешно и после става кофтак.

 

Не разбрах вие за какъв стил музика говорите. Защото за всеки тип си има специфики. И най-вече не разбрах, какво е това да ти опира китката??

Ето тези 2 постановки, които на мен ми изглеждат адекватни:

http://www.nl-guitar.com/p4-2.jpg

http://www.theguitarsuite.com/images/right...-side-view1.jpg

 

Някои може ли да ми обясни /даде пример/ за свирене при което се допира китката? На мен ми се сижда бая 'изгърчено'.

 

2/ Относно отпуснатостта. Абсолютно съм убеден, че без отпуснатост, няма нито бързина нито точност. И не разбирам как човека, които обсъждате свири с 'вдървена ръка' и извършва ротация чак в раменните стави... ? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.