DavidGilmour Публикувано Февруари 3, 2007 Публикувано Февруари 3, 2007 Може ли кубе да се ползва и като DI Box.В смисъл да го ползвам като DI Box за Line In на саундкартата с цел изравняване на импедансите и балансиране на звука.А разните му там ефекти да правя през Amplitube-to примерно. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) Ако кубето има линеен изход и от китарния вход до този линеен изход не "оцветява" прекалено много звука, защо не... С една дума- опитай Редактирано Февруари 3, 2007 от 7thString Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Ако кубето има линеен изход и от китарния вход до този линеен изход не "оцветява" прекалено много звука, защо не... С една дума- опитай т.е. ако приемем че сигнала минава по следния път: китара->кубе ин -> кубе лайн аут -> саунд карта става така ли??? Щото и аз имам подобни чуденки от няколко месеца насам.... Аз правя друго нещо поради липса на преамп: Китара -> Босс МЕ-50 -> лайн аута на боса към саунд картата, а от там вече ползвам амплитюб като каб симулатор. Всички ефекти от МЕ-50-ката.... Става..... Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 Ми предложете модел.Някой малък "Фендер" от 15 вата ще свърши ли та зработа? Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 Сигурно става ако балансира входния и изходния импеданс.Пък и трябва човек да има този BOSS Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 хаха, не - не става купи си някакъв преамп или малко миксерче и от него в саунд картата не мога да разбера що се мъчите с такива работи варианта с ди бокса или миксерчето излиза в пъти по евтин Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 (Редактирано) Този модел китарен усилвател FM 15 DSP на фендер има изход за 8 ома високоговорители.Може ли да бъде ползван за преамп? Редактирано Февруари 3, 2007 от DavidGilmour Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Всичко може, само не направо. Необходимо е да се пооправят някои неща, да се "персонализира" апаратурката и ще стане. Ако можеш сам да се оправиш, да ти обясня, но ако не, само ще пълним форума. Казвай! Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Този модел китарен усилвател FM 15 DSP на фендер има изход за 8 ома високоговорители.Може ли да бъде ползван за преамп? Мощността е прекалено голяма и като нищо да изгориш я компютър,я усилвател,я и двете.Трябва ти изход след преампа,не след крайното стъпало. Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 3, 2007 Автор Отговорено Февруари 3, 2007 Значи примерно взимам едно такова кубе.После го отварям фащам момента къде е входа на ампа,и вадя един моно жак оттам.И съответно оттам в Line In на саундкартата. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 3, 2007 Отговорено Февруари 3, 2007 Специално за Фендер, сигнала се оцветява МНОГО и има много специфично звучене на изхода!!! Може и да ти върши работа, може и да не. Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 4, 2007 Автор Отговорено Февруари 4, 2007 Добре ще го имам в предвид това за оцветяването ! Цитирай
AXE Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 Значи примерно взимам едно такова кубе.После го отварям фащам момента къде е входа на ампа,и вадя един моно жак оттам.И съответно оттам в Line In на саундкартата. Това пък защо? Искаш едновременно да свириш през кубето и да се записваш на компа? Или!? Щото сигнала на входа на кубето и на изхода на китарата ти е същия Цитирай
DavidGilmour Отговорено Февруари 4, 2007 Автор Отговорено Февруари 4, 2007 Целта е да се ползва балансиран сигнал който да взлиза във Line In на саундкартата.И да го ползвам и като кубе естествено. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 4, 2007 Отговорено Февруари 4, 2007 Ми тогава се ползва изхода, а не входа на усилвателя Цитирай
Recommended Posts