Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Ми 8-то прагче на (2-ра струна) Класическата ми китара(Stagg) издава един такъв много дразнещ звук(когато не съм натиснал струната силно или правилно)...Проблема не е че не натискам вярно струната ами просто издава лошия звук...Учителят ми също го забеляза и незнам как да го оправя...Та въпроса ми е дали въобще мога да го оправя и каде по-точно или как???

Благодаря ви предварително

Редактирано от Cupatincho
Отговорено
трябва да го види лютиер, той ще коригира, най-вероятно 9то прагче е хлътнало.

поздрави

Петър

Ми аз не разбирам за това питам какво точно трябва да направя ако може нещо телефон адрес защото ми трябва за една мелодия и мн се ядосвам а китарата ми е нова на близо година...8-мо прагче на 2-ра струна е хлътнало..Мерси

Отговорено

Пиши лично съобщение на pacman от форума. Той ще ти го оправи бързо, качествено, и на разумна цена(Разбирай в случая - евтино). И не се притеснявай - такива проблеми, рано или късно, се появяват при всяка китара.

Китарата трябва ня няколко години да ходи за смяна на позиции при ДОБЪР лютиер - това е положението.

При теб предполагам, се налага само малка корекция на 1-2 позиции.

Отговорено

Аз имах същия проблем на 1-ва струна на 10 прагче опираше в 11-то. Изпилих съвсем леко 11-то с дребна водна шлурка и стана супер. При твоя случай не знам как е, но най-хубаво наистина да я види лютиер.

Отговорено

ми доколкото знам на някои евтини класически китари на някое прагче (най-често 11 или 10то) има необяснимо пращене или направо липса на тон коет е някъв фабричен дефект май на самия гриф и не мисля че може да се оправи

но се пак лютиерите ще кажат

Отговорено

Пилете праговете внимателно има си начини.най-добре лютиер,но в никакъв случай не е нещо,за което би трябвало да ти вземат много пари.