soulcatcher Публикувано Февруари 11, 2007 Публикувано Февруари 11, 2007 Извинявам се за наглия въпрос, ама трябва да попитам, за да знам. Ей в тоя сайт -> www.samash.com <- има много и хубави неща на аз така като гледам смешни цени и той възбуди интереса ми да почна да ъпгрейдвам яко. Ама дойде оня кофти момент в който гледаш огромното разнообразие от продукти от един тип, а ти си нямаш хол хабер кой е по-така и кой е по-онака =) Основните ми питания са: какви чинели да си търся, ако свиря нео метъл и неща които са една идея по-груби, асъщо така обичам и рязък и отсечен тон, абе общо взето кои чинели са издръжливи и имат добро звучене? Друг въпрос е кой хардуеър е по-добър? От това което знам аз съм на мнение че ямаха убиват рибата с ония ball clamp-ове. И последно, когато събирам сет-а, има ли значение примерно че снеър-а е една марка, касата от втора, един том от трета и т.н.? Аз поне начина, който открих за оправяне на проблема с цвета се нарича самозалепващо фолио. П.с. Една добавка към питането с чинелите - как смятате вие добрия чинел си е добър и заслужава да се купи дори и изписано на него име на марката му да не съответства на другите чинели в сета, абеее не е ли някак си по-добре всички чинели да са от една марка? Цитирай
soulcatcher Отговорено Февруари 11, 2007 Автор Отговорено Февруари 11, 2007 Много се извинявам, ама не можах да намеря къде е опцията за редактиране на мнение. Може ли да помоля по вещите в света на чинелите да направят нещо като импровизиран списък с марките и евентуално и определените серии чинели по издръжливост, качество, предназначение, и т.н. Може да е бая нахално и за това една проста насока какво да си взема за да репетирам, какво да си взема за концерти и какво да си взема като "порасна" ще свърши работа Цитирай
kukls Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 амм най-горе в раздела има неква тема за чинели и марки и серии и тем подобни . искаш мнение ли ? моето мнение е да си куиш възможно най-скъпите чинели за които имаш пари . на старо ако може или нови ако не намериш на старо пич. днес готин краш, след месец готин райд, фус, чайна , сплешове разни , след време още краш , . само не се фърляй на ниските модели . марката е до фенство. скъпото си е скъпо и готино . не троши мангизи за стагг , събирай и си купувай ценно желязо дето да му се кефиш как звучи,а не като дойде някой батко и с лудите серии и като му чуеш чинелите да се фанеш за главата за кво си потрошил джобните за 6 месеца за кофти чинел . по марки аз ги определям така : от Zildjian . A , A custom , Z custom , K , K custom .за по малко пари ZHT от Sabian . AA , AAX , HH , HHX , за по малко пари Pro Sonix от Paiste . 2002 , Rude и т.н за по малко пари Aplha . от ей тия серии ако си купиш чинелки няма съжаляваш и за момент баце Цитирай
GroOveR Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Хах.....аз мисля че няма какво да добавя.....твьрдо Zildjian Цитирай
Egon Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Пайст или Зилджан, за мен първото, но то е въпрос на пасване Цитирай
GroOveR Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Да....само че напоследьк Пайст се поизлагат,така като гледам Sabian малко ги изпреварват.....ама пьк са супер скьпи,поне за Бьлгария де...според мен най добре е да си вземе Зилджан и да не се занимава с друго,на Пайст имаше една серия 302 мисля че беше........пьлен ужас,така че пич имай си впредвид тия неща ...... и успех Цитирай
Egon Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Стига бе, Сейбиан да изпреварват Пайст... Цитирай
GroOveR Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Ами поне така гледам,повечето хора предпочитат Сейбиьн,питал сьм доста хора,макар че Пайст са си по стара марка , имат си традиции в областа,абе вьпрос на лично предпочитание,аз лично бих избрал Сейбиьн пред Пайст Цитирай
soulcatcher Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 Аз ся си мислех, според вас ад си купа ли един комплект евтини пейстки(101,201) и да си джама с тях или да си къткам парите? То не че са много добри ама пък е далаверка малко повечко чинели на евтинко пък кат мине време и като може де се поосерем от към сметка за чинели да си вземе примерно Зилджианки. Аз лично съм фен зилджиан щот първия сет който си взех и с който все още свиря дойде с 18 краш/райд Зилджиан(май старата З Къстъм серия) и Зилджиан фусчета в бая запазено състояние, вече второ година съм с тях, само фусовете малко на места са се "изгризали". Цитирай
GroOveR Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Ами виж сега пич аз сьм останал с впячатление че точно тези серии на Пайст са супер зле,иначе по скьпите Пайстове са много добри,при тия серии които си написал + серията 302 трябва да ти кажа че всичко звучи като Райд,свирил сьм доста пьти с такива и сьм останал с лошо впечатление,ако питаш мен,кьтай си кинтите и си вземи 2 чинела ама да са Зилджан,тва е от мене Цитирай
Recommended Posts