me6 Публикувано Февруари 19, 2017 Share Публикувано Февруари 19, 2017 Колеги закъсах го тотално , изръсих се яко за едно Digi 003 console , което на лаптоп с тука има тука нема подкарвам на 48 кц с про тулс 12 . Иначе на станционарния комп все излиза че не подържа 48кц и ме пуска само на 41kц. Пусна го със Сонар Платиниум и там му задам 48кц и така го затворя . И по този начин тръгва с про тулса на 48кц но пак на доверие.В компа ли е причината Уиндоус 7 6 ядрено АМД Феном 8 рам и 1349 на тексасинструменс. И с чисто нова инсталация , или в дигито е проблема. Но на лаптоп работи на 48 кц като там го прави този номер рядко. Да не излезе че ъм дал една шапка пари за нищо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Февруари 19, 2017 Share Отговорено Февруари 19, 2017 Свалил ли си последните драйвъри от сайта на Avid ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 20, 2017 Share Отговорено Февруари 20, 2017 (Редактирано) Да, този проблем ще ти излиза винаги ... докато след месеци търсене и аз не разбрах как се решава Решението - влизаш в Windows настройки на Audio Devices и избираш като default-playback device да бъде която и да е от аудиокартите ти (активни в момента), но НЕ Digi 003-то! Причината да не тръгва както искаш е, че когато Digi 003 е зададено като defaul аудио-карта/устройство, WIndows го прехваща като системно аудио-устройство и установява определен sample-rate, който после не може да бъде променен от друг софт/DAW - било то Про Туулс или каквото е. Когато Digi 003 не е default устройство - позволява всички семпъл-рейт опции и работи безпроблемнно. Това и за мен едно време беше голям проблем! Написаното по-горе със сигурност ще реши всичките ти проблеми Странно е, че АВИД не споменават никъде (поне аз не съм виждал) за този на пръв поглед малък, но всъщност критично важен проблем! Мисля, че в новата версия на Про Туулс 12.7 вече има решение и на това, но не съм сигурен, понеже не съм задълбавал, макар че карам версия 12.7. You are welcome! Редактирано Февруари 20, 2017 от visiondann 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
me6 Отговорено Февруари 20, 2017 Автор Share Отговорено Февруари 20, 2017 Мерси , найстина дигито съм го сложил , като основноподразбиращо се. Ще го пробвам като сложа картата от дъното , като основна. а иначе драйвера е последния от сайта на Авид.9.06 версия. Аз мисля да не би да трябва и фърмъера да се обнови , защото не е работено с дигито 3-4 год. Или в уиндоуса да се коригира нещо.А и още нещо ми е странно , при работа със Сонар при всяко пипане на настройки на I/O докато ги приеме минават 30-40 секунди. И курсора тръгва за 5 сек и спира и брояча също и нямаш представа къде се намираш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 20, 2017 Share Отговорено Февруари 20, 2017 Промени настройките както ти казах, и няма да имаш проблеми нито с Pro Tools, нито със Sonar. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
me6 Отговорено Февруари 21, 2017 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2017 Ок. Ще кажа после какво се случва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Февруари 21, 2017 Share Отговорено Февруари 21, 2017 Добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts