adXok Публикувано Януари 22, 2007 Публикувано Януари 22, 2007 Пускам тука и обещаните в други теми идейки, които съм правил само с Рийзън 3 и миди-сикуенсъра му. Подреждам ги по хронология през годините: Devotion - старо две години и съм го правил сякаш моно ми звучи, само идейки Dearth Of Life - само идейки Double Vision - това е ултра-шит Heaven On Earth - нова версия на вече пускан семпъл, от миналата година Down Below - от януари тази година, куц аранжимент, особено при дисонансните акорди The Unknown - една приятна песничка от януари 2007, евро-песничка; обърнете внимание на солото!? Spirit Away - по японска анимация, който я е гледал (мисля някаква приказка беше тяхна) ________________________________________________________________________________ _______ Очаквам вашите идеи, като как си ги представяте да звучат в аранжимент от истински инструменти. Важно е да знам мнението на реципиента (слушателя). Аз имам някакви предположения... но нека да има плурализъм! Цитирай
LOE Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 стига с това миди бе човек, дай малко инстинска музика инъче Down Below и The Unknown имат потенциал да станат добре като се изсвирят, другите не ми харесаха Цитирай
adXok Отговорено Януари 22, 2007 Автор Отговорено Януари 22, 2007 ЛОЕ, благодаря ти за точния и ясен призив. Наистина доста далече съм от нещата които ти правиш и честно да ти кажа леко ти завиждам, че можеш да правиш такава и толкова тежка музика. Пожелавам ти да си сформираш групата, за която беше писал в раздела и стига да имах лудата глава на раменете си, както преди 8-9 години, на драго сърце бих ти станал барабанист... разбира се, ако имах и барабани. Щото твоите хави къртят и пробиват дупки всякакви... буквално!!! Изобщо и идея си нямам как ги правиш толкова тежки парчетата. Ще ми се на някои мои парчета да има такива ултра-тежки китари, но съм си фен на акустичните звуци и не бих оставил неизползвана акустичната китара, пиано или флейта. Малко инфо по идейките: Heaven On Earth е правена миналата година, но бях пуснал тук една идейка от нея, та чак сега намерих останалите части и ги експортнах от миди-то в мп3. Аз много си я тача тази идейка, щото е направена от раз! Само дето реденето ми отне повече от половин ден, даже цял. Down Below е нова идея, но аранжиментите са ми проблем. Особено където се получават дисонансни акорди. Иска ми се да се изпълняват като гласове от различни инструменти, но с проба трябва да се установи, кои вариации ще са най-благозвучни. Все пак за мен си е додекакофония няколко дисонантни интервала, прозвучали заедно да се изпълнят примерно от пиано само... или само от китара с един звук. Като в джаза! Б-р-р-р-р, ужас! The Unknown е зачекната идея, като съм дал само отделно куплет, припев само, за да се добие представа. Няма ги вокалите, няма и да ги има върху това миди по разбираеми причини. Солото накрая е с миди от някакво гръцко бузуки, но мен ми се ще да се изпълнява на халил (арабски или персийски народен инструмент, ако не се лъжа) или друг с подобаващ звук. А това даже на живо си е проблем - от къде!? Мамицата ми се разката докато го мидирам това леко солце и пак не е така, както бих го изсвирил. Пък и сконтролера от клавиатурата леко на възел ми стават пръстите, хе-хе-хе! Излишно усилие, ма като съм... мераклия! Spirit Away е с леко странни ритмики, ама на живо изсвирено е по-благо като съчетание. А и в проклетия Рийзън нямам автоматизация на темпото, което е трагедия. За мен едно парче да започва, да продължава и да свършва в едно темпо е КОШМАРНО! Devotion е замислено като трип-хопче в стил Мандалей (койти ги е чувал или слушал), като някои идеи ще отпаднат, щото са прекалено ладови, та чак миксо-лидийски. Накрая дори съм повзаимствал малко от цирковата музика, ама това сте го забелязали. И "Ну, погоди!" ха-ха-ха!!! Другите две са твърде стари, за да помня какво и що. Ама като се сетя ще пиша. Цитирай
LOE Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 тежката музика не е задължителна, а тва че нещо не ми харесва на мен не значи че не е добро това което ми прави впечатление е че музиката ти е стилово неориентирана, и не просто че всяко парче ти е в различен стил, но и самите парчета са смесица от различни стилове, които по някога не си пасват, поне според моите представи това че имаш много и разнообразни идеи е хубаво и на мен ми се е случвало колкото по малко свиря толкова повече идеи да имам, да не говорим за времето когато не се занимавах със звукозапис Цитирай
Recommended Posts