Jump to content
Българският форум за музиканти

Last Season


Recommended Posts

опитахме се да запишем и ние нещо в домашни условия. нещо не можем да докараме звука, доста е постен, липсва динамика и бас, но като за първи опит що годе е добре. ааа, второто парче е записано с фотоапаратче наживо, а вокала после е добавен с микрофон за пс, тея дето вървят закачени на слушалки B)

http://last-season.my.contact.bg/audio.html

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mirrors мисля, че може да се направи да звучи по- добре. Мисля, че му липсват китарно звучене, а ми се струва, че това парче трябва да има китарен звук. Може би трябва да се добави още някоя темичка или просто да се поразнообрази. След солото парчето отново се връща към първоначалната идея, а ми се струва, че там трябва да ескалира.

 

Wrong headed има интересно изсвирена китара. Мисля, че при хубав запис може да звучи много добре. Харесва ми! :)

Успех. :)

 

опитахме се да запишем и ние нещо в домашни условия. нещо не можем да докараме звука, доста е постен, липсва динамика и бас, но като за първи опит що годе е добре. ааа, второто парче е записано с фотоапаратче наживо, а вокала после е добавен с микрофон за пс, тея дето вървят закачени на слушалки :)

http://last-season.my.contact.bg/audio.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

интересното е, че наживо успяваме да докараме звученето, почти както го искаме, въпреки не съвсем задоволителното качество на апаратурата. дори с фотоапаратче или видеоакамера има по голяма динамика и дълбочина отколкото при запис от пулта. скоро май ще трябва да влезем в студио да видим какво ще се получи. :)

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги е така. То и при нас наживо песните звучат по- добре от на запис. А сигнала от пулта не съм сигурен, че е добро решение. :)

 

Иначе наистина влезте в студио. Няма смисъл една песен да отлежава прекалено дълго време, защото иначе започва да се губи и тръпката. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе имаме песни от 96-та, дето още не сме ги записали, както трябва :). При нас е малко по-различен случая. Минаха годините, когато се надявахме, че ще успеем с авторска музика. Всеки от нас вече се занимава с нещо друго и свирим само за удоволствие. Дори се бяхме разпаднали за известно време. Хубавото е, че още свирим все пак, въпреки липсата на време и жените вкъщи :) . Мисълта ми е, че самите ние не сме сигурни, че си заслужава цялата работа т.к. така или иначе дори и при сносен запис повече от 100 човека заинтересовани да го чуят, надали ще има.

Вашите неща наистина звучат много добре. Успех Ви желая! Мисля, че нещата се пооправят и рока в БГ има бъдеще. Тя нашата е изпята вие се борете :).

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина музика правите. Съвсем ли сте се отказали да пробиете с авторска музика? Няма ли шанс да се намери мениджър или нещо такова - човек с пари,който да повярва в таланта ви? Не ми се смейте на наивността:metalist:

Просто не искам да се замислям и аз за отказване. Вярвам, че ако човек е много добър музикант, така че да не могат и копче да му кажат, няма начин да не пробие..някога...някъде..:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен пари с музика, ако не е чалга разбира се, в БГ не могат да се изкарват. Трябва да се занимаваш с нещо друго. А ако работиш друго няма как да свириш по 8 часа на ден, както правят професионалистите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и моля ви дайте мнение за микса, той поне все още може да се бутне. на мен ми се струва, че вокала е изнесен много напред, но тъй като съм китариста се страхувам, че мнението ми може да е субективно. нали знаете всеки иска той да се чува най-много :rolleyes:. давйте предложения, критики и препоръки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре звучи. На мен специално ми е трудно да дам мнение за микса, важното е на вас да ви харесва. Лично аз ако ви бях китарист може би щях да използвам малко повече Drive. На места звучи много добре този драйв, който сте използвали, но на някои моменти бих използвал повече, за да подчертая акцентите. Иначе гласовете според мен сте ги направили много добре. Абе като цяло парчето е супер, нали знаете, че отстрани е лесно да се критикува, затова не ме вземайте много насериозно. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен нещо не ми хареса драйва, но може би тук става въпрос вече за качеството на кубето и микрофона към него. за репетиции звучи добре горе-долу, но за запис май трябва да е нещо, като маршалче. записвах ритъм китарата с ефект маршал гъвнор и едно кубенце рандал 25 вата с един микрофон отпред. а соло китарата с ефект бос дс2 и няма да повярвате-кубе Лариус, което май искара страхотен звук, може би затова, че е 60 вата а не 25.

много ще ми е полезно, ако ми дадете съвет за баланса м/у вокала и инструментите и м/у самите тях. на мен ми се струва, че вокала е изнесен напред а барабаните са малко назад, но е въпрос на виждане. затова дайте мнението си, ако имате желание. ще ми се да можем да пуснем някоя песен по радиото и в случая искам да използвам жокер "мнението на публиката" или " обади се на приятели", преди да изпратим нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението ти Аchiles. Критиката не ме притеснява. Лошото е, че на мен не ми харесва саунда, но не съм сигурен какво трябва да се направи.

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.