Jump to content
Българският форум за музиканти

Трябва ми съвет


Recommended Posts

Извинявам се за наглия въпрос, ама трябва да попитам, за да знам.

 

Ей в тоя сайт -> www.samash.com <- има много и хубави неща на аз така като гледам смешни цени и той възбуди интереса ми да почна да ъпгрейдвам яко. Ама дойде оня кофти момент в който гледаш огромното разнообразие от продукти от един тип, а ти си нямаш хол хабер кой е по-така и кой е по-онака =)

 

Основните ми питания са: какви чинели да си търся, ако свиря нео метъл и неща които са една идея по-груби, асъщо така обичам и рязък и отсечен тон, абе общо взето кои чинели са издръжливи и имат добро звучене? Друг въпрос е кой хардуеър е по-добър? От това което знам аз съм на мнение че ямаха убиват рибата с ония ball clamp-ове. И последно, когато събирам сет-а, има ли значение примерно че снеър-а е една марка, касата от втора, един том от трета и т.н.? Аз поне начина, който открих за оправяне на проблема с цвета се нарича самозалепващо фолио.

 

П.с. Една добавка към питането с чинелите - как смятате вие добрия чинел си е добър и заслужава да се купи дори и изписано на него име на марката му да не съответства на другите чинели в сета, абеее не е ли някак си по-добре всички чинели да са от една марка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се извинявам, ама не можах да намеря къде е опцията за редактиране на мнение. Може ли да помоля по вещите в света на чинелите да направят нещо като импровизиран списък с марките и евентуално и определените серии чинели по издръжливост, качество, предназначение, и т.н. Може да е бая нахално и за това една проста насока какво да си взема за да репетирам, какво да си взема за концерти и какво да си взема като "порасна" ще свърши работа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амм най-горе в раздела има неква тема за чинели и марки и серии и тем подобни . искаш мнение ли ? моето мнение е да си куиш възможно най-скъпите чинели за които имаш пари . на старо ако може или нови ако не намериш на старо пич. днес готин краш, след месец готин райд, фус, чайна , сплешове разни , след време още краш , . само не се фърляй на ниските модели . марката е до фенство. скъпото си е скъпо и готино . не троши мангизи за стагг , събирай и си купувай ценно желязо дето да му се кефиш как звучи,а не като дойде някой батко и с лудите серии и като му чуеш чинелите да се фанеш за главата за кво си потрошил джобните за 6 месеца за кофти чинел . по марки аз ги определям така :

от Zildjian . A , A custom , Z custom , K , K custom .за по малко пари ZHT

от Sabian . AA , AAX , HH , HHX , за по малко пари Pro Sonix

от Paiste . 2002 , Rude и т.н за по малко пари Aplha .

 

от ей тия серии ако си купиш чинелки няма съжаляваш и за момент баце

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да....само че напоследьк Пайст се поизлагат,така като гледам Sabian малко ги изпреварват.....ама пьк са супер скьпи,поне за Бьлгария де...според мен най добре е да си вземе Зилджан и да не се занимава с друго,на Пайст имаше една серия 302 мисля че беше........пьлен ужас,така че пич имай си впредвид тия неща ...... и успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами поне така гледам,повечето хора предпочитат Сейбиьн,питал сьм доста хора,макар че Пайст са си по стара марка , имат си традиции в областа,абе вьпрос на лично предпочитание,аз лично бих избрал Сейбиьн пред Пайст :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ся си мислех, според вас ад си купа ли един комплект евтини пейстки(101,201) и да си джама с тях или да си къткам парите? То не че са много добри ама пък е далаверка малко повечко чинели на евтинко пък кат мине време и като може де се поосерем от към сметка за чинели да си вземе примерно Зилджианки. Аз лично съм фен зилджиан щот първия сет който си взех и с който все още свиря дойде с 18 краш/райд Зилджиан(май старата З Къстъм серия) и Зилджиан фусчета в бая запазено състояние, вече второ година съм с тях, само фусовете малко на места са се "изгризали".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж сега пич аз сьм останал с впячатление че точно тези серии на Пайст са супер зле,иначе по скьпите Пайстове са много добри,при тия серии които си написал + серията 302 трябва да ти кажа че всичко звучи като Райд,свирил сьм доста пьти с такива и сьм останал с лошо впечатление,ако питаш мен,кьтай си кинтите и си вземи 2 чинела ама да са Зилджан,тва е от мене :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.