Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Аз пък скоро взех на старо тази китара Takamine EG124C G Series ,  лицето и гърба са от НАТО , май е щперплат някакъв. Убийствено вярна , обаче със тих тон далеч от мощния тон на Кремоната. Като се свърже с усилвател  5 и 6 струна са по тихи от останалите , така че трябва да се усилят басите и намалят среди и високи от еквилайзера за да се балансират донякъде. Не знам дали е от струните , че са стари. И надписа КИТАЙ , явно говори за новите Такамини.

Редактирано от me6
Отговорено

В събота обиколих всички големи магазини в СФ/Динакорд, Икономов и т.н./,  и съм твърде разочарован от големите марки като Ямаха и Айбанец. Кигариге им в ценови клас до 1000 лв просто не струват. Недодялани фингърборди, бъзове, стърчащи и дерящи ръката нътове. Съмнителен китайски контрол на качеството. Накрая плюх на всички и си купих тотално неизвестна марка китара за мен. Просто  влязох в мюзик дивижън /където мога да кажа че работят най-готините хора в бранша/, хваанах в ръце въпросната китара и веднага разбрах, че е моята китара. Нито ми задра на праговете нито екшъна след 12то прагче се разкрачваше .... всичко и беше флоулес! 

Отговорено (Редактирано)

... проблема може да е от "underSaddlePiezo" - то

може да не прави "добър" контакт в посочената зона

Май не е от това всичко си е оригинално и непипано , но и при докосване на пиезото и леко почукване , звука е по-тих при 5 и 6 струна.

Редактирано от me6
Отговорено

И аз имам лошо мнение за китарите среден клас в нашите магазини. Може дори да се порежеш от краищата на прагчетата , а един Такамин от близо 800лв така резонораше на няколко тона , че може да те хване морска болест от вибрацията.

Отговорено

И аз долу горе в темата:  гледах преди малко в томан акустиките на Recording King. Силно съм впечатлен. За  530 лв .. солид ситкка спрюс + бак и сайдс от солид африкан махагон. И при това Fishman Presys equipped. Влязох в сайта им тъй като не повярвах на очите си. Наистина се оказва вярно. Нещата изглеждат много сериозни на картинки и характеристики. Ако и на живо изработката е така както изглежда то ...това са направо най-добрите нискобюджетни китари които съществуват.

Моля изкажете мнение ако сте е сблъсквали с тези китари.

И дори и да не сте ... all solid китара за 300 евро звучи просто извратено...